tede80 24.09.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 No nie gadaj,że nie potrafisz dobrać odpowiednjego klucza ??? Odkreca się w lewą stronę a później sam dojdziesz do tego [ATTACH=CONFIG]419177[/ATTACH] Teraz przynajmniej wiem gdzie ten filtr się znajduje Dzięki Arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.09.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 No nie gadaj,że nie potrafisz dobrać odpowiednjego klucza ??? Odkreca się w lewą stronę a później sam dojdziesz do tego [ATTACH=CONFIG]419177[/ATTACH] Artur u Ciebie w F-ce nie ma filtra w pompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.09.2018 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Artur u Ciebie w F-ce nie ma filtra w pompie? Nie,mam jedynie 2 takie jak na zdjęciu wyżej. Nic nie wiem,żeby inny miał być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.09.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 W wersji H jest filtr w jednostce wewnętrznej na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 25.09.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Użytkownicy,Kto mi pomoże ustawić pompę ciepła tak aby grzała w taryfie G12w ?Mam pompę 3f 12kW seria H, mały bufor + 2 pompy obiegowe oraz 2 sterowniki pokojowe (po 1 na każde piętro).Nie wiem w ogóle jak podejść do tematu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 25.09.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Jeżeli chcesz aby pompa grzała tylko w taniej taryfie to wystarczy ustawić harmonogram tygodniowy w sterowniku pompy.np poniedziałek:1. 6.00 WYŁ2. 13.00 ZAŁ Grzanie+woda czyli" słoneczko +kran " 3. 15.00 WYŁ4. 22.00 ZAŁ Grzanie+woda czyli" słoneczko +kran " W dni wolne:1. 22.00 ZAŁ Grzanie+woda czyli" słoneczko +kran " (piątek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmek 25.09.2018 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Panowie, krótka piłka w kwestii Panasonica, bo muszę dokonać wyboru, będzie to 9kW: All in one 9kW T-CAP?All in one zwykły 9kW?Czy Tcap lub zwykła 9kW z osobnym zasobnikiem 300l? No i 3f czy 1f? Warto dopłacać do 3f? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.09.2018 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Panowie, krótka piłka w kwestii Panasonica, bo muszę dokonać wyboru, będzie to 9kW: All in one 9kW T-CAP? All in one zwykły 9kW? Czy Tcap lub zwykła 9kW z osobnym zasobnikiem 300l? No i 3f czy 1f? Warto dopłacać do 3f? Ja jestem tradycjonalista i wybralbym z zasobnikiem 300l a czy zwykła czy T-CAP zależy od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 26.09.2018 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Panowie, krótka piłka w kwestii Panasonica, bo muszę dokonać wyboru, będzie to 9kW: All in one 9kW T-CAP? All in one zwykły 9kW? Czy Tcap lub zwykła 9kW z osobnym zasobnikiem 300l? No i 3f czy 1f? Warto dopłacać do 3f? To chyba zależy od zapotrzebowania i sposobu w jaki chcesz grzać. Pompa High Performance SDC 9kW 1-fazowa to zupełnie inna pompa od 9kW 1-fazowego TCapa. Ona oddaje około 5,5kW przy minus 15-stu. TCap to bardzo mocne urządzenie dlatego bardziej można go zestawiać z pompą SDC 9kW 3-fazową ponieważ nie traci drastycznie mocy w niskich temperaturach. Przewymiarowanie ma sens jak bedziesz chciał grzać tylko w taniej taryfie i masz grubą wylewkę betonową. W innym wypadku moim zdaniem przewymiarowanie jest bzdurą i przy zapotrzebowaniu domu około 5-6 kW spokojnie wystarczy zwykła SDC. Pozdrawiam Tulisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boldix 26.09.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 WitamMam pytanie ad dystrybutora Panasonica na Polske. czy jest dostępny serwis konsultanta ze strony dystrybutora? czy może użytkownik jest skazany na laske i nielaske instalatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.09.2018 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam Mam pytanie ad dystrybutora Panasonica na Polske. czy jest dostępny serwis konsultanta ze strony dystrybutora? czy może użytkownik jest skazany na laske i nielaske instalatora? Panasonic ma infolinię dla klienta, a w przypadku gdy instalator nie będzie dysponował odpowiednią wiedzą można znaleźć na stronie Panasonic innego instalatora z uprawnieniami. Ale dużo jest instalatorów którzy kuszą dziwnie niską ceną, a faktycznie zamontowali w życiu 5 pomp i doświadczenie żadne. Moja firma instaluje tylko pompy ciepła na naszym FB można zobaczyć ile podłączamy, a przy takiej skali instalacji mamy już duże doświadczenie oraz dostęp do podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.09.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam Mam pytanie ad dystrybutora Panasonica na Polske. czy jest dostępny serwis konsultanta ze strony dystrybutora? czy może użytkownik jest skazany na laske i nielaske instalatora? A tak na marginesie to cytując prof. Bralczyka jest różnica między zrobić komuś laskę a zrobić komuś łaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boldix 26.09.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 A tak na marginesie to cytując prof. Bralczyka jest różnica między zrobić komuś laskę a zrobić komuś łaskę. posta pisze z tel w ktorym chwilowo nie mam polskich znakow. ale widac ze glodnemu zawsze chleb na mysli. Czy moge prosic o tel do panasonica bo nie moge tego znalezc na ich stronie. od miesiaca nie moge sie doprosic instalatora aby skonfigurowal pompe i przeszkoli z podstawy obslugi. a sprawa jest dosc pilna gdyz zona jest sama z dziecmi w domu bez ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.09.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Tutaj są namiary na ich infolinię.https://www.facebook.com/CNCPompyCiepla/photos/a.441966509221387/1158100720941292/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 26.09.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Cnc jest taka infolinia dla Samsunga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.09.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Cnc jest taka infolinia dla Samsunga? ja nie znam numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 26.09.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Tutaj są namiary na ich infolinię. https://www.facebook.com/CNCPompyCiepla/photos/a.441966509221387/1158100720941292/?type=3&theater Ten sam numer telefonu infolinii jest dla telewizorów i pralek : https://www.panasonic.com/pl/consumer/telewizory/telewizory-wiecej-informacji/telewizory/panasonic-tv-home-service.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 27.09.2018 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Pytanie do Was.Od tego sezonu jestem posiadaczem T-Cap 9 kw.Od lipca sprawuje się bardzo dobrze.Wczoraj chciałem uruchomić c.o.. Po osiągnięciu zadanej temperatury cwu pompa pokazuje strzałkę na słoneczku ale nie grzeje? Jest włączona. Posiadam termostat pokojowy, który mam ustawiony na 22 stopnie. w domu jest obecnie 21. Starowany radiowo. Co może być przyczyną nie grzania c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 27.09.2018 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Pytanie do Was. Od tego sezonu jestem posiadaczem T-Cap 9 kw. Od lipca sprawuje się bardzo dobrze. Wczoraj chciałem uruchomić c.o.. Po osiągnięciu zadanej temperatury cwu pompa pokazuje strzałkę na słoneczku ale nie grzeje? Jest włączona. Posiadam termostat pokojowy, który mam ustawiony na 22 stopnie. w domu jest obecnie 21. Starowany radiowo. Co może być przyczyną nie grzania c.o.? gdzieś coś w ustawieniach, moi klienci mają moduły Aquarea Cloud i mam dostęp do ich pomp ciepła by w razie takich problemów sprawdzić ustawienia. U Ciebie trzeba na piechotę. Sprawdz jaka temperatura jest ustawiona wg. krzywej może zbyt niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 27.09.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Dokopałem się do ustawień. Pompa działa tylko w momencie kiedy włączona jest "siła" ikonka z bicepsem. Dlaczego? Jakie parametry ustawić na pierwszy rozruch?I jeszcze jedno. Na moim sterowniku jest informacja, że grzałka będzie się załączać przy - 15 stopniach.? U mnie nie mogę tego przestawić np. na - 20. Czy to znaczy, że niezależnie od zapotrzebowania poniżej -15 zawsze włączy się grzałka? Edytowane 28 Września 2018 przez Drogba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts