-voymar- 06.03.2020 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 52m2 jak cos, i zawsze powtarzam, że jestem miastowy a nie wiesniak po pegierowski... To nie wiele się pomyliłem. Po pisaniu twoim to widać HA HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 To nie wiele się pomyliłem. Po pisaniu twoim to widać HA HA Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Możesz mieć swoje zdanie ale to będzie tylko i wyłącznie twoje zdanie teoretyczne. Ja punktuje te zdanie z praktyki jako praktyk. I jako praktyk stwierdzam, że twoje zdanie teoretyczne mija się z praktyką zatem nie powielaj go bo wprowadzasz w błąd innych Gdzie tu błąd jak na CWU ( jeżeli sobie życzysz to podam z trzech lat ) idzie mi ok120-- 160kWh/mies. Dla mnie OK . tak jak grzanie CO akceptuję z COP=1 ---lecz zmienię. Na dziś daję radę to opłacić lecz mile widziane zmiany. Mam to w D... czy zapłacę 1k więcej czy mniej na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Gdzie tu błąd jak na CWU ( jeżeli sobie życzysz to podam z trzech lat ) idzie mi ok120-- 160kWh/mies. Dla mnie OK . tak jak grzanie CO akceptuję z COP=1 ---lecz zmienię. Na dziś daję radę to opłacić lecz mile widziane zmiany. Mam to w D... czy zapłacę 1k więcej czy mniej na rok. Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Bo mój za 1600zl robi dobra robotę i tak już od 7 lat. Edytowane 6 Marca 2020 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę To do tej głupoty dołóż poparzenie się wodą CWU o temp. 90*C bo to problem dla ciebie nie poradzisz. Dla bezpieczeństwa grzej do tych 40*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Czytaj ze zrozumieniem ---tak wy jako użytkownicy wałkowaliście to -- mi to rybka .nie zamierzam grzać i katować PC przy minusowych temp. jak niewiele więcej lub nawet to samo mam na grzałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Czytaj ze zrozumieniem ---tak wy jako użytkownicy wałkowaliście to -- mi to rybka .nie zamierzam grzać i katować PC przy minusowych temp. jak niewiele więcej lub nawet to samo mam na grzałkach Znowu bzdura. Ja również nie katuje, pompa po prostu mi grzeje i tyle. Od 7 lat ani na chwilę mi się nie sprzeciwila mówiąc, że jest jej źle wywalajac jakiś błąd, przy - 26st.C ciągle była dzielna i grzala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Ostatnimi czasy nie jesteś jedynym, który zarzuca mi mieszkanie w bloku w mieście Czyżby jakaś skoordynowana akcja? No cóż, suweren łyka wszystko ale do niego nie należę i będę punktowal głupotę Zycie cię nauczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Nie neguje rachunków bo to zwykła matematyka, na której jako tako się znam. Neguje Twoje twierdzenie, że pod pompę ciepła p-w potrzeba jakiegoś hiper super zasobnika cwu za kosmiczną kasę , co jest bzdurą. Bo mój za 1600zl robi dobra robotę i tak już od 7 lat. A mój za 420zł śmiga od 2008r - wcześniejszy był 5 lat. reszty nie pamiętam-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.03.2020 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 A mój za 420zł śmiga od 2008r - wcześniejszy był 5 lat. reszty nie pamiętam-- Te ale chyba Ty nie w tym temacie piszesz. To jest wątek na temat "pomp ciepła". Jak "twój" pomp ciepel tak dobrze się spisuje to jest ok. A tak na marginesie, dla mnie jesteś zwykłym trollem...zatem już nie będę Tobie odpowiadal, chyba że znowu przegniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Znowu bzdura. Ja również nie katuje, pompa po prostu mi grzeje i tyle. Od 7 lat ani na chwilę mi się nie sprzeciwila mówiąc, że jest jej źle wywalajac jakiś błąd, przy - 26st.C ciągle była dzielna i grzala. Dobra nie rozumiesz zagadnienia --szkoda dyskutować . Ja nigdzie nie pisałem że nie zagrzeje . Chodzi zupełnie o coś innego. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 06.03.2020 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Te ale chyba Ty nie w tym temacie piszesz. To jest wątek na temat "pomp ciepła". Jak "twój" pomp ciepel tak dobrze się spisuje to jest ok. A tak na marginesie, dla mnie jesteś zwykłym trollem...zatem już nie będę Tobie odpowiadal, chyba że znowu przegniesz... Co do trolla to zaczepiasz TY. Nie rozumiejąc o co mi chodzi I powiem jeszcze raz. ------Rób jak chcesz tylko pozwól innym mieć inne podejście do sposobu przygotowania CWU tak samo jak mnie nie obchodzi jak ty to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.03.2020 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) voymar musi mieć spine z kimś raz na jakiś czas ... no taki mamy przypadek tego roku voymar skoro nie chcesz katować PC w zimie przy niskim COP na CWU twoja sprawa , a chcesz katować PC grzejąc grzejnikami ( wyższe zasilanie ) ??? rozumiem że CWU chcesz do 90 stopni inaczej na 40 to żadne katowanie , chyba że znowu masz jakąś swoją teorie którą nas zaskoczysz. Z resztą nic mi do tego Proponuje ci założyć osobny wątek np: " hybryda - Pc + grzałka ala voymar " - i tam głoś , roztrząsaj swoje teorie , tu nie ten wątek na takie coś. Jako że nie masz jeszcze PC tylko o niej dopiero marzysz to czytaj sobie spokojnie i chłoń wiedze o normalnych dobrych instalacjach , jak wątek założysz to np. ja tam też będe czytał może mnie do czegoś przekonasz ale jak na razie to co robisz jest po prostu mieszaniem tych zagadnień - A TO NIE TEN WĄteK ! Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! Mówisz że użytkownik będący tu ja czy ktoś inny to bufon lub trol - my mamy PC , użytkujemy mamy spostrzeżenia się nimi dzielimy , nawet z tobą jak zapytasz , ty NIE masz nie testujesz nawet nie wiesz jak to zabangla ta twoja hybryda a panoszysz się jak jakiś mega instalator co wszystkie rozumy zjadł . tyle mam do powiedzenia obserwując to co się tu dzieje za twoją sprawą Panie. Edytowane 7 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.03.2020 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 . Nie rozumiejąc o co mi chodzi I powiem jeszcze raz. ------Rób jak chcesz tylko pozwól innym mieć inne podejście do sposobu przygotowania CWU tak samo jak mnie nie obchodzi jak ty to robisz. Teorie o swoim innym myśleniu i pomysłach masz - Więc załóż swój wątek !!! nie bój się , masz do tego prawo i jako użytkownik FM uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 07.03.2020 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Jak tak było to chyba jedynie wśród ludzi ze wsi, z lasu tudzież wśród ludzi niezbyt ogarniętych pod względem rozumu Ja także nie tak dawno się budowalem bo raptem 10 lat temu i 125m2 uważamy nawet ze lekko przewymiarowany w stosunku do potrzeb A ilu was jest ? Takich co hotelu i domu nigdy nie widzieli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 08.03.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) voymar musi mieć spine z kimś raz na jakiś czas ... no taki mamy przypadek tego roku voymar skoro nie chcesz katować PC w zimie przy niskim COP na CWU twoja sprawa , a chcesz katować PC grzejąc grzejnikami ( wyższe zasilanie ) ??? rozumiem że CWU chcesz do 90 stopni inaczej na 40 to żadne katowanie , chyba że znowu masz jakąś swoją teorie którą nas zaskoczysz. Z resztą nic mi do tego Proponuje ci założyć osobny wątek np: " hybryda - Pc + grzałka ala voymar " - i tam głoś , roztrząsaj swoje teorie , tu nie ten wątek na takie coś. Jako że nie masz jeszcze PC tylko o niej dopiero marzysz to czytaj sobie spokojnie i chłoń wiedze o normalnych dobrych instalacjach , jak wątek założysz to np. ja tam też będe czytał może mnie do czegoś przekonasz ale jak na razie to co robisz jest po prostu mieszaniem tych zagadnień - A TO NIE TEN WĄteK ! Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! Mówisz że użytkownik będący tu ja czy ktoś inny to bufon lub trol - my mamy PC , użytkujemy mamy spostrzeżenia się nimi dzielimy , nawet z tobą jak zapytasz , ty NIE masz nie testujesz nawet nie wiesz jak to zabangla ta twoja hybryda a panoszysz się jak jakiś mega instalator co wszystkie rozumy zjadł . tyle mam do powiedzenia obserwując to co się tu dzieje za twoją sprawą Panie. Dzięki za doktorski wykład nic nie znaczący jak zawsze. Proponuję założyć wątek PC zużycie 100kWh --bo pompę masz i zużycie właśnie takie .Podpowiesz jak to zrobć Co do wcinania się w inne wątki. Twój kumpel Pompiarz Na pewno to nie ja, czytam i się śmieje Od 7 lat mam G12W i nie zamierzam zmieniać na nic innego a co więcej, uważam PV za bezsens Edytowane 9 Marca 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.03.2020 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) zużycie 100kWh --bo pompę masz i zużycie właśnie takie . Mam nawet mniejsze , czego i tobie życzę Twój kumpel Pompiarz Nie mam tu kumpli ! i nikogo prywatnie nie znam Co do wcinania się w inne wątki. Jesteś w tym mistrzem więc nikt cię nie prześcignie - gratulacje Proponuję założyć wątek PC zużycie Przecież taki wątek istnieje - forumowicze posiadający PC wpisują tam zużycie , co i ty omyłkowo wpisujesz tam swoje zużycie z grzałki elektrycznej - tylko po co ? Ktoś ci sprzedał grzałkę i powiedział , że to PC ?? ale się dałeś zrobić ..... Od 7 lat mam G12W i nie zamierzam zmieniać na nic innego a co więcej, uważam PV za bezsens Co ty mi tu piszesz ?? Czy to moje słowa ??? chyba nie bo ja mam g13 , więc Panie łaskawy wyobraźnie trzymaj na wodzy albo pisz do odpowiedniej osoby. Dzięki za doktorski wykład Proszę bardzo , myślę że w jakimś stopniu przybliżyłem ci tajniki kulturalnego zachowania i nauka nie pójdzie w las A ten link to co to ?? trzeba było od razu napisać gdzie najlepiej (przed podwyżką ) zaopatrzyć się w PV no no tam gdzie pracujesz ( może daj jakiś kod rabatowy ) ty chyba jakiś naganiacz jesteś - tak to zaczyna wyglądać . Opłać sobie konto i nie czaj się albo zmień formę . Odnośnie podwyżek - nawet 20% , w lecie wzrośnie mi rachunek o 7 zł w zimie o 30 , to biorąc średnią z lata 70 zł i średnią z zimy 150 za wszystko nadal twierdzę że przy nowym , ciepłym , przemyślanym domu PV na 100% zużycia to na dzień dzisiejszy zapłacenie sobie rachunków do przodu na 25 lat albo i więcej . zysku nie ma . Chyba że " komponenty składowe " odpowiednio potanieją . Edytowane 9 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 09.03.2020 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam nawet mniejsze , czego i tobie życzę Nie mam tu kumpli ! i nikogo prywatnie nie znam Jesteś w tym mistrzem więc nikt cię nie prześcignie - gratulacje Przecież taki wątek istnieje - forumowicze posiadający PC wpisują tam zużycie , co i ty omyłkowo wpisujesz tam swoje zużycie z grzałki elektrycznej - tylko po co ? Ktoś ci sprzedał grzałkę i powiedział , że to PC ?? ale się dałeś zrobić ..... Co ty mi tu piszesz ?? Czy to moje słowa ??? chyba nie bo ja mam g13 , więc Panie łaskawy wyobraźnie trzymaj na wodzy albo pisz do odpowiedniej osoby. Proszę bardzo , myślę że w jakimś stopniu przybliżyłem ci tajniki kulturalnego zachowania i nauka nie pójdzie w las A ten link to co to ?? trzeba było od razu napisać gdzie najlepiej (przed podwyżką ) zaopatrzyć się w PV no no tam gdzie pracujesz ( może daj jakiś kod rabatowy ) ty chyba jakiś naganiacz jesteś - tak to zaczyna wyglądać . Opłać sobie konto i nie czaj się albo zmień formę . Odnośnie podwyżek - nawet 20% , w lecie wzrośnie mi rachunek o 7 zł w zimie o 30 , to biorąc średnią z lata 70 zł i średnią z zimy 150 za wszystko nadal twierdzę że przy nowym , ciepłym , przemyślanym domu PV na 100% zużycia to na dzień dzisiejszy zapłacenie sobie rachunków do przodu na 25 lat albo i więcej . zysku nie ma . Chyba że " komponenty składowe " odpowiednio potanieją . Żałosny jesteś aż mi cię szkoda Cyt. Jakoś nikt z nas tu "pompiarzy" nie siedzi w wątku o PV i nie głosi teori że w nocy kiedy PV nie działają robimy uzysk z dynama przyczepionego do wiatraka jednostki zewnętrznej pc pw - jak sam widzisz to aż śmieszne , i to co ty czasem tu piszesz bynajmniej dla mnie też to śmieszne bo jeszcze raz ci naleje do głowy - TO NIE TEN WĄTEK ! CZY TEN POWYŻSZY WPIS TO NIE TWÓJ ? więc jak piszesz to pisz za siebie bo pompiarz który tu z tobą atakuje właśnie na PV pisze choć nie ma . Mi osobiście to nie przeszkadza. link akurat nie tyczył się ciebie. Miało go w ogóle nie być ( nie wykasowałem) pompiarz wstawił. Skoro taki ciepły dom---to po co w ogóle pompa za naście tyś? Kumpli to wiem że nie masz Wątek istnieje lecz nie ma wątku ----PC zużycie poniżej 100kWh. Przeczytaj mój wpis początkowy to może zrozumiesz o co chodziło i nie będziesz szczekał. Bo to nie było złośliwe, chciałem zwrócić uwagę że jak PC --ludziska na CWU mają na miesiąc 160kWh to tyle ja mam na grzałkach. więc dla mnie mija się z celem grzanie PC. CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.03.2020 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) link akurat nie tyczył się ciebie. to po co przytaczasz coś z czym nie mam nic do czynienia ani w żaden sposób nie jestem związany ? ?? Skoro taki ciepły dom---to po co w ogóle pompa za naście tyś? . Bo takie były trendy , jak wcześniej gaz , wcześniej groszek , wcześniej kopciuch, wcześniej kaflowy.......aż do ogniska ty startujesz od kopciucha ja od Pc to co się głupio pytasz mają na miesiąc 160kWh to tyle ja mam na grzałkach.. Ludzie ( forumowicze ) mają różne zbiorniki CWU , różne upodobania odnośnie temp kąpieli pryszniców , różne zużycia wody a ty coś chcesz porównywać ??? to porównaj ze mną mi schodzi dziennie 2-3 kWh na dzień ( raz grzeje AIO) razy 30 dni ----- i co ci wyszło ? Każdy ma inaczej i nie znajdziesz takich samych domów , instalacji , użytkowników. nie będziesz szczekał.. hmmm kulturą wypowiedzi nie grzeszysz no ale czego się można spodziewać ... Tu nie chodzi o wyścigi kto mniej , kto cieplej , kto krócej .... tu chodzi o idea ogrzewania ... Ty jak widzę chcesz być Namber One w tym wszystkim tylko czy to cię tak naprawdę dowartościowuje ? Czy ty na prawdę masz tak płytkie i szare życie że szukasz orgazmu przez sztuczną osobowość i kreowanie się na Edisona XXI wieku ? Nim nie jesteś i nigdy nie będziesz . Masz chyba trochę lat , może nie wypada. Problem twój polega na tym że masz kocioł w głowie , wszystko mieszasz ( nawet posty nie wiadomo do kogo kierujesz pisząc np. do mnie ) , to jak z zezem patrzysz na kogoś a w sumie patrzysz w inną stronę , to samo w głowie i pomysłach ...ale to sprawa dla panów w białym fartuszku a nie do roztrząsania tu .. Mnie to nic nie obchodzi nie moja sprawa ale jak piszesz do mnie to konkretnie a nie abym się domyślał do kogo albo o czym , przynajmniej sprawiaj pozory zdrowego . Ludzie w nowych domach chcą mieć ładnie , powiedzmy minimalistycznie a ty brniesz i snujesz pomysły o czym o zagraconych pomieszczeniach technicznych zbiornikami CWU , kablami i innymi sprzętami do grzania potrzebnymi w twoim mniemaniu ? Pc do grzania CO , jakieś grzałki czy piece do CWU do tego PV na dachu PC za naście tysięcy i jeszcze śmieciuch na w razie "W" ? ?? i gdzie tu ładnie i tanio ... nowe domy mają małe pomieszczenia techniczne w twoim nazywane kotłownią . Czasy idą do przodu i to nie jest powiedziane że ma być najtaniej , jest powiedziane że ma być tanio , ładnie i w małym pomieszczeniu i najlepiej 100% bezobsługowe .... . Na dziś mam trzy źródła dostarczania energii cieplnej tj.1) piec elektryczny piec węglowy ( dopóki nie zgnije) który pracuje na wymuszonym obiegu czyli pompka 1,1) wyżej wymieniony piec który pracuje w grawitacji (nie potrzebuje EE) 2)piec elektryczny 3) kominek . Mój dom ma 3 lata i już teraz wiem że trzeci dom będzie kanadyjkom o zupełnie innym rozwiązaniu ogrzewania i na pewno nie będzie to miks pomysłów jak u ciebie . . Popatrz 3 lata a jak świat poszedł do przodu . Edytowane 9 Marca 2020 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 09.03.2020 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 (edytowane) to po co przytaczasz coś z czym nie mam nic do czynienia ani w żaden sposób nie jestem związany ? ?? Bo takie były trendy , jak wcześniej gaz , wcześniej groszek , wcześniej kopciuch, wcześniej kaflowy.......aż do ogniska ty startujesz od kopciucha ja od Pc to co się głupio pytasz Ludzie ( forumowicze ) mają różne zbiorniki CWU , różne upodobania odnośnie temp kąpieli pryszniców , różne zużycia wody a ty coś chcesz porównywać ??? to porównaj ze mną mi schodzi dziennie 2-3 kWh na dzień ( raz grzeje AIO) razy 30 dni ----- i co ci wyszło ? Każdy ma inaczej i nie znajdziesz takich samych domów , instalacji , użytkowników. hmmm kulturą wypowiedzi nie grzeszysz no ale czego się można spodziewać ... Tu nie chodzi o wyścigi kto mniej , kto cieplej , kto krócej .... tu chodzi o idea ogrzewania ... Ty jak widzę chcesz być Namber One w tym wszystkim tylko czy to cię tak naprawdę dowartościowuje ? Czy ty na prawdę masz tak płytkie i szare życie że szukasz orgazmu przez sztuczną osobowość i kreowanie się na Edisona XXI wieku ? Nim nie jesteś i nigdy nie będziesz . Masz chyba trochę lat , może nie wypada. Problem twój polega na tym że masz kocioł w głowie , wszystko mieszasz ( nawet posty nie wiadomo do kogo kierujesz pisząc np. do mnie ) , to jak z zezem patrzysz na kogoś a w sumie patrzysz w inną stronę , to samo w głowie i pomysłach ...ale to sprawa dla panów w białym fartuszku a nie do roztrząsania tu .. Mnie to nic nie obchodzi nie moja sprawa ale jak piszesz do mnie to konkretnie a nie abym się domyślał do kogo albo o czym , przynajmniej sprawiaj pozory zdrowego . Jak zwykle odpowiedzi okrężnie i omijająco. Zapomniałeś odnieść się do cytatu? No chyba że niewygodny. Jest takie przysłowie Mądry gł......mu ustęp[uje ,,Ruszysz g...no to śmierdzi więc ja ustępuję. PS. zauważyłem że twoje musi być na wierzchu ,więc niech będzie napisz sobie jeszcze raz posta a ja odpowiem w myślach bo staje się to chore. Wpisy coraz dłuższe więc ciśnienie rośnie. Edytowane 9 Marca 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts