Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Każdy będzie miał inaczej... Zależy czy chcesz żeby pompa chodziła cały dzień czy tylko np NT wtedy trzeba tak podnieść krzywą zeby w NT dostarczyła większość ciepła. I tak wyjdzie samo jak sie zacznie grzanie, u mnie mam początek na 26*C przy 10 i 31*C przy -15 ale jak podepnę termostat to i tak będzie całkiem co innego ale od czegoś trzeba zacząć i obserwować....

Mam problem z rejestracją w "AQUAREA Service Cloud".

Mój instalator zarejestrował się jako użytkownik i nie przekazał mi hasła.

Wiec próbowałem samodzielnie ale coś nie bangla.

Poprawcie, co robię nie tak.

Zarejestrowałem się uzyskując Panasonic ID.

Wszedłem na https://aquarea-smart.panasonic.com/ i zalogowałem się.

Przytrzymałem środkowy przycisk na adapterze.

Wpisem ID i hasło i nic. Znaczy się błąd:

"Błędny identyfikator lub hasło urządzenia. Sprawdź, czy zarejestrowałeś prawidłowy identyfikator urządzenia, zapisany na adapterze, i prawidłowe hasło. Jeżeli zarejestrowałeś prawidłowy identyfikator i hasło, to sprawdź, czy adapter może podłączyć się do sieci. Jeżeli powyższe zalecenia nie doprowadzą do rozwiązania problemu, to zresetuj adapter i sprawdź ponownie.

(1005-1400)"

Adapter podłączony po kablu.

Słuchajcie mam problem. Już drugi raz w tym tygodniu pompa przestała grzać c. o. To znaczy timer ją uruchomił pochodziła 2 godziny (wg pompy) po czym wyłączyła się jednostka zewnętrzna nie osiągawszy temperatury zadanej na termostacie pokojowym. Jednostka wewnętrzna jest włączona a strzałka w dalszym ciągu pokazuje grzanie c. o.. Nie pokazuje żadnego błędu. O co chodzi? Miał ktoś taką sytuację?

Jakiś czas temu padło tutaj pytanie o korektę temperatury czujnika (oryginalnego termostatu pokojowego). Zrobiłem maksymalną korektę w dół czyli -2 stopnie a mimo to nam około 2 stopnie różnicy między realna temperatura, a tą która wskazuje sterownik. Jakieś pomysły jak to można jeszcze wykalibrowac?

Jakiś czas temu padło tutaj pytanie o korektę temperatury czujnika (oryginalnego termostatu pokojowego). Zrobiłem maksymalną korektę w dół czyli -2 stopnie a mimo to nam około 2 stopnie różnicy między realna temperatura, a tą która wskazuje sterownik. Jakieś pomysły jak to można jeszcze wykalibrowac?
To na początku miałeś 4 stopnie różnicy?

Zauważyłem, że naciskajac na prostą zresetowało mi ustawienia krzywej do ustawień fabrycznych. To normalne?

Tak. Po ustawieniu prostej zatwierdzasz enterem i wychodzisz z menu. Jeśli ostatnio wchodziłeś w krzywą i zatwierdziłeś przy jej przeglądaniu i wychodzeniu enterem to pompa działa na krzywej.