Tulisko 03.02.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Prawie prosta krzywa powinna chyba wyglądać tak w Twoim przypadku;) 28 +2 ; 27 +3 A krzywa powinna wtedy wyglądać mniej więcej tak: https://tinyurl.com/tmnlnvp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.02.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Prawie prosta krzywa powinna chyba wyglądać tak w Twoim przypadku;) 28 +2 ; 27 +3 To to ja wiem , ale kompletnie nie wiem jak to ustawić w tym sterowniku , jakoś ten obrazek na klapce nic do mnie nie mówi ... a ja z branży nie jestem i wiedzieć nie musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2020 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Czytać jak widać też umieć nie musisz, skoro w instrukcji nie znalazłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 03.02.2020 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 ... a ja z branży nie jestem i wiedzieć nie musze No to jest już nas dwoje;-) Niestety ze sterownika w wersji F Ci nie pomogę bo ja mam wersję H ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 03.02.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 To to ja wiem , ale kompletnie nie wiem jak to ustawić w tym sterowniku , jakoś ten obrazek na klapce nic do mnie nie mówi ... a ja z branży nie jestem i wiedzieć nie musze Już jestem ... Wciskasz długo SET , aż rozwinie się menu i przewijasz strzałkami i wybierasz (set) : -out Hi i ustawiasz 3 (zatwierdzasz set) potem -out Lo i ustawiasz 2 (set) -H20 Lo i ustawiasz 27 (set) -H20 Hi i ustawiasz 28 (set) Cancel wychodzisz z menu. Możesz to robić kiedy PC działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.02.2020 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Czytać jak widać też umieć nie musisz, skoro w instrukcji nie znalazłeś. Chętnie bym to zrobił .. ale ja w Bergen , Pc w Bochni a instrukcja w Nowym Sączu .... więc czasem się " ugryź " bo nie znasz sytuacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.02.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Już jestem ... Wciskasz długo SET , aż rozwinie się menu i przewijasz strzałkami i wybierasz (set) : -out Hi i ustawiasz 3 (zatwierdzasz set) potem -out Lo i ustawiasz 2 (set) -H20 Lo i ustawiasz 27 (set) -H20 Hi i ustawiasz 28 (set) Cancel wychodzisz z menu. Możesz to robić kiedy PC działa. Wiedziałem , że mogłem liczyć na Ciebie . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 03.02.2020 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Wiedziałem , że mogłem liczyć na Ciebie . Dzięki No problem -jak coś , to jestem do dyspozycji (raz ,że chcę bo lubię ,dwa -spłacam dług , bo mi też wielu ludków z naszego FM pomagało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Chętnie bym to zrobił .. ale ja w Bergen , Pc w Bochni a instrukcja w Nowym Sączu .... więc czasem się " ugryź " bo nie znasz sytuacji .. Instrukcja w pierwszym linku wyników Google... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.02.2020 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Instrukcja w pierwszym linku wyników Google... otwierałeś ???? No powiem ci - nie bardzo bo jest rozpisany akurat z wersji H . i wpisz jak każdy laik by wpisał : instrukcja panasonic aquarea wersja F .... cała strona i nic .... choć tu zdecydowana większość jest z branży ( instalator lub sprzedawca ) czasem możesz trafić na takiego laika ... zresztą nie ma to już znaczenia , ktoś odpowiedział rzeczowo i na temat , otoczka mnie nie interesuje . Mam nadzieje , że te ponad 3 tysiące Twoich postów jest bardziej merytorycznych niż uszczypliwych . Edytowane 3 Lutego 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.02.2020 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 otwierałeś ???? A owszem. Modele Jednostki wewnętrzne WH-SHF09F3E5 WH-SHF12F6E5 WH-SHF09F3E8 WH-SHF12F9E8 Wersji H tu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 04.02.2020 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dziś całą noc pompa idzie takPobór mocy 0.2Produkcja 2.4Cop 12Powrót 25cZasilanie 29CTem zew 6cO co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.02.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dziś całą noc pompa idzie tak Pobór mocy 0.2 Produkcja 2.4 Cop 12 Powrót 25c Zasilanie 29C Tem zew 6c O co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Przecież ostatnie 10 stron jest o tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 04.02.2020 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 O co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Zakleić taśmą klejącą , kupić podlicznik i wtedy będzie widać REALNE zużycie energii przez pompę ... Bo to co pokazuje wyświetlacz pompy można traktować tak samo "serio" jak obietnice polityków w roku wyborczym albo to co powie ci wróżka przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 04.02.2020 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dziś całą noc pompa idzie tak Pobór mocy 0.2 Produkcja 2.4 Cop 12 Powrót 25c Zasilanie 29C Tem zew 6c O co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Powaznie czy sie zgrywasz ?? A jak bulo blizej zera albo chodzila na wyzszych czestotliwosciach i miales cop=7 to nie widziales w tym nic dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slimakfoto 04.02.2020 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dziś całą noc pompa idzie tak Pobór mocy 0.2 Produkcja 2.4 Cop 12 Powrót 25c Zasilanie 29C Tem zew 6c O co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Pc oblicza to najprawdopodobniej wzorem przepływ x Dela temperatur x 1,16 (moc cieplna) / pobór prądu. Są to tylko wyleczenia elektroniki nie odczyty. Jednak niemiłego tonu Panów z przednich postów nie rozumiem. Jeżeli ktoś nie chce pomóc to po co tu jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michancia 04.02.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Dziś całą noc pompa idzie tak Pobór mocy 0.2 Produkcja 2.4 Cop 12 Powrót 25c Zasilanie 29C Tem zew 6c O co chodzi? Ktoś jest w stanie to wyjaśnić skąd te dziwne parametry? Z tego względu, że pompa pracuje poniżej zakresu pomiarowego, pokazuje to co pokazuje i dlatego gostek na sąsiednim forum pisze, że ma za m-c styczeń zużycie na CO i CWU -100kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.02.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W ramach ciekawostki, ile PC 12kW potrafi pociągnąć podczas antylegionelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donkazo 04.02.2020 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Zużycie za noc 0,8kwh pisze bo nigdy na takich parametrach nie chodziła brała około 10 kwh za noc a od kilku dni znikome zużycie za 4 dni lutego mam 15 kwh zużycie i na takich parametrach chodzi.Jak dodać zdjęcie na forum? To wrzucę bo nie wszyscy chcą wierzyć. A i jeszcze jedno felge na ogrzewaniu podłogowym mam na 5 i pisze w instrukcji ze zmianą tego parametry wpływa na zużycie prądu przez pompę ale co innego zmieni ta sekta np cieplejsz podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 04.02.2020 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W ramach ciekawostki, ile PC 12kW potrafi pociągnąć podczas antylegionelli Grzałka wewnętrzna 9kW powyżej 55stopni się włączyła, bo sam kompresor tyle nie jest w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts