Marcin34_Śl 17.08.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 NA 2 tygodnie zacznę mieszkać w domu, jak macie ustawione ogrzewanie CWU (mam zbiornik 300 l) Jaka temp, ile razy dziennie? Teraz mam ustawione od 13 do 14 temp. 48 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 17.08.2017 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 NA 2 tygodnie zacznę mieszkać w domu, jak macie ustawione ogrzewanie CWU (mam zbiornik 300 l) Jaka temp, ile razy dziennie? Teraz mam ustawione od 13 do 14 temp. 48 stopni. Grzeje raz dziennie w okienku taniego prądu. Teraz spokojnie wystarcza na wanne dla dziecka + 2 prysznice. Grzanie ustawione do 47*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 27.08.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 No i dupa. Robil ktos to automatyczne suszenie betonu ? Tak jak rano byly temp tak sa, nic sie nie zmienilo, sprezarka nie chodzi i w zasadzie raczej nie chodzila bo zezarlo przez caly dzien tylko 2 kwh czyli pewnie pompki obiegowe wciagnely bo te chodza. Jakies pomysly ? Czy ten program tak po prostu ma ze w pierwszy dzien mieli sobie wode ? Udało się coś zadziałać w tym temcie? Mam podobny problem... Uruchomiłem program "suszenie betonu" i mam ustawioną temp wody 27 stopni rzeczywistą temperaturę wody 22 stopnie. Mam wrażenie że sprężarka chodziła tylko na samym początku i od tamtej pory cisza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.08.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Udało się coś zadziałać w tym temcie? Mam podobny problem... Uruchomiłem program "suszenie betonu" i mam ustawioną temp wody 27 stopni rzeczywistą temperaturę wody 22 stopnie. Mam wrażenie że sprężarka chodziła tylko na samym początku i od tamtej pory cisza.. [ATTACH=CONFIG]395596[/ATTACH]A przypadkiem nie trzeba włączyć pompy? Bo z tego co widzę to jest wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 27.08.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Wlaczona jest. U mnie ruszylo sie bodajze w 3 dniu, ale przeszly burze i byl chwilowy zanik pradu. Zamiast uruchamiac jeszcze raz program zastosowalem inna metode. Codziennie zwiekszam temp na pompie o 5 stopni. Dzisiaj wbilem juz na 45 stopni - zostawiam do jutra dl wieczora zeby dobilo do tej temp i wtedy kazdego dnia bede obnizal o 5 stopni az dojade znowu do 25. Byla gdzies nawet na forum taka rozpiska. Uzytkownik Para bodajze w ten sposob wygrzewal. Na poczatku bylem troche sceptyczny bo strasznie dlugo trwalo zanim zlapal jakas sensowna "wyczuwalna" temp, ale dzisiaj wchodze rano do domu i dostalem goracem w twarz. W domu 26 stopni posadzki w granicach 28-28,5. Nawet sciany juz fajnie lapia temperature. U mnie wyglada ze wszystko jest zrobione poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 27.08.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 U MNie tak samo było, zanim dom się nagrzał kilka dni to trwało. Przy zwykłym zwiększaniu temo. jest ryzyko, że pompa się wyłączy przy wysokiej temp. na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 27.08.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Poki co u mnie akurat pogoda mocno srednia. Max 25 stopni na dworzu przez ostatnie kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 27.08.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 U mnie przy wygrzewaniu (45stopni w podloge) bylo w srodku 38stopni po 2 dniach ja temp. regulowalem na krzywej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 28.08.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja wrzuciłem prostą - codziennie temp do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 30.08.2017 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Tak jak pisaliście. Minęło kilka dni i już wszystko się ładnie wygrzewa. Aktualnie temperatura podłogi (mierzona pirometrem) wynosi 24 stopnie Dostałem info że jest możliwość wyjęcia w mojej pompie sterownika i przeniesienie go do części mieszkalnej gdzie będzie mógł służyć jako typowy termostat dzięki wbudowanemu czujnikowi temperatury. Czy któryś z kolegów ma takie rozwiązanie? Czy może lepiej przy inwestować i kupić jakiś termostat bezprzewodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 30.08.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 U mnie działają termostaty salusa. CNC mi tłumaczył, że na standardowym sterowniku panasa jest zbyt duża histereza co trochę przeszkadza w grzaniu w 2 taryfach. Nie wiem ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 30.08.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 A to ciekawe. Jestem umówiony we wrześniu na montaż pompy i właśnie chciałbym wykorzystać ten sterownik do ustawienia temperatury w domu. Będę grzał w dwóch taryfach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 30.08.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 U mnie działają termostaty salusa. CNC mi tłumaczył, że na standardowym sterowniku panasa jest zbyt duża histereza co trochę przeszkadza w grzaniu w 2 taryfach. Nie wiem ile w tym prawdy No to CNC_POMPY_CIEPLA zarobił i ot tyle. U mnie przy 21 włącza się gdy spadnie do 20,5 a wyłącza gdy osiągnie 21,5 ale podobno ja mam jakiś trefny egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 30.08.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 U mnie mam 2 sterowniki wiec i tak oryginalny nie wchodzil w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 04.09.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Cześć.Ja jestem właśnie na etapie zakupu sterownika/termostatu pokojowego.Euroster Q7 - ma to ktoś spięte z Panasem? Chcę wersję bezprzewodową. Fajnie, że regulacja co 0.1*C, a nie co 0.5*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 04.09.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Cześć. Ja jestem właśnie na etapie zakupu sterownika/termostatu pokojowego. Euroster Q7 - ma to ktoś spięte z Panasem? Chcę wersję bezprzewodową. Fajnie, że regulacja co 0.1*C, a nie co 0.5*C. miałem to zamontowane u 2 klientów, musiałem zdemontowac bo nie opanowali obsługi, mam jedna sztuke jeszcze moge za grosze odsprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 04.09.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Poszła PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 04.09.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 miałem to zamontowane u 2 klientów, musiałem zdemontowac bo nie opanowali obsługi, mam jedna sztuke jeszcze moge za grosze odsprzedac. Trudne w obsłudze? Bez przesady. Jak dla mnie dosyć intuicyjne menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 04.09.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 @CNC, nie wiem czy moja wiadomość dotarła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 04.09.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 @CNC, nie wiem czy moja wiadomość dotarła? dotarła ale musze poszukać sprzęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts