Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

A na jakim biegu pracuje wtedy pompa obiegowa podczas grzania na 41-44Hz?

A to muszę sprawdzić, jak PC zacznie cykl grzania CWU.

w panasie w ustawieniach serwisowych jest coś takiego jak max czas przez jaki ma być grzany zbiornik może tu jest problem

u mniej jest nastawa max 1:00 godz. pytanie tylko czy skoro nagrzewanie trwa dłużej to co ten parametr oznacza? i za co odpowiada? po prostu nie wiem. może ktoś pomoże?

W ustawieniach serwisowych jest grzanie CWU w trybie inteligentnym - grzeje wolniej ale ekonomiczniej. Może to jest winne?

a gdzie mogę znaleźć tę nastawę? nie rzuciło mi się w w oczy CWU w trybie inteligentnym, ale może coś przeoczyłem.

za wszelkie podpowiedzi dzięki

przeczytaj to: https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/faqs/AquareaSmartCloud-Pro/

i oczywiście zgłosiłeś jednostkę w Smart Cloud

Zainteresowałeś mnie tematem. Mam konto, mogę PC włączyć wyłączyć i statystki sprawdzić, ale nie widzę nigdzie takich wykresów jak u Ciebie. Nie widzę parametrów PC. Trzeba to jakoś dodatkowo ustawic czy cos ? Myslałem, że może z tel nie widzę, ale na kompie to samo.

Witam,

Czy w PC Tcap H sterowanie termostatem pokojowym (oryginalny panas wyjety z jednostki wew.) oznacza dzialanie pompy ON/OFF czy KG jest rowniez brana pod uwage? W ustawieniach instalatora trzeba zmienic z KG na termostat pokojowy. Jak PC bedzie pracowac w takiej systuacji?

Czy bedzie dzialac wg. KG a termostat bedzie tylko ograniczal temp. pomieszczen?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Czy ktos moze odpowiedziec na powyzsze pytanie?

Jak PC u was pracuje z termostatem pokojowym?

Dziekuje

Panowie, właśnie jak zarejestrować się do panelu serwisowego z #7531 i czy będzie wówczas dostęp do większej ilości parametrów? Panas bierze kupę kasy za moduł a przeciętny użytkownik może sobie nim w zasadzie pompę włączyć i wyłączyć. Aby sprawdzić parametry już musi do pompy/sterownika podejść - smart i XXI w. - śmiechu warte.

Tak, mam sterowanie pompą termostatem z panelu pompy. Wszystko działa, można zmieniać prosta/kg. Jedyny minus to to, że pompa jest sterowana "punktowo", z miejsca umieszczenia sterownika. Ja mam sterownik przy wyjściu z domu gdzie jest zimniej. A że nie mam wyregulowanej podłogówki to zdarzają się sytuacje, że na dole jest 19 st. a na górze 25 st.

Zainteresowałeś mnie tematem. Mam konto, mogę PC włączyć wyłączyć i statystki sprawdzić, ale nie widzę nigdzie takich wykresów jak u Ciebie. Nie widzę parametrów PC. Trzeba to jakoś dodatkowo ustawic czy cos ? Myslałem, że może z tel nie widzę, ale na kompie to samo.
Jest do tego osobna aplikacja ( Aquarea Service Cloud ) teoretycznie tylko dla instalatorów.

https://www.panasonicproclub.com/uploads/PL/catalogues/AQUAREA_Service%20Cloud_Instrukcja_rejestracji.pdf

Edytowane przez plusfoto

Po konsultacji z panasonikiem harmonogram pracy ciągłej przy założeniu iż temp zadana wynikająca z krzywej wynosi n.p. 28 stopni a delta 5 wygląda następująco:

Wyłączenie pompy po przekroczeniu 30 stopni przez 3 min na wyjściu z niej czyli zasilaniu podłogówki i braku możliwości dalszej modulacji.

Załączenie pompy po obniżeniu temperatury poniżej 22 stopni przez 3 minuty na wejściu do pompy czyli powrocie z podłogówki

AMEN

Edytowane przez plusfoto

plusfoto czy możesz mnie nakierować jak to uruchomić :) W zakładce "Status" widzę wszystkie parametry pompy a w zakładce "Statystki" nadal nic :(

Tutaj masz pełną instrukcję:

https://www.panasonicproclub.com/upl...ejestracji.pdf

Po stronie servis cloud musisz występować jako serwis a po stronie smart cloud jako użytkownik końcowy.

Panowie pytanko,

Wiemy juz ze zuzycie pokazywane w sterowniku panasa mocno mija sie z prawda, a jak wyglada pokazanie produkcji energii ? Biorac zuzycie z podlicznika i produkcje ze sterownika za ostatni msc mam COP 3,11 czy jakos tak, ciekawe jak to sie ma do rzeczywostosci ;)

Też jestem bardzo ciekawy :) Może ktoś robił pomiary?