NC_PC 25.04.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Po aktualizacji Aquarea Smart Cloud pojawiła się nowa zakładka Service Cloud. Wymaga rejestracji i podania maila firmy, którą się o tą usługę prosi. Jest z tego jakiś pożytek dla przeciętnego użytkownika i jaką firmę prosić? .PS. Działa Wam odczyt danych? Z wykresu wynika, że wczoraj do 19-tej ładnie rejestrowało temperatury i zużycie, potem przerwa do dziś, do 6-tej i już ciągłe linie temperatur i brak rejestracji zużycia po tym Twoja firma serwisowa o ile ma uprawnienia będzie miała dostęp do Twojej pompy i wszystkich jej ustawień oraz diagnozowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 26.04.2018 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 To, że firma będzie miała to OK, tylko mi bardziej zależy, abym sam miał dostęp do tych danych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.04.2018 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Będziesz mógł mieć jeśli instalator to zatwierdzi. Jest tam panel instalatora i użytkownika.CNC myślałem że to tylko u mnie ale u ciebie również. O co chodzi z wodą w 1 strefie? -78? Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.04.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Będziesz mógł mieć jeśli instalator to zatwierdzi. Jest tam panel instalatora i użytkownika. CNC myślałem że to tylko u mnie ale u ciebie również. O co chodzi z wodą w 1 strefie? -78? bo czujnik nie jest podpięty, podpina się dopiero go jak jest sterowanie 2 strefami z pompy. Ogólnie się nie przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 26.04.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Pytanie do posiadaczy pomp. Jaką taryfę polecacie ? Obecnie bedę przechodził z budowlanej na domową. Nie wiem czy wybrać G12 czy G12w.Ma ktoś jakiś link do forum albo artykuł, które mogę przeczytać. Moj region to Enea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 14.05.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Pytanie do posiadaczy pomp. Jaką taryfę polecacie ? Obecnie bedę przechodził z budowlanej na domową. Nie wiem czy wybrać G12 czy G12w. Ma ktoś jakiś link do forum albo artykuł, które mogę przeczytać. Moj region to Enea. Ja mam G12w dom mało używany i prąd w większoszości na grzanie. Ale sterownik wychodzi też w drogie okno z grzaniem . Za marzec/kwiecień średnio wyszło 0,44 zł. Z prądu w szczycie korzysta najczęściej szwagier budujący sie obok nas. Generalnie G12w jest prorodzinna, bo weekend można sporo spraw ogarnąć na tanim prądzie. A jak ci nie spasuje/:cool: to zmienisz, którą byś nie wybrał będzie dobrze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.05.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Ja mam G12w dom mało używany i prąd w większoszości na grzanie. Ale sterownik wychodzi też w drogie okno z grzaniem . Za marzec/kwiecień średnio wyszło 0,44 zł. Z prądu w szczycie korzysta najczęściej szwagier budujący sie obok nas. Generalnie G12w jest prorodzinna, bo weekend można sporo spraw ogarnąć na tanim prądzie. A jak ci nie spasuje/:cool: to zmienisz, którą byś nie wybrał będzie dobrze. pozdrawiam G12w w Enea cokolwiek sie rózni od G12w w Tauronie, omawiając zalety tej taryfy u siebie warto wziąc pod uwagę ze inni (poza Tauronem) nie mają tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 14.05.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Masz racje, sam teraz widzę G12 podobna ale G12w to zupełnie coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurani 15.05.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam wszystkich,jestem posiadaczem pompy ciepła panasonic WH-SDC09H3E5-1. Do pompy podłączony mam zbiornik Galmet SGW(S) 200 l. Woda zaczęła w nim śmierdzieć, więc włączyłem dezynfekcję termiczną i ustawiłem na maksymalny czas pracy (1 godz). Jednak pompa podgrzewa mi wodę maksymalnie do 51 stopni a powinna do 65 (tak jest w ustawieniach). Jeśli próbuję wymusić podgrzanie wody jest tak samo. Niezależnie co bym robił to i tak pompa wyłącza się przy 51 stopniach. Co może być przyczyną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 15.05.2018 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam Grzałki masz włączone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 15.05.2018 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Co do róznicy G12 G12w to najczesciej G12w wychodzi lepiej, chociaż dla rodziny która weekendy spędza poza domem może tak nie być. @Kurani co do wody, to:1. pompa dogrzewa do wysokich temp grzałkami a masz je zablokowane (zazwyczaj grzałki są od 60 stopni więc to moze nie byc to)2. bład typu " Wysoka temperatura wejściowa skraplacza." u mnie pojawia się czasem przy temp powyżej 55 stopni NIe wiem czy w twoja ma tak samo, ale w mojej da się ja przestawić na tylko w grzanie grzałką i można te brakujące stopnie dociągnąc czystym pradem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 15.05.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Witam wszystkich, jestem posiadaczem pompy ciepła panasonic WH-SDC09H3E5-1. Do pompy podłączony mam zbiornik Galmet SGW(S) 200 l. Woda zaczęła w nim śmierdzieć, więc włączyłem dezynfekcję termiczną i ustawiłem na maksymalny czas pracy (1 godz). Jednak pompa podgrzewa mi wodę maksymalnie do 51 stopni a powinna do 65 (tak jest w ustawieniach). Jeśli próbuję wymusić podgrzanie wody jest tak samo. Niezależnie co bym robił to i tak pompa wyłącza się przy 51 stopniach. Co może być przyczyną. Pozdrawiam Masz włączone deztnfekcję ale nie masz aktywnej grzałki CWU na nią jest osobny włącznik w menu. Grzałka zanurzeniowa czy jakoś tak. Po jej włączoniu zapali Ci się jej symbol na głównym wyświetlaczu. Jak nie wiesz gdzie a masz Aquarea Cloud to Twój instalator może Ci to zdalnie włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurani 15.05.2018 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Wielkie Dzięki wszystkim. Miałem wyłączoną grzałkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 16.05.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 A dał byś radę opisać dokładnie, którym parametrem włączyłeś tą grzałkę? Mam ten sam problem i wolę w ciemno nie kombinować ze zmianą ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.05.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Masz grzałkę zewnętrzną w zasobniku czy chcesz to robić grzałką pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 16.05.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 W zasobniku nie mam grzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 16.05.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 (edytowane) ustawienia funkcji/grzałka pokojowa/wł a potem ustawienia instalatora/ustawienia systemu/grzałka zbiornika/wewn. Edytowane 16 Maja 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 16.05.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2018 Dzięki wielkie, przećwiczę i może uda mi się wygrzać zbiornik, bo na automacie też nie chciało wygrzewać. Określenie "pokojowa" jakoś mnie zniechęcało do kombinacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.05.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 (edytowane) Oglaszam wszem i wobec,że po raz pierwszy od 5 lat czyli od marca 2013r wykonany był u mnie przegląd serwisowy pompy czyt. jednostki zewnętrznej Czas pracy to ok.2h koszt 200zl Wnioski i ocena techn.po przeglądzie i sprawdzeniu ciśnienia to "bardzo dobry" Edytowane 23 Maja 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.05.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 Oglaszam wszem i wobec,że po raz pierwszy od 5 lat czyli od marca 2013r wykonany był u mnie przegląd serwisowy pompy czyt. jednostki zewnętrznej Czas pracy to ok.2h koszt 200zl Wnioski i ocena techn.po przeglądzie i sprawdzeniu ciśnienia to "bardzo dobry" [ATTACH=CONFIG]413694[/ATTACH] Goowno nie wnioski!!! "Sprawdzenie ciśnienia" - lepiej w ogóle nie rób takich przeglądów, chyba że ci EGO połechtają za dwie stówy. I ty Arturo dałeś się tak wy6ymać?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts