posky 03.12.2018 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 A na jakim biegu pracuje wtedy pompa obiegowa podczas grzania na 41-44Hz? A to muszę sprawdzić, jak PC zacznie cykl grzania CWU. w panasie w ustawieniach serwisowych jest coś takiego jak max czas przez jaki ma być grzany zbiornik może tu jest problem u mniej jest nastawa max 1:00 godz. pytanie tylko czy skoro nagrzewanie trwa dłużej to co ten parametr oznacza? i za co odpowiada? po prostu nie wiem. może ktoś pomoże? W ustawieniach serwisowych jest grzanie CWU w trybie inteligentnym - grzeje wolniej ale ekonomiczniej. Może to jest winne? a gdzie mogę znaleźć tę nastawę? nie rzuciło mi się w w oczy CWU w trybie inteligentnym, ale może coś przeoczyłem. za wszelkie podpowiedzi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redblack 03.12.2018 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 A to muszę sprawdzić, jak PC zacznie cykl grzania CWU. u mniej jest nastawa max 1:00 godz. pytanie tylko czy skoro nagrzewanie trwa dłużej to co ten parametr oznacza? i za co odpowiada? po prostu nie wiem. może ktoś pomoże? Tutaj opisałem jak działa tryb HEAT+TANK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.12.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 przeczytaj to: https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/faqs/AquareaSmartCloud-Pro/ i oczywiście zgłosiłeś jednostkę w Smart Cloud Zainteresowałeś mnie tematem. Mam konto, mogę PC włączyć wyłączyć i statystki sprawdzić, ale nie widzę nigdzie takich wykresów jak u Ciebie. Nie widzę parametrów PC. Trzeba to jakoś dodatkowo ustawic czy cos ? Myslałem, że może z tel nie widzę, ale na kompie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIcher 2017 03.12.2018 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam, Czy w PC Tcap H sterowanie termostatem pokojowym (oryginalny panas wyjety z jednostki wew.) oznacza dzialanie pompy ON/OFF czy KG jest rowniez brana pod uwage? W ustawieniach instalatora trzeba zmienic z KG na termostat pokojowy. Jak PC bedzie pracowac w takiej systuacji? Czy bedzie dzialac wg. KG a termostat bedzie tylko ograniczal temp. pomieszczen? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Czy ktos moze odpowiedziec na powyzsze pytanie? Jak PC u was pracuje z termostatem pokojowym? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.12.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Czy ktos moze odpowiedziec na powyzsze pytanie? Jak PC u was pracuje z termostatem pokojowym? Dziekuje U mnie są termostaty, ale salusy. Instalator nie polecał tego oryinalnego ze względu na dużą histerezę i małą dokładność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 03.12.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Panowie, właśnie jak zarejestrować się do panelu serwisowego z #7531 i czy będzie wówczas dostęp do większej ilości parametrów? Panas bierze kupę kasy za moduł a przeciętny użytkownik może sobie nim w zasadzie pompę włączyć i wyłączyć. Aby sprawdzić parametry już musi do pompy/sterownika podejść - smart i XXI w. - śmiechu warte. Tak, mam sterowanie pompą termostatem z panelu pompy. Wszystko działa, można zmieniać prosta/kg. Jedyny minus to to, że pompa jest sterowana "punktowo", z miejsca umieszczenia sterownika. Ja mam sterownik przy wyjściu z domu gdzie jest zimniej. A że nie mam wyregulowanej podłogówki to zdarzają się sytuacje, że na dole jest 19 st. a na górze 25 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.12.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Zainteresowałeś mnie tematem. Mam konto, mogę PC włączyć wyłączyć i statystki sprawdzić, ale nie widzę nigdzie takich wykresów jak u Ciebie. Nie widzę parametrów PC. Trzeba to jakoś dodatkowo ustawic czy cos ? Myslałem, że może z tel nie widzę, ale na kompie to samo. Jest do tego osobna aplikacja ( Aquarea Service Cloud ) teoretycznie tylko dla instalatorów. https://www.panasonicproclub.com/uploads/PL/catalogues/AQUAREA_Service%20Cloud_Instrukcja_rejestracji.pdf Edytowane 3 Grudnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.12.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jest do tego osobna aplikacja ( Aquarea Service Cloud ) teoretycznie tylko dla instalatorów. https://www.panasonicproclub.com/uploads/PL/catalogues/AQUAREA_Service%20Cloud_Instrukcja_rejestracji.pdf Dzięki już napisałem do instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.12.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Po konsultacji z panasonikiem harmonogram pracy ciągłej przy założeniu iż temp zadana wynikająca z krzywej wynosi n.p. 28 stopni a delta 5 wygląda następująco:Wyłączenie pompy po przekroczeniu 30 stopni przez 3 min na wyjściu z niej czyli zasilaniu podłogówki i braku możliwości dalszej modulacji.Załączenie pompy po obniżeniu temperatury poniżej 22 stopni przez 3 minuty na wejściu do pompy czyli powrocie z podłogówkiAMEN Edytowane 3 Grudnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.12.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 To jednak potwierdzili to co już tu pisaliśmy ... na moje oko trochę duża ta ostateczna delta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tede80 03.12.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 przeczytaj to: https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/faqs/AquareaSmartCloud-Pro/ i oczywiście zgłosiłeś jednostkę w Smart Cloud plusfoto czy możesz mnie nakierować jak to uruchomić W zakładce "Status" widzę wszystkie parametry pompy a w zakładce "Statystki" nadal nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.12.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 plusfoto czy możesz mnie nakierować jak to uruchomić W zakładce "Status" widzę wszystkie parametry pompy a w zakładce "Statystki" nadal nic Tutaj masz pełną instrukcję: https://www.panasonicproclub.com/upl...ejestracji.pdf Po stronie servis cloud musisz występować jako serwis a po stronie smart cloud jako użytkownik końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.12.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 To jednak potwierdzili to co już tu pisaliśmy ... na moje oko trochę duża ta ostateczna delta Temp. załaczenia jest ustalana w/g wzoru; temp wody wyjściowej z pompy przy której nastąpił stop -delta i -3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.12.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Panowie pytanko, Wiemy juz ze zuzycie pokazywane w sterowniku panasa mocno mija sie z prawda, a jak wyglada pokazanie produkcji energii ? Biorac zuzycie z podlicznika i produkcje ze sterownika za ostatni msc mam COP 3,11 czy jakos tak, ciekawe jak to sie ma do rzeczywostosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olszan 03.12.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Panowie pytanko, Wiemy juz ze zuzycie pokazywane w sterowniku panasa mocno mija sie z prawda, a jak wyglada pokazanie produkcji energii ? Biorac zuzycie z podlicznika i produkcje ze sterownika za ostatni msc mam COP 3,11 czy jakos tak, ciekawe jak to sie ma do rzeczywostosci Też jestem bardzo ciekawy Może ktoś robił pomiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olszan 03.12.2018 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Też jestem bardzo ciekawy Może ktoś robił pomiary? Skoro pompa ma licznik przepływu i zna temperatury powrotu i zasilania produkcja jest rzeczywista. Wychodzi że cop i zużycie jest przekłamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 04.12.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Na tylnej ściance mojego panasonica jest okrągły grzybek z otworem z którego kapie woda. Czy ktoś wie co to jest i do czego służy? Kapanie odkryłem dopiero wczoraj i jest to przyczyną konkretnego zawilgocenia ścian w kotłowni na ponad 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.12.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Co masz na myśli pisząc - na tylnej ściance. Na dole takie czarne po lewej to zawór bezpieczeństwa a na samej górze po lewej jest "odpowietrznik". Edytowane 4 Grudnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.12.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Cześć,Mam prąd tani w nocnej taryfie.Czy można pompę ustawić tak aby grzała i wyłączała się o powiedzmy 6 ale później pracowały jeszcze pompki pompujące wodę w układzie ?Czy jak się wyłącza to całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 04.12.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Zależy czy masz bufor czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts