DomPrzyKalinowej 31.12.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Wreszcie stałem się posiadaczem PcPW Panasa Kto montował i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 31.12.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 montować będzie na wiosne firma polecona przez kolęgę z forum u którego byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomPrzyKalinowej 31.12.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 A jaki i za ile? bo porównuję oferty. Z jakim wyposażeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 31.12.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 all in one 9kw 1f ze sterownikiem 18800 brutto na 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 31.12.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Hej toomm możesz podać dane twojego domku? ta pompa też mnie interesuje... jak możesz to chciałabym też kontakt do sprzedawcy / montażysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 31.12.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Oni sami cię znajdą tu na forum ale nic pochopnie czekaj spokojnie , dom to z216+ eko, styro 20cm podłoga , 25 ściany grafit , 35 dach,, cenowo rozbieżność między firmami była 10.000 aż w końcu wpadła na23% na firme więc jeszcze vat w koszta wezme i pompa ze sterownikiem wyszła za 15 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomPrzyKalinowej 31.12.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 all in one 9kw 1f ze sterownikiem 18800 brutto na 23% Grubo..... ciekawy jestem kto ma takie chody potrafi za tyle sprzedać, na allegro są te pompy za 24tyś zł a Ty 6 tyś tanie??? aż nie chce mi się wierzyć? Jaka firma? Z polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 31.12.2015 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Oczywiście !! podstawą była wiedza że do końca roku Panasonik miał promocje na moduły all in one model 2015 , w 2016 będzie nowy model i kto kupi stary , a ja za lifting obudowy , polskie menu nie dam ceny katalogowej starego modelu plus 20% za zmiany bo w promocji to przez rok ich nie będzie ot to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 01.01.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Witam Panowie, jakie powinno byc cisnienie wody na pompie aby uklad pracowal maksymalnie wydajnie? w instrukcji pisze od 0.05 do 3 bar, jest dopuszczalne czyli w calym zakresie pompa zawsze pracuje z taka sama wydajnoscia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 01.01.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Mogę się mylić ale ciśnienie wody nie ma wpływu na wydajność samej pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 01.01.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Hej toomm możesz podać dane twojego domku? ta pompa też mnie interesuje... jak możesz to chciałabym też kontakt do sprzedawcy / montażysty Jak chcesz być zadowolona to sprawdź listę autoryzowanych montażystów na www panasonica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 01.01.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 no wlasnie nie jestem pewien dlatego sie pytam ale jak jest w dozwolonym zakresie to chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.01.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Oni sami cię znajdą tu na forum ale nic pochopnie czekaj spokojnie , dom to z216+ eko, styro 20cm podłoga , 25 ściany grafit , 35 dach,, cenowo rozbieżność między firmami była 10.000 aż w końcu wpadła na23% na firme więc jeszcze vat w koszta wezme i pompa ze sterownikiem wyszła za 15 koła Zadziwiające chwalisz się przestępstwem skarbowym na publicznym forum. Dzięki takim ja ty płacimy między innymi 23% vat zamiast 22 i 8% zamiast 7% na budowlankę. Może następnym razem rąbnij tą kese z banku a nie z publicznych pieniędzy i też się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 01.01.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Zadziwiające chwalisz się przestępstwem skarbowym na publicznym forum. Dzięki takim ja ty płacimy między innymi 23% vat zamiast 22 i 8% zamiast 7% na budowlankę. Może następnym razem rąbnij tą kese z banku a nie z publicznych pieniędzy i też się pochwal. Dotacji przecież nie przewala. Dali mu Wyjatkowo na 23% to żal mu Vatu. Niech kamieniem rzucą Ci co nie biorą paliwa z wyjazdu osobistego w koszty firmowe itp. P.s. choć masz rację że chwalenie się tym na forum nie jest najmadrzejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.01.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Dotacji przecież nie przewala. Dali mu Wyjatkowo na 23% to żal mu Vatu. Niech kamieniem rzucą Ci co nie biorą paliwa z wyjazdu osobistego w koszty firmowe itp. P.s. choć masz rację że chwalenie się tym na forum nie jest najmadrzejsze Jaka dotacja? Z tego co zrozumiałem kolega kupił pompę "na firmę" czyli wystąpi do U.S. o zwrot podatku vat (lub zapłaci mniej tego podatku), a kwota netto pomniejszy jego dochód (pójdzie w koszty) więc zapłaci mniejszy podatek dochodowy. Zasadniczo sprzedawcy nie interesuje komu sprzedaje pompę przestępstwo zaistnieje dopiero jak kolega zaksięguje fakturę "w swojej firmie" a w rzeczywistości będzie używał pompy w prywatnym domu. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksgildo 01.01.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.Czy mogę prosić o wytłumaczenie jak wygląda sterowanie w t-cap-ie 9kW 1 fazowym. Chodzi mi o załączanie i wyłączanie pompy. Np przy temp zewnętrznej -5st na wyjściu powinno być 31 st. Przy jakiej temp. pompa się wyłączy a kiedy ponownie załączy. Szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 01.01.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Czy mogę prosić o wytłumaczenie jak wygląda sterowanie w t-cap-ie 9kW 1 fazowym. Chodzi mi o załączanie i wyłączanie pompy. Np przy temp zewnętrznej -5st na wyjściu powinno być 31 st. Przy jakiej temp. pompa się wyłączy a kiedy ponownie załączy. Szukałem odpowiedzi ale nie znalazłem pompa z reguly jest sterowana przez termostat pokojowy i on zalacza pompe gdy temp. spada ponizej zadanej lub wylacza gdy zadana temp. jest osiagnieta. mozesz tez wlaczac i wylaczac pompe na timerze ale chyba rzadko kto to robi. na timerze najczesniej zmieniane sa tryby pracy pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksgildo 01.01.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Zapomniałem dopisać nie mam termostatu pokojowego tylko pogodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomm 01.01.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Zadziwiające chwalisz się przestępstwem skarbowym na publicznym forum. Dzięki takim ja ty płacimy między innymi 23% vat zamiast 22 i 8% zamiast 7% na budowlankę. Może następnym razem rąbnij tą kese z banku a nie z publicznych pieniędzy i też się pochwal. nie wiem o co ci chodzi chyba tylko żal przemawia w tobie kolego , ten dom jest akurat siedzibą firmy więc Twoje szczucie jest nie na miejscu. Ty wyznajesz zasadę oskubania klienta na maksa na 8 % wacie i dokładasz jeszcze ze 3 koła za montaż i nie dziwne że płaczesz jak ktoś kupi tanio i nie dał się oskubać jak to w waszym kręgu . pochwal się ile możesz dać upustu od cennika PANASA blisko 50% i to jest prawda , a teraz popatrz w oczy tym wszystkim których oskubałeś " panie taniej nie znajdziesz" .. Zresztą nie gadam z tobą szkoda czasu pa. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez toomm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 01.01.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) nie wiem o co ci chodzi chyba tylko żal przemawia w tobie kolego , ten dom jest akurat siedzibą firmy więc Twoje szczucie jest nie na miejscu. Ty wyznajesz zasadę oskubania klienta na maksa na 8 % wacie i dokładasz jeszcze ze 3 koła za montaż i nie dziwne że płaczesz jak ktoś kupi tanio i nie dał się oskubać jak to w waszym kręgu . pochwal się ile możesz dać upustu od cennika PANASA blisko 50% i to jest prawda , a teraz popatrz w oczy tym wszystkim których oskubałeś " panie taniej nie znajdziesz" .. Zresztą nie gadam z tobą szkoda czasu pa. Co do wielkości rabatu to się grubo mylisz. Zobaczymy za kilka lat gdzie będą firmy tak łaskawie dzielące rabatami - już znam przypadki że: -po kilku laltach znikają - bo np. właściciel stwierdza że lepiej na zmywaku zarobi w Londynie albo przy pomidorach w Holandii (taki przypadek znam osobiście), -ostatni klient (klienci) w piramidce wpłaca zaliczke a pompy nie dostaje - to przypadek z tego forum -najtańsze oferty i okazuje się że autoryzowany instalator po raz pierwszy ma do czynienia z pc - to także z tego forum, -jak czasami oglądam te najtańsze oferty z aleg.. gdzie chwalą się zdjęciami to widać że zrobione po bandzie nawet na otulinach zaoszczędzone - wiadomo rachunki płaci klient nie instalator więc tani montaż zwykle równa się wyższe rachunki. Nigdy nikomu nie powiedziałem że robię najtaniej bo musiałbym odstawiać takie partactwo jak widzę na alleg..., zatrudnić ludzi na czarno (bez zus, L4, urlopu). Dziwnym trafem mam też ceny podobne do innych firm działających legalnie bez przekrętów. Chyba wydrukuję sobie na wizytówkach hasło które mi się spodobało: długo drogo i solidnie aby w końcu pozbyć się gości którzy oczekują taniego partactwa i zawracają głowę abym zrobił ofertę. p.s. minimalista jesteś na 95 metrach firma i dom;) http://www.projektydomowplus.pl/projekt,16380,z216,.html p.s. 2 popatrz w oczy tym co nie robią przekrętów na podatkach bo oni dzięki tobie płacą więcej. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts