bobrow 07.12.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Brawo ja Jaki masz konkretny model sterownika ? Bo póki co jestem na etapie kosztorysów itp, elektrykę robię na wiosne i chyba pociągne kabel i kupie przewodowy. Z drugiej strony bezprzewodowym mogę sobie chodzić po chacie i wybrać dogodny punkt do sterowania. Najważniejsze pytanie - będę go w stanie podłączyć sam czy lepiej go od razu kupić i niech instalator go założy ? Polecali mi tu Eurostera 2026 bezprzewodowy-jest bardzo prosty i funkcjonalny (4 programy na dzień w 7 dniach tyg) , jak na chwilę chcesz zmienić temp , to +/- wciskasz i do kolejnego okienka tak będzie , szybki tryb wyjazdowy/wakacyjny , zmiana histerezy Cena ok 360pln (chyba)-kupiłem najtańszy w necie. Jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 07.12.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Gdzieś tu się jeszcze Salus przewinął i jest ok 70 pln tańszy pytanie czy równie dobry. Znowu pozostaje mi zagłębić się w czeluści internetu i czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.12.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Brawo ja Jaki masz konkretny model sterownika ? Bo póki co jestem na etapie kosztorysów itp, elektrykę robię na wiosne i chyba pociągne kabel i kupie przewodowy. Z drugiej strony bezprzewodowym mogę sobie chodzić po chacie i wybrać dogodny punkt do sterowania. Najważniejsze pytanie - będę go w stanie podłączyć sam czy lepiej go od razu kupić i niech instalator go założy ? Ja również mam Eurostera 2026RxTx. W nowym domu na prawdę polecam bezprzewodowy, bo bardzo ułatwi Ci sterowanie (wybór odpowiedniego miejsca). Instalacja jest bardzo prosta, jeśli nie masz zaplombowanej obudowy to bez problemu zrobisz to sam. Jest to kwestia podłączenia dwóch kabelków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kolega organizuje na osiedlu domków jednorodzinnych jednego dostawcę na PC-namawiam go (i chyba też są zainteresowani Panasami) , zastanawiam się kogo im polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 07.12.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 To już nie będę kombinował - kupię Eurostera i każe im założyć. Szkoda się bawić potem samemu. Pozostaje poczekać na resztę ofert i wybrać kogoś ogarniętego kto mnie nie skroi za swoje dziwne pomysły. Dzisiaj widziałem się z młodym chłopakiem "instalatorem", który w życiu założył jednego panasonica bo od niedawna ma w ogóle certyfikat. Jeśli chodzi o technologię to nawet całkiem ogarnięty, stwierdził, że bufor nie będzie raczej potrzebny, ale musi przeliczyć ilość rurek i jak zład będzie. Troche słabo się sprzedał bo za wiele o PC nie wiedział - widać ze nie wykuł się na blache ze specyfikacji, ale to niekoniecznie w moim odczuciu świadczy o nim źle. Zaskoczył mnie natomiast prawidłowym podejściem czyli obliczeniami, grubościami rurek, gdzie rozmieścić rozdzielacze, jak gęsto rurki itp. Pytanie czy dać mu szanse żeby się u mnie w zasadzie uczył jeśli cena będzie atrakcyjna ? Ta nieszczęsna PC przyprawia mnie o siwe włosy, ale nie mogę się już doczekać jak bedzie załozona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 To już nie będę kombinował - kupię Eurostera i każe im założyć. Szkoda się bawić potem samemu. Pozostaje poczekać na resztę ofert i wybrać kogoś ogarniętego kto mnie nie skroi za swoje dziwne pomysły. Dzisiaj widziałem się z młodym chłopakiem "instalatorem", który w życiu założył jednego panasonica bo od niedawna ma w ogóle certyfikat. Jeśli chodzi o technologię to nawet całkiem ogarnięty, stwierdził, że bufor nie będzie raczej potrzebny, ale musi przeliczyć ilość rurek i jak zład będzie. Troche słabo się sprzedał bo za wiele o PC nie wiedział - widać ze nie wykuł się na blache ze specyfikacji, ale to niekoniecznie w moim odczuciu świadczy o nim źle. Zaskoczył mnie natomiast prawidłowym podejściem czyli obliczeniami, grubościami rurek, gdzie rozmieścić rozdzielacze, jak gęsto rurki itp. Pytanie czy dać mu szanse żeby się u mnie w zasadzie uczył jeśli cena będzie atrakcyjna ? Ta nieszczęsna PC przyprawia mnie o siwe włosy, ale nie mogę się już doczekać jak bedzie załozona. Ja bym nie ryzykował z "zielonym"-ryzyko to też konkretna kwota : jaka różnica ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 07.12.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kolega organizuje na osiedlu domków jednorodzinnych jednego dostawc Kolego Bobrow MIkołaj już był, ew. prezenty dopiero na gwiazdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kolega organizuje na osiedlu domków jednorodzinnych jednego dostawc Kolego Bobrow MIkołaj już był, ew. prezenty dopiero na gwiazdkę. Mamy tu trochę firm-zobaczymy co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.12.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ja jestem z siebie dumny, bo od wakacji u mojej najbliżej sąsiadki za płotem również pracuje T-Cap 9kW, w wersji F z kalafiorami (95%) i bez bufora;) Póki co radzi sobie świetnie i sąsiadka wniebowzięta. Ale opór materii był znaczny, bo aż trzy lata musiałem jej udowadniać, że to na prawdę działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 07.12.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 To ju Mate166, ja bym raczej poszukał czegoś w pobliżu co już zamontowało parę szt. Większa szansa, że nie zginie za rok z rynku i nie zostawi cię z niesprawna/źle ustawioną/uszkodzoną pompą. Z tego powodu wybrałem firmę z okolicy, działająca od lat, stale coś montującą. Jak coś, to nawet wiem gdzie mieszka instalator Z racji bliskości, nie jest kłopotem dojazd, niejako po drodze, bezkosztowo zawsze. To ważne, bo wizyty serwisanta raczej wszystkich coś kosztują. Przyjeżdża kiedy chcę, choć dzięki FM nie musi tak często Nikt z daleka nie przyjedzie do Ciebie za darmo też. Stąd odrzuciłem oferty z pomorza - choć były tańsze na początku. Jak podliczę ile razy był u mnie już instalator (raz wpadł nawet sam zapytać się jak chodzi, pooglądał popatrzył, coś sprawdził- czyli niemal kurtuazyjnie) to już jestem do przodu w stosunku do innych ofert. Z ceną nie wiem czy ci puści dużo, bo generalnie tylko na robocie, która nie jest najwyższą składową. Tutaj raczej kierowałbym się dostępnością, wiedzą, bliskością i SPOKOJEM, który możesz kupić za 0,5 - 1 tyś więcej. ps. przy wyborze tez osiwiałem Nie wspominając, że na każdym etapie budowy jak ktoś usłyszał czym będę grzał, to się pukali w głowę, patrzyli jak na wariata, panie to nie da rady, montowalimy u takiego to za 3 miesiące montował piec 24kW na miał itp. itd. Nawet płytkarz jak miał tylko wycenić metry wjechał mi na kotłownie i wyśmiał pompę, oraz podłogówkę, że to nigdy nie da rady i MUSZĄ być grzejniki. Nawet go nie pytałem o elastyczne fugi i dylatacje na ogrzewaniu podłogowym. A w domu 18 stopni, pompa smyka na pół gwizdka, a strop dalej nie ocieplony i grzeje atmosferę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ja jestem z siebie dumny, bo od wakacji u mojej najbliżej sąsiadki za płotem również pracuje T-Cap 9kW, w wersji F z kalafiorami (95%) i bez bufora;) Póki co radzi sobie świetnie i sąsiadka wniebowzięta. Ale opór materii był znaczny, bo aż trzy lata musiałem jej udowadniać, że to na prawdę działa:) A szum na grzejnikach jej nie przeszkadza? pzdr PS U mnie kilku kolegów czeka na dotacje i też chcą wejść w PC-mnie traktowali jak królika doświadczalnego. Dzisiaj idę do gminy na spotkanie ws dotacji do 85% na PV i jeśli temat wypali , to biorę ok 10kWp (cel jest taki ,żeby ratą za wkład własny równoważyć rachunki za prąd- a po 5-6 latach tylko zyskiwać nie płacąc praktycznie za energię) Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 07.12.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 To ju Mate166, ja bym raczej poszukał czegoś w pobliżu co już zamontowało parę szt. Większa szansa, że nie zginie za rok z rynku i nie zostawi cię z niesprawna/źle ustawioną/uszkodzoną pompą. Z tego powodu wybrałem firmę z okolicy, działająca od lat, stale coś montującą. Jak coś, to nawet wiem gdzie mieszka instalator Z racji bliskości, nie jest kłopotem dojazd, niejako po drodze, bezkosztowo zawsze. To ważne, bo wizyty serwisanta raczej wszystkich coś kosztują. Przyjeżdża kiedy chcę, choć dzięki FM nie musi tak często Nikt z daleka nie przyjedzie do Ciebie za darmo też. Stąd odrzuciłem oferty z pomorza - choć były tańsze na początku. Jak podliczę ile razy był u mnie już instalator (raz wpadł nawet sam zapytać się jak chodzi, pooglądał popatrzył, coś sprawdził- czyli niemal kurtuazyjnie) to już jestem do przodu w stosunku do innych ofert. Z ceną nie wiem czy ci puści dużo, bo generalnie tylko na robocie, która nie jest najwyższą składową. Tutaj raczej kierowałbym się dostępnością, wiedzą, bliskością i SPOKOJEM, który możesz kupić za 0,5 - 1 tyś więcej. ps. przy wyborze tez osiwiałem Nie wspominając, że na każdym etapie budowy jak ktoś usłyszał czym będę grzał, to się pukali w głowę, patrzyli jak na wariata, panie to nie da rady, montowalimy u takiego to za 3 miesiące montował piec 24kW na miał itp. itd. Nawet płytkarz jak miał tylko wycenić metry wjechał mi na kotłownie i wyśmiał pompę, oraz podłogówkę, że to nigdy nie da rady i MUSZĄ być grzejniki. Nawet go nie pytałem o elastyczne fugi i dylatacje na ogrzewaniu podłogowym. A w domu 18 stopni, pompa smyka na pół gwizdka, a strop dalej nie ocieplony i grzeje atmosferę. Mam jeszcze 2 miejscowych - od jednego czekam na ofertę samsunga ( niestety też za wiele ich nie zakładali, ale od X lat są w branży bo montują klimatyzatory i robią wentylacje), drugi montował Panasonica u mojego przyszłego sąsiada. Wszystko się pewnie wyjaśni w ciągu miesiąca. Kolejna firma to polecona przez dystrybutora z Samsunga - montują podobno dużo i też są oddaleni ode mnie o 20 km. Czekam na wszytskie oferty, zawężę wtedy ilość do 3 i trzeba będzie całą trójkę męczyć o kluczowe zagadnienia no i o cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.12.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 A szum na grzejnikach jej nie przeszkadza? pzdr PS U mnie kilku kolegów czeka na dotacje i też chcą wejść w PC-mnie traktowali jak królika doświadczalnego. Dzisiaj idę do gminy na spotkanie ws dotacji do 85% na PV i jeśli temat wypali , to biorę ok 10kWp (cel jest taki ,żeby ratą za wkład własny równoważyć rachunki za prąd- a po 5-6 latach tylko zyskiwać nie płacąc praktycznie za energię) Zobaczymy Wczoraj siedziałem u niej z 2 godziny na kawie i żadnego szumu nie słyszałem. Zresztą ja też mam 2 grzejniki i 2 drabinki i żadnych szumów nie ma:no: Ona ma dość sporo tych grzejników, bo aż 16 do tego 2x podłogówka w łazienkach i 2x drabinka. Do ogrzania 250m2 i na razie daje radę, ale podobnie jak Ty zostawiła sobie w odwodzie kocioł na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Wczoraj siedziałem u niej z 2 godziny na kawie i żadnego szumu nie słyszałem. Zresztą ja też mam 2 grzejniki i 2 drabinki i żadnych szumów nie ma:no: Ona ma dość sporo tych grzejników, bo aż 16 do tego 2x podłogówka w łazienkach i 2x drabinka. Do ogrzania 250m2 i na razie daje radę, ale podobnie jak Ty zostawiła sobie w odwodzie kocioł na ekogroszek. Długie masz te kawy u sąsiadki;) Ale to nie istotne- a jaka prędkość pompy wodnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 07.12.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Długie masz te kawy u sąsiadki;) Ale to nie istotne- a jaka prędkość pompy wodnej ? Wiesz co nie byłem przy instalacji więc nie wiem, ale jeśli w wersji F można to sprawdzić bez zdejmowania obudowy to napisz jak i następnym razem spojrzę. P.S. Na kawie byłem z żoną Mieszkamy na wypizdowie, więc trzymamy się dość blisko. Jej mąż też pływa (jak ja) więc często pomagamy sobie nawzajem. Sąsiadka jest dosyć konserwatywna technologicznie, w przeciwieństwie do mnie, ale dzięki mnie ma już odkamieniacz, suszarkę kondensacyjna, a tera pompę, a mimo to nie chce uwierzyć, że warto przejść na prąd dwutaryfowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 07.12.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Jak można w timerze podbić temperaturę nie bardzo to rozumiem, czy chodzi o podbicie na sterowniku U mnie grzeje i co i cwu tylko w T2 ale czasami brakuje ciepłej wody tj mojej żonie w szczególności kiedy chodzi dłużej pompka od cwu i wychładza ją Jak ustawić żeby cwu grzało jak spadnie poniżej np 45 stopni ale co tylko w t2 - czy w timerze heat całą dobę ale blokuje ją sterownik pokojowy, ja mam założone rotametry na każdą pętlę i przykrecam krótsze na korzyść dłuższych Opcje na CWU na logikę są takie: 1. dajesz na całą PC mode Heat+Tank, ustawiasz priorytet CWU (tank) czyli całą dobę PC gotowa jest do Tank i Heat. Funkcje CWU czyli Tank pilnuje sobie PC sama i załączy się kiedy temp. CWU spadnie np: o 5st C. Zapewnia to zawsze dogrzewanie wody. Już np; w czasie jej rozbioru (wanny dla dzieci) zaczyna się grzanie CWU. Żona bierze shower 1h potem i ma ciepłą wodę. Minus: nie kontrolujesz taryfy kiedy PC włączy Tank. Zaś samo CO-Heat zostaje sterowane z termostatu. Na nim masz ustawione okienka na tani i drogi prąd oraz temeratury. 2. Ja mam mode Heat (samo) zaś timerem 2x w dobę włączam Heat+Tank x 1h. 13-14 i 22-23. Zatem mam grzanie 2x po 1h. Zbiornik 300L grzeje do 52 st C i wody starcza. Gdyby mi brakowało ciepłej CWU to pierwsze co bym zrobił to przestawił w Timerze Heat+ Tank (zaś samo mode nadal Heat) na 13-16 i 22-07 (tyle mam 1taryfy). Wtedy PC grzeje mi ile popadnie CWU od razu jak spadnie temp. o 5 st ale tylko w taniej taryfie i "gotowa" na to jest 12h na dobę (13-16 i 22-07). Opcja kolejna podnieść temp. grzania CWU jeśli jeszcze jest na to zapas. 3. opcja 3 najtrudniejsza to dołożenie 3 okienka do grzania CWU np: w taniej taryfie, ale to loteria kiedy tej wody ma ci braknąć chyba że macie regularny tryb życia i wiecie kiedy i kto ta wodę "kradnie". jak to dzieciaki miedzy 19 a 21 a zona potrzebuje CWU po 22 to możesz grzać np: 21-22 dodatkowo. 4. Wyłączyć cyrkulację CWU lub dać pompce cyrkulacyjnej czasówkę by chodziła w wybranych godzinach. Domyślam się, że ta pompka może wychładzać CWU jak długo chodzi bo forumowicze o tym pisali. Ja tego nie mam bo nie potrzebuje, ale rozumiem,że inni potrzebują zatem gdzieś 1-3 musisz szukać rozwiązania dogrzania CWU. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez lukasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 07.12.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Koledzy , czy jest sens oraz możliwość aby spasować ( elektronicznie ) jednostkę wewnętrzną 7 kW a zewnętrzną 9 kW dwu-wentylatorową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Wiesz co nie byłem przy instalacji więc nie wiem, ale jeśli w wersji F można to sprawdzić bez zdejmowania obudowy to napisz jak i następnym razem spojrzę. P.S. Na kawie byłem z żoną Mieszkamy na wypizdowie, więc trzymamy się dość blisko. Jej mąż też pływa (jak ja) więc często pomagamy sobie nawzajem. Sąsiadka jest dosyć konserwatywna technologicznie, w przeciwieństwie do mnie, ale dzięki mnie ma już odkamieniacz, suszarkę kondensacyjna, a tera pompę, a mimo to nie chce uwierzyć, że warto przejść na prąd dwutaryfowy:( Map w menu jest dostęp do zmiany prędkości pompy- parę stron wstecz podawałem tu komuś . Co do G12W to mi się opłaca nawet bez PC - jedyne z czym uważamy to zmywarka i pralka ( chyba , że trzeba szybciej)-średnio 20% taniej od G11 Mogłem wcześniej przejść.... Pzdr A z tą sąsiadką to podejrzanie szczegółowo się tłumaczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Opcje na CWU na logikę są takie: 1. dajesz na całą PC mode Heat+Tank, ustawiasz priorytet CWU (tank) czyli całą dobę PC gotowa jest do Tank i Heat. Funkcje CWU czyli Tank pilnuje sobie PC sama i załączy się kiedy temp. CWU spadnie np: o 5st C. Zapewnia to zawsze dogrzewanie wody. Już np; w czasie jej rozbioru (wanny dla dzieci) zaczyna się grzanie CWU. Żona bierze shower 1h potem i ma ciepłą wodę. Minus: nie kontrolujesz taryfy kiedy PC włączy Tank. Zaś samo CO-Heat zostaje sterowane z termostatu. Na nim masz ustawione okienka na tani i drogi prąd oraz temeratury. 2. Ja mam mode Heat (samo) zaś timerem 2x w dobę włączam Heat+Tank x 1h. 13-14 i 22-23. Zatem mam grzanie 2x po 1h. Zbiornik 300L grzeje do 52 st C i wody starcza. Gdyby mi brakowało ciepłej CWU to pierwsze co bym zrobił to przestawił w Timerze Heat+ Tank (zaś samo mode nadal Heat) na 13-16 i 22-07 (tyle mam 1taryfy). Wtedy PC grzeje mi ile popadnie CWU od razu jak spadnie temp. o 5 st ale tylko w taniej taryfie i "gotowa" na to jest 12h na dobę (13-16 i 22-07). Opcja kolejna podnieść temp. grzania CWU jeśli jeszcze jest na to zapas. 3. opcja 3 najtrudniejsza to dołożenie 3 okienka do grzania CWU np: w taniej taryfie, ale to loteria kiedy tej wody ma ci braknąć chyba że macie regularny tryb życia i wiecie kiedy i kto ta wodę "kradnie". jak to dzieciaki miedzy 19 a 21 a zona potrzebuje CWU po 22 to możesz grzać np: 21-22 dodatkowo. 4. Wyłączyć cyrkulację CWU lub dać pompce cyrkulacyjnej czasówkę by chodziła w wybranych godzinach. Domyślam się, że ta pompka może wychładzać CWU jak długo chodzi bo forumowicze o tym pisali. Ja tego nie mam bo nie potrzebuje, ale rozumiem,że inni potrzebują zatem gdzieś 1-3 musisz szukać rozwiązania dogrzania CWU. Jest jeszcze pewna możliwość , mam tak : -dorobiłem układ z drugim czujnikiem temp w górnej części zbiornika cwu , przekaźnik czasowy przełącza w zadanych godz w T2 na temp w środku zas , natomiast jeśli ciepła woda zaczyna się kończyć - to wtedy włącza się PC w T1 ( ciepła woda jest zawsze- steruję tylko jej ilością) -cyrkulacja pn- wt 7-7.30 , reszta od przycisku bezprzewodowego do czasówki na 10 min ( dwa przyciski , w łazience u góry i w kuchni), żaden problem - jeśli nie ma cyrkulacji to trzeba czekać i leci zimna woda , a tak można w tym czasie wykonywać inne czynności Działa super - koszty mniejsze o 50% na cwu ( sprawdziłem to ) i nie uciążliwe ( woda w rurach ocieplonych tak szybko nie stygnie , nie zawsze potrzebujemy temp 50 st) Pzdr PS To tylko kwestia programu- można by było ustawiać dwie temp w PC na cwu : -min wymagana dla komforu w T1 np 42st -temp robocza w T2 np 51 st Jeśli by nie starczyło ciepłej wody z T2 , to PC działała by krócej w T1 Najlepiej , aby oryginalnie były dwa czujniki w zas w CWU + mój w/w układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 07.12.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 -cyrkulacja pn- wt 7-7.30 , reszta od przycisku bezprzewodowego do czasówki na 10 min ( dwa przyciski , w łazience u góry i w kuchni), żaden problem - jeśli nie ma cyrkulacji to trzeba czekać i leci zimna woda , a tak można w tym czasie wykonywać inne czynności Działa super - koszty mniejsze o 50% na cwu ( sprawdziłem to ) i nie uciążliwe ( woda w rurach ocieplonych tak szybko nie stygnie , nie zawsze potrzebujemy temp 50 st) czesc, przycisk bezprzewodowy z czasówką - hmmm masz moze jakiegos linka gdzie takie cos mozna kupic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts