Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marcinpab

Recommended Posts

Na tym filmiku z menu zużycia ma odkrytą pozycję 5. prędkość pompki obiegowej - nie mam tego, czy da się jakoś to "odblokować"?

czy tylko w serii J to jest widoczne? mam T-Cap 9kw gen H

Mam w tej chwili -10 za oknem, temp zasilania Prosta 41*, delta 5, pompa pobiera 2.2kw nie jest źle

Edytowane przez Fanek

Na tym filmiku z menu zużycia ma odkrytą pozycję 5. prędkość pompki obiegowej - nie mam tego, czy da się jakoś to "odblokować"?

czy tylko w serii J to jest widoczne? mam T-Cap 9kw gen H

Mam w tej chwili -10 za oknem, temp zasilania Prosta 41*, delta 5, pompa pobiera 2.2kw nie jest źle

Też mam -10 tylko mam prosta ustawiona na 30 do której trudno dobija i też pobiera 2,2

bidnie Arturo1972, u mnie na prostej ustawione 38stopni, bierze 1,2kW sprężarka 24-25Hz, a na dworze -9 ;)

Inne pokolenie ;)

Ile moja pobiera kWh to od dawna nie sprawdzam :D

Jedynie ta słynna "grzałka biwalentna" mnie położyła na łopatki ,przez 1,5 miecha 1500kWh :D a to mój pół roku kalendarzowego pompą :)

Edytowane przez Arturo1972

jest wazne gdzie wepne jaki kabelek?

Jeśli nie chcesz zasilać tego sterownika z tego złącza ,to obojetnie gdzie podłączysz COM i NO.

I tak musisz podłączyć do niego zasilanie , a jak to zrobisz z zewnętrznego gniazdka ,jest szansa ,że będzie to inna faza , przez co niepotrzebnie na tm sterowniku będzie napięcie 400V , zamiast 230V.

Edytowane przez MiG25

dzieki

Powiedzcie mi jeszcze: podlaczylem to ustrojstwo tak jak pisaliscie, w sterowniku zmienilem na termostat zewnetrzny i dalej nie chce ruszuc PC

czy cos gdzies jeszcze musze poprzestawiac w ustawieniach??

Przełączyć z grzania CWU na CO ...

Jak jest zwarte L z H ,to przynajmniej obiegówka powinna ruszyć , jak otwarte połączenie to obiegówka się zatrzymuje .

kabel L i N poszly oryginalnym kablem do gniazdka ,rozumiem ze mozna je wpiac tez do pompy?

Teraz jeszcze jedno bo wpadlo mi do glowy.

Do dnia dzisiejszego oryginalny termostat z pompy byl wyciagniety i powieszony w pokoju i jesli mialem np ustawione np 22 stopnie i temperatura dochodzila do tej zadanej wartosci to sterownik w pierwszej kolejnosci tylko ograniczal moc pompy , pompa sobie chodzila z mała moca tak aby podtrzymac dana temperature. Czy w salusie tez tak bede mial czy raczej dziala od na zasadzie włacz-wyłącz i jak osiagnie te np 22 to salus odrazu wyłączy PC czy tez bedzie dawal jakis sygnal do ograniczenia mocy pompy???