marek231984 05.02.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Panowie mam pytanie, mam cały czas ikonkę grzałki na głównym menu sdc 9KW wersja H. Tzn., że jest włączona tak?? I uruchomi się przy ustawionej temperaturze zewnętrznej? A gdzie dezaktywować?Druga sprawa to przy defroscie widzę, na dole czarny pasek bez szronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 05.02.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Wyłączyć mozna w menu/ustawienia funkcji/Grzałka pokojowa Ikonka pokazuje tylko ,ze jest w tych ustawieniach włączona (pompa moze z niej korzystać). A faktycznie działa ,jeśli jest ta ikonka podkreślona . A co do czarnego paska, to nie wiem o czym piszesz. Moze właśnie podkreślenie pod ta ikona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 05.02.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Przy okazji , w menu Ust.instalatora /Ust.dzialania/Grzanie są m.n. pozycje: Temp. Zewn. Wyłączenia grzania oraz Temp. Zewn. Dla wł. grzalki.Podobne ,lecz o zupełnie innym znaczeniu sa w menu instalatora w Smard cloud: Temp.zewn. Wł. Grzania oraz Temp.zewn.Wyl.Grzania. Także najprawdopodobniej ktoś sie pomylił przy tłumaczeniu , i w panelu zamiast grzałki powinno być grzania. Temperatury ,przy której włącza sie grzałka sie nie ustawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.02.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Przy okazji , w menu Ust.instalatora /Ust.dzialania/Grzanie są m.n. pozycje: Temp. Zewn. Wyłączenia grzania oraz Temp. Zewn. Dla wł. grzalki. Podobne ,lecz o zupełnie innym znaczeniu sa w menu instalatora w Smard cloud: Temp.zewn. Wł. Grzania oraz Temp.zewn.Wyl.Grzania. Także najprawdopodobniej ktoś sie pomylił przy tłumaczeniu , i w panelu zamiast grzałki powinno być grzania. Temperatury ,przy której włącza sie grzałka sie nie ustawia. Niestety jesteś w błędzie. "pomyłka" jest w smart service Edytowane 5 Lutego 2019 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 05.02.2019 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 W tej chwili ta pozycje mam ustawiona na 15 stopni , ikonka grzałki ( ale nie podkreślona) sie wyświetla. Wymus prace grzałki mam na auto. Grzałka w takich ustawieniach załącza sie dosłownie na 10s na początku defrostu (tuz przed wyłączeniem obiegowki). I to jedyny moment kiedy ona działa. Jakie sa jeszcze warunki ,żeby była załączona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 06.02.2019 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 arturo a nie da się ustawić tak 22-6 co+cwu 6-13cwu 13-15cwu+co 15-22cwu wtedy cwu chodzi bez kagańca tak jak chciał Drogba Dzięki. Ustawiłem. Wszystko działa tak jak chciałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 06.02.2019 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Panowie mam pytanie, mam cały czas ikonkę grzałki na głównym menu sdc 9KW wersja H. Tzn., że jest włączona tak?? I uruchomi się przy ustawionej temperaturze zewnętrznej? A gdzie dezaktywować? Druga sprawa to przy defroscie widzę, na dole czarny pasek bez szronu. Ja nie mam ikony grzałki na wyświetlaczu ma być czy nie ma być wkońcu? Dół się nie oszrania żeby taca nie zamarzła tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 06.02.2019 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Ja nie mam ikony grzałki na wyświetlaczu ma być czy nie ma być wkońcu? Dół się nie oszrania żeby taca nie zamarzła tak ma być jak jest ikona grzałki (mogą być nawet 2 ikony - jednia grzałki CWU, druga do CO) to znaczy, ze grzałka jest aktywna. Można ją wyłączyć całkowicie - wtedy ikon nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 06.02.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 jak jest ikona grzałki (mogą być nawet 2 ikony - jednia grzałki CWU, druga do CO) to znaczy, ze grzałka jest aktywna. Można ją wyłączyć całkowicie - wtedy ikon nie ma Mam je nie aktywne instalator nie uruchomił od początku czyli nie wyświetla tej ikony grzałki na ekranie tak ma być? Czym to grozi że są nie aktywne. Za trzy miesiace mam przepracowane na na grzałce 54h- C.O 0 h - CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.02.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Mam je nie aktywne instalator nie uruchomił od początku czyli nie wyświetla tej ikony grzałki na ekranie tak ma być? Czym to grozi że są nie aktywne. Za trzy miesiace mam przepracowane na na grzałce 54h- C.O 0 h - CWU U Ciebie grzałka włącza się do odszronień a i pewnie przy rozruchu też trochę pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszef 06.02.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Cześć, Prośba o wsparcie do których pinów na płycie pompy generacji H powinienem podpiąć bezprzewodwy sterownik Salusa. Obecnie wyciągnąłem główny sterownik pompy bezpośrednio do pokoju, ale po pierwsze temperatura, którą podaje jest przekłamana - zawyżona o jakieś 1,5st do faktycznego stanu, a po drugie sterowanie odbywa się co 1st, więc jest mało precyzyjne. Poniżej schemat płyty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.02.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Już było tutaj ze 20 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 06.02.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Hej, jak mam podpiętego Salusa to pompa ciepła grzeje wg krzywej a salus tylko pilnuje temperatury w domu tak?? Ewentualnie włącza i wyłącza pompę?Na menu mam ikonkę tak jakby komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.02.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Hej, jak mam podpiętego Salusa to pompa ciepła grzeje wg krzywej a salus tylko pilnuje temperatury w domu tak?? Ewentualnie włącza i wyłącza pompę?Na menu mam ikonkę tak jakby komórki. Tak. Mam nadzieję że po podłączeniu salusa przełączyłeś się w panelu pompy na tryb grzania termostatem zewnętrznym a nie wewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 06.02.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzięki, plusfoto a gdzie to sprawdzić ???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.02.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 ust. instalatora/ust. systemu/strefa&czujnik/termostat pokojowy/ zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 06.02.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dziękuje bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 07.02.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Błąd H98. Czy mam się bać? Znalazłem w menu, że był tydzień temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 07.02.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 możliwe przyczyny:uszkodzona pompa wodymały przepływzawór dwu/trzydrogowy zamkniętyzatkany zawór rozprężnyza dużo czynnika w układzieuszkodzony przetwornik wysokiego ciśnienia jednostki zew.uszkodzona płyta główna Zacznij od pompy wody i przepływu oraz filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.02.2019 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Błąd H98. Czy mam się bać? Znalazłem w menu, że był tydzień temu... Jaką masz odległość jednostki zewnętrznej od wewnętrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts