marcin_u 12.02.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Aquarea Cloud mam w dobrej cenie jak masz generację H to możemy się dogadać. z tym grzaniem do 51st.C to może być, zależy od wężownicy. a z dezynfekcja termiczną to możliwe jak masz generację F i ktoś nie podpiął Ci grzałki do hydroboxu. W dobrej cenie tzn za ile? Bo może bym się zdecydował na to. Co można zobaczy i zmienić za pomocą aquarea Cloud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.02.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Czyli póki co za złotówkę można zostać beta testerem z obietnicą, że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 12.02.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Pytanie do użytkowników generacji H - pojawiły się już jakieś problemy z pompami związane z „plastikowymi bebechami”, czy to forumowy mit powielany w dyskusjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 12.02.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Nie jestem użytkownikiem, ale seria H ma dopiero i aż 1,5 roku. Dziesiątki osób na tym forum ją ma i nagle wszyscy odkryli, że do niczego się nie nadaje, bo ktoś zdjęcie wnętrza wrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 12.02.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) W dobrej cenie tzn za ile? Bo może bym się zdecydował na to. Co można zobaczy i zmienić za pomocą aquarea Cloud?Też się przyłączę do pytania. Moja to SDC09H3E8. Wymaga to montażu modułu w pompie przez instalatora? A co do dezynfekcji, to jest taka opcja w menu, więc powinno chyba zadziałać.... Edytowane 12 Lutego 2018 przez Pablo_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.02.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Czyli póki co za złotówkę można zostać beta testerem z obietnicą, że będzie lepiej. Co można zobaczy i zmienić za pomocą aquarea Cloud? Możesz z palca włączyć CO i CWU. Przy CWU możesz ustawić temp. W ograniczonym zakresie możesz ustawić program tygodniowy. W ograniczonym bo aby załączać CO musisz przepleść to załączeniem CWU inaczej pompa nie zareaguje, Reszta zależy w jakim trybie pracuje pompa. Jeśli na krzywej to możesz ją zmodyfikować ale całą o +/-5 stopni. Możesz podejrzeć temp. zasilania i temp na zewnątrz i zużycie prądu ale z dokładnością dużo gorszą jak na sterowniku pompy. Sterownik już jest niedokładny u mnie gdzieś zaniża o 10% a ten tak gdzieś 20-30%. A gdzieś od 2 miesięcy w ogóle nie rejestruje między 22 a 2. Jak na termostacie sterownika to możesz ustawić temp. w pomieszczeniu ale tracisz temp. zasilania. Jak na termostacie zewnętrznym to praktycznie możesz tylko pompę włączyć lub wyłączyć a masz podgląd temp. zasilania. Cała reszta zupełnie nieprzydatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 12.02.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Też się przyłączę do pytania. Moja to SDC09H3E8. Wymaga to montażu modułu w pompie przez instalatora? A co do dezynfekcji, to jest taka opcja w menu, więc powinno chyba zadziałać.... Taki moduł można samemu zamontować, nie jest to jakoś mocno skomplikowane. cena na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.02.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Pytanie do użytkowników generacji H - pojawiły się już jakieś problemy z pompami związane z „plastikowymi bebechami”, czy to forumowy mit powielany w dyskusjach? Ja z tym nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 12.02.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 No właśnie - serwis to jest klucz, przecież CNC nie będzie sprzedawał/rekomendował LG jeśli później trzeba będzie jeździć do klientów po całej Polsce a wszyscy będą do Niego dzwonić z pretensjami. Wracając jeszcze do nowej LG to specyfikacja tej pompy jasno pokazuje że woda w bojlerze przez sprężarkę grzana jest do 48 stopni więc nie ma się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 12.02.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Pytanie do użytkowników generacji H - pojawiły się już jakieś problemy z pompami związane z „plastikowymi bebechami”, czy to forumowy mit powielany w dyskusjach? Użytkuje pompę SDC 7 KW od czerwca, nic się nie dzieje. Nikt tutaj nie powiedział, że pompa się psuje ale że środek wygląda bardziej plastikowo niż seria F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.02.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Użytkuje pompę SDC 7 KW od czerwca, nic się nie dzieje. Nikt tutaj nie powiedział, że pompa się psuje ale że środek wygląda bardziej plastikowo niż seria F. Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 12.02.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Taki moduł można samemu zamontować, nie jest to jakoś mocno skomplikowane. cena na priv. To wchodzi w wycenę instalacji Panasa?Czy może trzeba zaliczyć kurs via Adam Słodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.02.2018 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Pytanie do użytkowników generacji H - pojawiły się już jakieś problemy z pompami związane z „plastikowymi bebechami”, czy to forumowy mit powielany w dyskusjach? A czemu mit ? Jeśli wszystko wewnatrz jest z plastiku a łączenia są na "szybkozłączkach" to na 100% trwałość , żywotność , szczelność będzie dużo niższa niż w przypadku gdy łączenia są spawane/lutowane i a elementy ze stali/miedzi/mosiądzu i to dotyczy każdych urządzeń ... Dodatkowo stosowanie plastikowych materiałów "niestandardowych" ma ten minus że jak kiedyś trzeba będzie wymienić , to bedzie można zastosować jedynie rozwiązania i materiały od Panasonica a nie wiadomo jak będzie z dostępnością i cenami ... Nie znam żadnego urządzenia mechanicznego/elektronicznego gdzie wymiana elementów metalowych na plastikowe spowodowała zwiększenie żywotności jak i niezawodności a raczej taka wymiana ma na celu zmniejszenie żywotności i trwałości .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 13.02.2018 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Kaszpir to jasne. Ja natomiast pytałem czy problemy rzeczywiście już u kogoś się pokazały, czy na razie jest tylko szczekanie ze pompa jest beznadziejna bo ma plastikowe bebechy, ale problemy jeszcze się nie pokazały. Nie twierdze ze się nie pojawią, ale zdaje się ze na razie są gdybaniem a nie faktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 13.02.2018 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 I żeby była jasność - oczywistym jest ze pompa została odchudzona z porządnych materialow na rzecz gorszych. Pytanie brzmi jaki i kiedy to będzie miało wpływ na urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 13.02.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 I żeby była jasność - oczywistym jest ze pompa została odchudzona z porządnych materialow na rzecz gorszych. Pytanie brzmi jaki i kiedy to będzie miało wpływ na urządzenie. Nie na rzecz gorszych a tańszych, niby to samo a jednak nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.02.2018 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A czemu mit ? Jeśli wszystko wewnatrz jest z plastiku a łączenia są na "szybkozłączkach" to na 100% trwałość , żywotność , szczelność będzie dużo niższa niż w przypadku gdy łączenia są spawane/lutowane i a elementy ze stali/miedzi/mosiądzu i to dotyczy każdych urządzeń ... Dodatkowo stosowanie plastikowych materiałów "niestandardowych" ma ten minus że jak kiedyś trzeba będzie wymienić , to bedzie można zastosować jedynie rozwiązania i materiały od Panasonica a nie wiadomo jak będzie z dostępnością i cenami ... Nie znam żadnego urządzenia mechanicznego/elektronicznego gdzie wymiana elementów metalowych na plastikowe spowodowała zwiększenie żywotności jak i niezawodności a raczej taka wymiana ma na celu zmniejszenie żywotności i trwałości .. Nie widziałem tej "plastikowej" pompy ale wydaje mi się,że lekko przesadzacie Plastik może mieć tą zaletę,że nie zarasta Poważnie,to w reku mam wymiennik plastikowy i też był wsadzany zamiast aluminiowego(oba tego samego producenta) i działa do dziś Jeśli nie są to części "pracujące" a raczej nie są to ja bym nie widział problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 13.02.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 (edytowane) I żeby była jasność - oczywistym jest ze pompa została odchudzona z porządnych materialow na rzecz gorszych. Pytanie brzmi jaki i kiedy to będzie miało wpływ na urządzenie. Wiesz , sądzę że jakaś trwałośc jest z góry ustalona i wymiana materiałów na plastikowe miała także na to wpływ .. Myślę że firma nie jest głupia i raczej nie zrobi produktu który zacznie się masowo psuć w okresie gwarancji (koszty) a jak już to po okresie gwarancji. W wielu urządzeniach producenci zamieniają elementy metalowe na plastikowe i stosują własne rozwiązania aby po później bardziej opłacało się wymienić urządzenie niż naprawiać ... W przypadku standardowych rozwiązań i złącz można zawsze będzie to wymienić i wymieni to kazdy instalator a elementy są cąły czas dostępne bo są "standardowe" . Jak będą jakies nietypowe i oferowane przez jednego producenta to zaczyna się problem ... Edytowane 13 Lutego 2018 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 13.02.2018 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Oj chyba za bardzo się uczepiliście tych "plastików”, specjalnie pisze w takiej formie, bo to nie zwykły plastiki tylko specjalne tworzywo. Czy zostało wprowadzone z oszczędności na materiale? Nie sądzę, bo ile tam tej miedzi mogło być kilogram max dwa. Bardziej chodzi właśnie o modułową konstrukcję i łatwość wymiany grzałki, zaworów, czy też pompy. Poczekajmy jeszcze rok dwa i większość znanych producentów wprowadzi zbliżone bebechy, bo przecież największa oszczędność jest w standaryzacji. Po drugie przecież to instalacja po stronie niskiego ciśnienia i jak sądzę większość z was ma w domu instalację w plastiku, a już na 100% podłogówkę, bo chyba nie powiecie mi, że tam też miedź byłaby lepszym rozwiązaniem? Swoją drogą dziwie się, że najwięcej krytykują użytkownicy, innych modeli jak by chcieli sami siebie utwierdzić w słuszności swojego wyboru. Ja mam tego Pansa i gdyby nie wy to nawet bym się nie przyglądał temu wnętrzu, bo i po co? Bardziej mnie interesuje intuicyjny i funkcjonalny sterownik oraz to, że pompa działa jak należy (u mnie w ten sezon dostanie taki wycisk jak u was pewnie przez 3). Jak się zepsuje to się będę martwił. Jak kupujecie nowy samochód to tez się wcześniej rozglądacie za częściami zamiennymi i mechanikiem, który da radę go naprawić? Jeżeli tak to współczuję… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.02.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Rację mają co mówią że najwięcej krzyczą Ci co na oczy nie widzieli. Ja mogę powiedzieć jedynie iż większość z tych niby plastików da się kupić w pierwszym lepszym sklepie hydraulicznym. A miejsca w środku jest na tyle dużo że nawet jak one będą 2* większe od oryginału to i tak da się je zainstalować. I tak z brzegu - filtr komuś nie pasuje proszę http://valvex.com/produkty/strefa-instalacji/systemy-instalacji-grzewczej/filtry/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts