-voymar- 20.12.2021 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 A jaką masz pompę ? jednowentylatorowe defrostow w Mode 2 nie maja. Ha ha doradzasz i nie wiesz jaką ma PC:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 20.12.2021 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Gdzieś mi wcięło zapiski. Pamięta ktoś jak się kalibruje czujniki? Szczerze,nigdy nie robiłem tego i nie wiem o co kaman. Jakby chodziło o zresetowanie sterownika to podłączam się pod prośbę bo to zawsze się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Gdzieś mi wcięło zapiski. Pamięta ktoś jak się kalibruje czujniki? przez ponad 5 sekund na sterowniku wciskasz wstecz, enter, i strzałka w prawo, potem już znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Co do defrostów macie schemat w załączniku, jednostki z jednym wentylatorem gdy powrót będzie miał poniżej 27 dopina grzałkę do defrostu która jest obowiązkowa, inaczej wybije błąd Edytowane 21 Grudnia 2021 przez 1igor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) A założymy się ,że nie wybije błędu ? Wg holendrów przy wyłączonej grzałce błąd H75 się pojawi , jeśli temperatura wyjścia z wymiennika spadnie do 10 stopni. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.12.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Jakby chodziło o zresetowanie sterownika to podłączam się pod prośbę bo to zawsze się przyda Artur ty masz generację F więc nie mam pojęcia. przez ponad 5 sekund na sterowniku wciskasz wstecz, enter, i strzałka w prawo, potem już znajdziesz Dzięki:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Co Wy macie za "machiny" jak defrosty są u Was głośne i biją po kieszeni ??? Czyżby Panas aż tak spapral, kiedyś bardzo dobry sprzęt ? U mnie defrost trwa max.5 minut, w domu nie słyszalny kompletnie, jak jestem w garażu i akurat się trafi to słyszę jedynie "swistws" (coś takiego) przez 2 sekundy. To cała "głośność" defrostu. Tu masz końcówkę defrostu w Mode2 ( piłowanie jaby metal o metal , i na samym koncu właczenie wentylatorow i przejscie do normalnego grzania) : Ciesz się ,że u Ciebie jesr Mode 1 ( bo syknięcia to oznaczają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 A założymy się ,że nie wybije błędu ? Wg holendrów przy wyłączonej grzałce błąd H75 się pojawi , jeśli temperatura wyjścia z wymiennika spadnie do 10 stopni. Mozemy się założyć, przy jednostce z jednym wentylatorem, gdy temperatura powrotu będzie poniżej 27 stopni i będzie miała włączyć grzałkę do defrostu to wybije błąd i pompa się wyłączy, popularny błąd H70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) No to się załóżmy. Właśnie rozmawiałem z dwom osobami , które mają grzałki wyłączone i nigdy o żadnym błędzie nie słyszeli , jeden nawet potwierdził ,że temperatura wody na wyjściu podczas defrostu spada mu do 19 stopni. ( a przed defrosem ma 25 stopni). Jedyny błąd jaki może się włączyć to H75 - za niska temperatura podczas odszraniania. EDIT: I tak ,wyłączli te grzałki w menu dlatego ,że im się włączały podczas defrostu ( I tłukły po 200h podczas sezonu) , więc normalnie by im się załączały. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 to się zakładamy, cudów nie ma, skoro im błędu nie wywala to albo mają jednostki dwuwentylatorowe, albo mają jednak zasilanie do grzałki podłączonew którym miejscu mają grząłki wyłączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Mają wyłączone w ukrytym menu serwisowym , a nie fizycznie odłączone z zasilania.I nie mają dwuwentylatorowych , bo to są 5kW i 7kW monoblok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Mają wyłączone w ukrytym menu serwisowym , a nie fizycznie odłączone z zasilania. I nie mają dwuwentylatorowych , bo to są 5kW i 7kW monoblok. kolego, bo wyłączyli ją w menu dostępnym tak naprawdę tylko dla serwisu, ale w tym momencie stracili gwarancję na pompy, standardowo gdy tam jest włączona grzałka, to kazdy defrost wykonany w okreslonyc warunkach spowoduje błąd gdy grzałka nie będzie miała zasialania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.12.2021 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Monoblok żyje własnym życiem, nie mieszajmy ze zwykłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Dobra doba , wygrałem zakład to raz.A dwa , tak spowodują błąd H75 jak temperatura powrotu spadnie do 10 stopni, jest takie ryzyko ,i nie w każdej instalacji można to wyłączyć. A trzy , im już dwuletnia gwarancja się skonczyla , co najwyżej została jeszcze 5cioletnia na sprężarkę.A jak coś zmienię w ustawieniach serwisanta to też się traci gwarancję ? To jesteś jednym z tch ,którzy plombują obudowę ,i nawet samemu filtra wyczyścić nie można bez serwisu ? Edytowane 21 Grudnia 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Dobra doba , wygrałem zakład to raz. A dwa , tak spowodują błąd H75 jak temperatura powrotu spadnie do 10 stopni, jest takie ryzyko ,i nie w każdej instalacji można to wyłączyć. A trzy , im już dwuletnia gwarancja się skonczyla , co najwyżej została jeszcze 5cioletnia na sprężarkę. Nie wygrałeś, bo grzebiesz tam gdzie użytkownikowi nie wolno i żaden normalny użytkownik tego nie wyłącza, bo tracisz gwarancję po drugie na pompy jest 3 letnia gwarancja minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Monoblok żyje własnym życiem, nie mieszajmy ze zwykłą. sprawa defrostów jest dokładnie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Dobra doba , wygrałem zakład to raz. A dwa , tak spowodują błąd H75 jak temperatura powrotu spadnie do 10 stopni, jest takie ryzyko ,i nie w każdej instalacji można to wyłączyć. A trzy , im już dwuletnia gwarancja się skonczyla , co najwyżej została jeszcze 5cioletnia na sprężarkę. A jak coś zmienię w ustawieniach serwisanta to też się traci gwarancję ? To jesteś jednym z tch ,którzy plombują obudowę ,i nawet samemu filtra wyczyścić nie można bez serwisu ? widzę że edytowałeś post, ustawienia serwisanta, a ukryte menu to dwie różne sprawy, nic nie plombuje bo to nie moje urządzenia tylko klienta, i ma prawo robić z nim co chce, ale wyłączenie grzałki w menu ukrytym to utrata gwaracji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Nie wygrałeś, bo grzebiesz tam gdzie użytkownikowi nie wolno i żaden normalny użytkownik tego nie wyłącza, bo tracisz gwarancję po drugie na pompy jest 3 letnia gwarancja minimum Nikt mi nie zabronił , gdzie jest to napisane ,że tam wchodzić nie mogę , a tym bardziej ,że tracę gwarancję. Wygrałem zakład. Pewnie chłodzenia w pompie też włączyć nie mogę bo trace gwarancję ? ( to samo menu przecież). Jeśli u Ciebie takie rzeczy powodują utratę gwarancji , no to trzeba ostrzec użytkowników. Mój instalator nie robi takich problemów ( właśnie się go pytałem). Edytowane 21 Grudnia 2021 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.12.2021 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Nikt mi nie zabronił , gdzie jest to napisane ,że tam wchodzić nie mogę , a tym bardziej ,że tracę gwarancję. Wygrałem zakład. Pewnie chłodzenia w pompie też włączyć nie mogę bo trace gwarancję ? ( to samo menu przecież). Jeśli u Ciebie takie rzeczy powodują utratę gwarancji , no to trzeba ostrzec użytkowników. Mój instalator nie robi takich problemów ( właśnie się go pytałem). Jeżeli instalacja nie jest przygotowana do chłodzenia, a ty sobie włączysz taki tryb, i wilgoć z rur się wykropli i wyjdzie pleśń to jak myślisz, do kogo klient będzie miał pretensje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 21.12.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Jak znalazł jak to włączyć to i znalazł czym to może skutkować. To straci gwarancje u Ciebie , czy będzie mial tylko pretensje ,że mu nie powiedziałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts