Donkazo 20.02.2019 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Kiedy montowana?Jak z serwisem bo widzę spora odległość? Listopad 2018 serwis raz do roku 220 zł odległoś spora ale oni panasonica chyba najlepiej ogarniają mają ponad 500 sztuk zamontowanych z moich stron mało kto ogarnia pompy króluje ekogroch albo gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 21.02.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Dzieki. No szef firmy wydaje sie człowiekiem który dobrze zna temat . Czekam na kosztorys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 22.02.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Panowie jak startuje pompa po długim postoju kiedy już woda wystygła w instalacji to zwalnia tak obiegówkę żeby odrazu na grzejniki puszczać np.45stopnim i wtedy powrót ma np.25 stopni czy obiegówka zasuwa normalnie a temperatura pomalutku rośnie żeby zachować deltę 5stopni między zasilaniem a powrotem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 22.02.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Temperatura normalnie rośnie z zachowaniem ustawionej delty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 22.02.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Poza tym zanim zacznie grzać to mija parę minut , a obiegówka włącza się od razu , więc już masz wodę wymieszaną zanim cokolwiek ciepła pójdzie w grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 22.02.2019 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Czy w panasonicu sdc seria h można grzać awaryjnie tylko zamontowaną grzałką 3kw,np.w sytuacji awarii pompy ? Czy jak stanie to na czas naprawy trzeba zaopatrzyć się w farelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 22.02.2019 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Pewnie zależy to od tego czego dotyczy awaria. Chyba, że masz na myśli awarię samej jednostki zewnętrznej, to też jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 22.02.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Jest w podręcznym menu wymuszenie pracy grzałki. Można to tylko załączyć przy wyłączonej pompie ,więc jeśli Ci system na to pozwoli to tak.Jeśli np jednostka zewn. będzie powodować wyłączanie różnicówki , to cała pompa będzie wyłączona , więc wszystko zależy ,co to będzie za awaria. Jakby gaz wyleciał to na pewno się da , ale jak już sprężarka będzie robiła zwarcie to niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 22.02.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Zastanawiam się bo chyba będę wybierał między panasonic a lg ,ceny za to czy za to takie same ,lg właśnie sie tym reklamuje że jak jakaś lekka usterka to dalej pozwala sprężarce pracować jak coś poważnego to wyłącza jednostkę zewnętzną i pozwala na grzanie samymi grzałkami( 6kw w tych słabszych modelach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 22.02.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 To zapewne tu i tu jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 22.02.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 To zapewne tu i tu jest tak samo. Da się jest ikona grzałki w razie awari jednostki zewnętrznej. Składał ktoś wniosek z programu" czyste powietrze " na dofinansowanie zakupu pompy ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 22.02.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Da się jest ikona grzałki w razie awari jednostki zewnętrznej. Składał ktoś wniosek z programu" czyste powietrze " na dofinansowanie zakupu pompy ciepła? Nie składałem ale dzwoniłem, żaden problem. Jak najbardziej kwalifikuje się do programu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 22.02.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Panowie czy wie ktoś jak działają te tryby pracy np Cichy, wymuszenie grzania wody, co oznacza tryb intensywny ? W instrukcji obsługi nic o tym nie pisze do czego one się mogą przydać tryb cichy to się domyślam ale jak pompa się zachowuje wtedy wiadomi coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 23.02.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Wiem że u mnie grzanie wody wymuszone zagrzewa cały zbiornik w 30minut, niewymuszone grzanie w trybie "inteligentnym" (oszczędniejszym) trwa kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.02.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Zastanawiam się bo chyba będę wybierał między panasonic a lg ,ceny za to czy za to takie same ,lg właśnie sie tym reklamuje że jak jakaś lekka usterka to dalej pozwala sprężarce pracować jak coś poważnego to wyłącza jednostkę zewnętzną i pozwala na grzanie samymi grzałkami( 6kw w tych słabszych modelach). no w LG tryb awaryjny to dość często się zdarza, ale na wszystkie awarie jakie miałem w LG to w sumie nigdy się nie przydał bo zawsze padło coś co itak zatrzymywało pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 23.02.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Masz Panasa, bo tego jeszcze nie słyszałem żeby grzać CWU kilka godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 23.02.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Cwu oki grzeje zbiornik szybciej a pozostałe ikony tryb intensywny ten z bicepsem co daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 23.02.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Da się jest ikona grzałki w razie awari jednostki zewnętrznej. Składał ktoś wniosek z programu" czyste powietrze " na dofinansowanie zakupu pompy ciepła? Nie składałem ale na stronie: https://portal.wfosigw.katowice.pl/warunki-dofinansowania piszą tak: Przedsięwzięcie nie może zostać zakończone przed dniem złożenia wniosku o dofinansowanie Czyli jak już masz pompę założoną i nią grzejesz....przedsięwzięcie zostało zakończone... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 23.02.2019 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Wiem że u mnie grzanie wody wymuszone zagrzewa cały zbiornik w 30minut, niewymuszone grzanie w trybie "inteligentnym" (oszczędniejszym) trwa kilka godzin. A jeśli można -- czym tyle grzejesz ? ? z jaka mocą , jaka sprawność ile litrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 23.02.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Nie składałem ale na stronie: https://portal.wfosigw.katowice.pl/warunki-dofinansowania piszą tak: Przedsięwzięcie nie może zostać zakończone przed dniem złożenia wniosku o dofinansowanie Czyli jak już masz pompę założoną i nią grzejesz....przedsięwzięcie zostało zakończone... :-/ Ja złożyłem wniosek na tydzień przed montażem pompy do roku można się starać o dofinansowanie nawet jeśli masz już pompe i grzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts