xDonx 30.09.2019 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Każdy będzie miał inaczej... Zależy czy chcesz żeby pompa chodziła cały dzień czy tylko np NT wtedy trzeba tak podnieść krzywą zeby w NT dostarczyła większość ciepła. I tak wyjdzie samo jak sie zacznie grzanie, u mnie mam początek na 26*C przy 10 i 31*C przy -15 ale jak podepnę termostat to i tak będzie całkiem co innego ale od czegoś trzeba zacząć i obserwować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 30.09.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Jak wrzucisz termostat czy to zew. czy wew. To najrozsądniej jest korzystać z prostej na poziomie 30 - 33 stopnie w zależności od tego co potrzebuje twój dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 30.09.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Ja od początku jadę na prostej , 28 stopni w tanich taryfach ( oprócz okienka popołudniowego) mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 30.09.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Ja mam 22 *C przy 15 i 31*C przy - 15.Ogrzewanie mi się jeszcze nie włączyło, Temperatura w domu ponad 23*C,wczoraj jednak podniosłem na sterowniku zewnętrznym temperaturę żeby załączyć na chwilę ogrzewanie, ale włączyła się tylko pompa obiegowa, bo i tak w obiegu było 22*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qaz123 04.10.2019 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Mam problem z rejestracją w "AQUAREA Service Cloud".Mój instalator zarejestrował się jako użytkownik i nie przekazał mi hasła.Wiec próbowałem samodzielnie ale coś nie bangla.Poprawcie, co robię nie tak.Zarejestrowałem się uzyskując Panasonic ID.Wszedłem na https://aquarea-smart.panasonic.com/ i zalogowałem się.Przytrzymałem środkowy przycisk na adapterze.Wpisem ID i hasło i nic. Znaczy się błąd:"Błędny identyfikator lub hasło urządzenia. Sprawdź, czy zarejestrowałeś prawidłowy identyfikator urządzenia, zapisany na adapterze, i prawidłowe hasło. Jeżeli zarejestrowałeś prawidłowy identyfikator i hasło, to sprawdź, czy adapter może podłączyć się do sieci. Jeżeli powyższe zalecenia nie doprowadzą do rozwiązania problemu, to zresetuj adapter i sprawdź ponownie.(1005-1400)"Adapter podłączony po kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 04.10.2019 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Słuchajcie mam problem. Już drugi raz w tym tygodniu pompa przestała grzać c. o. To znaczy timer ją uruchomił pochodziła 2 godziny (wg pompy) po czym wyłączyła się jednostka zewnętrzna nie osiągawszy temperatury zadanej na termostacie pokojowym. Jednostka wewnętrzna jest włączona a strzałka w dalszym ciągu pokazuje grzanie c. o.. Nie pokazuje żadnego błędu. O co chodzi? Miał ktoś taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 04.10.2019 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Jakiś czas temu padło tutaj pytanie o korektę temperatury czujnika (oryginalnego termostatu pokojowego). Zrobiłem maksymalną korektę w dół czyli -2 stopnie a mimo to nam około 2 stopnie różnicy między realna temperatura, a tą która wskazuje sterownik. Jakieś pomysły jak to można jeszcze wykalibrowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Drogba jak masz ustawioną krzywą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Jakiś czas temu padło tutaj pytanie o korektę temperatury czujnika (oryginalnego termostatu pokojowego). Zrobiłem maksymalną korektę w dół czyli -2 stopnie a mimo to nam około 2 stopnie różnicy między realna temperatura, a tą która wskazuje sterownik. Jakieś pomysły jak to można jeszcze wykalibrowac? To na początku miałeś 4 stopnie różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 04.10.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Drogba jak masz ustawioną krzywą? 40 25 - 15. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 04.10.2019 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 To na początku miałeś 4 stopnie różnicy? Noo dokładnie, przy 23 pokazywał 27... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 40 25 - 15. 15 Ustaw prostą na 32 -33 stopnie lub dla 15 stopni daj 27 a nie 25. Przy termostacie wew. bardziej sprawdza się prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Noo dokładnie, przy 23 pokazywał 27... Termostat nie wisi gdzieś w miejscu narażonym na jakieś dodatkowe ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kriss7 04.10.2019 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 (edytowane) Termostat nie wisi gdzieś w miejscu narażonym na jakieś dodatkowe ciepło? Nie, mam go w salonie, ten drugi termometr zaraz obok niego. To nie jest ściana z kominem, ani nic takiego. Edytowane 4 Października 2019 przez Kriss7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 04.10.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Ustaw prostą na 32 -33 stopnie lub dla 15 stopni daj 27 a nie 25. Przy termostacie wew. bardziej sprawdza się prosta. Ustawiłem na nowo i prostą i krzywą. Jak sprawdzić/gdzie ustawiać co pompa ma wziąć za priorytet prosta czy krzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 ust. instalatora / ust. działania / temp.wody wł. grzania / krzywa lub prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 04.10.2019 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 ust. instalatora / ust. działania / temp.wody wł. grzania / krzywa lub prosta Zauważyłem, że naciskajac na prostą zresetowało mi ustawienia krzywej do ustawień fabrycznych. To normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Zauważyłem, że naciskajac na prostą zresetowało mi ustawienia krzywej do ustawień fabrycznych. To normalne? Tak. Po ustawieniu prostej zatwierdzasz enterem i wychodzisz z menu. Jeśli ostatnio wchodziłeś w krzywą i zatwierdziłeś przy jej przeglądaniu i wychodzeniu enterem to pompa działa na krzywej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.10.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Nie, mam go w salonie, ten drugi termometr zaraz obok niego. To nie jest ściana z kominem, ani nic takiego. Jeśli jesteś pewien wskazań tego drugiego termometru to zgłoś to do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 04.10.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Tak. Po ustawieniu prostej zatwierdzasz enterem i wychodzisz z menu. Jeśli ostatnio wchodziłeś w krzywą i zatwierdziłeś przy jej przeglądaniu i wychodzeniu enterem to pompa działa na krzywej. Dzięki za pomoc. Jadę na prostej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts