NC_PC 24.03.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 @CNC, wiesz coś o nowym cenniku? Tak od kwietnia nowy, dojdzie generacja J i jeszcze kilka zmian, ale nie mogę jeszcze się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.03.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Rozumiem, że na T-CAP serii J jeszcze trzeba poczekać? Poza tym czym tu się chwalić? Taniej przecież nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.03.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Obserwuje różnych sprzedawców różnych firm i nie zauważyłem jakiś podwyzek cen. Dwóch instalatorów od Aristona wkrecalo mi żebym szybko sie decydował bo podrozeja a Ariston wypuścił nowy cennik i utrzymał ceny z przed roku Także nisadze żeby Panasonic widząc co robi konkurencja się podnosil z serią H chyba że u instalatorów podrozeje Oczywiscie J będzie droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 25.03.2019 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Harmonogram zmienia mi temperaturę cwu kilka razy dziennie. Czy jest jakaś możliwość ustawienia tak, by po zmianie na wyższą pompa dogrzewal do nowej zadanej? Ponawiam pytanie. O 17:00 chce mieć np. 45st, a w zbiorniku mam 36 z ustawioną deltą 10. Czy mogę to załatwić tylko ręcznym wyzwoleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.03.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Tak od kwietnia nowy, dojdzie generacja J i jeszcze kilka zmian, ale nie mogę jeszcze się chwalić Przecież już się tutaj pochwaliłeś. A takie pytanko jeszcze. Piszesz tam, że Zapaszam do lektóry, Gdzie ta "lektóra"? Chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.03.2019 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 To jest opóźnienie włączenia grzałki. a czemu masz ustawioną zewnętrzną? Masz dodatkową grzałkę w zbiorniku CWU? Tak, mam dodatkową grzałkę w zbiorniku. Czyli zostawić tak jak jest (grzałka zewnętrza) + zwiększyć na 40-60min? Może przestawić to na grzałkę wewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 25.03.2019 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Da się pompę odliczyć od podatku jako odnawialne źrodło energi? Ktoś odliczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 28.03.2019 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Zerwało mi łączność ze smart cloudem internet jest czały czas i pojawia się ten komunikatKomunikacja z adapterem zakończona niepowodzeniem. Sprawdź, czy jest on podłączony do sieci lub sprawdź ponownie po zresetowaniu adaptera.(1008-1503) jaj zresetować adapter ciskam reset na kilka sekund ale nie pomaga!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.03.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Zerwało mi łączność ze smart cloudem internet jest czały czas i pojawia się ten komunikat Komunikacja z adapterem zakończona niepowodzeniem. Sprawdź, czy jest on podłączony do sieci lub sprawdź ponownie po zresetowaniu adaptera. (1008-1503) jaj zresetować adapter ciskam reset na kilka sekund ale nie pomaga!? Zresetuj ruter a potem na chwilę odłącz zasilanie pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 28.03.2019 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Mam pytanie - kiedy wejdzie seria J i czy warto czekać? Pompę chciałbym zamontować maj/czerwiec, z drugiej strony jak poczekam jeszcze kilka mc to też nic się nie stanie bo grzać nie będę a wodę CWU chyba uda mi się samą grzałką podgrzać. Od kwietnia wchodzi nowy cennik, więc może się coś wyjaśni. Ale podobno nie należy się spodziewać, że wszystkie modele zmienią się, w domyśle na R32 jednocześnie i trochę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 28.03.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Zresetuj ruter a potem na chwilę odłącz zasilanie pompy. Jak się resetuje na ile trzeba przytrzymaćprzycisk reset? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 28.03.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Sprawdzałem wszystko nie połączy się i chu...j łăczenie z ruterem to jest dramat 3 miesiące działało a teraz nie połączy !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 29.03.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Donkazo, przeczytaj poprzednią stronę, też pisałem o tym problemie. Przełącz sterownik na wifi, potem przełącz znów na LAN. Ew odłącz zasilanie pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 29.03.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Donkazo, przeczytaj poprzednią stronę, też pisałem o tym problemie. Przełącz sterownik na wifi, potem przełącz znów na LAN. Ew odłącz zasilanie pompy. Oki dzienki za info bede walczył wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 29.03.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Jak się resetuje na ile trzeba przytrzymaćprzycisk reset? Ok8-10s , gaśnie wtedy dioda STATUS i LINK ( o ile się wcześniej paliła jak wszystko było ok). No i po jakiś 30s zapala się STATUS a później po 5s LINK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 30.03.2019 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Ok8-10s , gaśnie wtedy dioda STATUS i LINK ( o ile się wcześniej paliła jak wszystko było ok). No i po jakiś 30s zapala się STATUS a później po 5s LINK. No właśnie za krótko trzymałem reset dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 30.03.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj mimo harmonogramu pompa nie nagrzala wody. Czy to da się jakoś wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 30.03.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dzisiaj mimo harmonogramu pompa nie nagrzala wody. Czy to da się jakoś wytłumaczyć? źle ustawionym harmonogramem, albo drugim włączonym. Internetowy i ten na sterowniku nie synchronizują się, działa ten ostatnio włączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 31.03.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Harmonogram ten sam od 4 miesięcy i nie mam sterownika internetowego. Temperatura spadla do 26 stopni. Delta 8 a ustawione 42. Czy to ma zwiazek że pogoda się zmieniła na ponad 20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroo5 31.03.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Witam Po wciśnięciu na programatorze przycisku Check pojawia się temperatura powrotu wody, czy wyświetlany z lewej strony symbol H20 oznacza błąd nieprawidłowa praca pompy wody czy jest ona standardowo wyświetlana. Jeśli to błąd to czym może byś spowodowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts