-voymar- 23.01.2023 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Szuka my szukamyByć może hydraulik jak ten baniak jest na poddaszu pomylił podłącznie bojlera ( zasilanie z powrotem Sprawdz rurki która ciepła a która zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Zamień miejscami wężyki Tylko nie przy baterii lecz na przyłączu wychodzącym ze ściany Kto to podłączał???? Dwie różne osoby, jeden robił kuchnie drugi łazienkę i w obu przypadkach to samo. To w łazience będzie problem bo to podtynk. Jesteś pewien, że to może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Dwie różne osoby, jeden robił kuchnie drugi łazienkę i w obu przypadkach to samo. To w łazience będzie problem bo to podtynk. Jesteś pewien, że to może być przyczyną ? Jak by to nie było zrobione to przy wyjściu ze ściany powinny być zaworki takie podobne jak do kibelka ( spłuczki Bo ty musisz miec możliwość zakręcenia i wymiany Raczej będzie podłączenie bojlera, Tam skup swoje przemyślenia opisz gdzie rurka ciepła a gdzie zimna Nic nie jestem pewien jak nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) Sprawdzaj i pisz co się dzieje Skup się na podłączeniu bojlera ( rurki na strychu gdzie ciepła gdzie zimna)Bo ta choroba na to wskazuje.Ale tak jak mówię ciężko z pozycji kompa Edytowane 23 Stycznia 2023 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgttgb 23.01.2023 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Teraz sprawdzalem to jest ok podlaczone. Sama gora to pobor cieplej wody na dom. Nizej zasilanie, czujnik, cyrkulacja ale narazie zakrecona, potem miejsce na drugi czujnik i go brak. Nizej powrot i na samym dole zimna woda ktora uzupelnia. Zasilanie cieplejsze od powrotu. Wlasnie dziwne to ze np mam na zasobniku np 45 st wlacza sie podloga np 32 i w zasobniku przez godzine tez jest 32. A nikt nie korzystal z cuw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Teraz sprawdzalem to jest ok podlaczone. Sama gora to pobor cieplej wody na dom. Nizej zasilanie, czujnik, cyrkulacja ale narazie zakrecona, potem miejsce na drugi czujnik i go brak. Nizej powrot i na samym dole zimna woda ktora uzupelnia. Zasilanie cieplejsze od powrotu. Wlasnie dziwne to ze np mam na zasobniku np 45 st wlacza sie podloga np 32 i w zasobniku przez godzine tez jest 32. A nikt nie korzystal z cuw....������ A może patrzysz na temp wody w wężownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgttgb 23.01.2023 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Tzn? Na wyswietlaczu mam podana temp zbiornika i manometr na samym zbiorniku pojazuja to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 JESZCZE JEDNOCzy czujnik temperatury od PC jest wyprowadzony do bojlera na stych( poddasze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgttgb 23.01.2023 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Tak. Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Tak sobie pomyślałem bo ja na początku myliłem te temp.Tzn. Podłogówka mi grzała powiedzmy do 30, a jak temp w zasobniku się wychłodziła do 37, tak miałem ustawione histereze na 8 stopni i włączało się grzanie to na środku ekranu pokazuje temp. wężownicy, a w prawym górnym rogu 'kranik' to temp wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Teraz sprawdzalem to jest ok podlaczone. Sama gora to pobor cieplej wody na dom. Nizej zasilanie, czujnik, cyrkulacja ale narazie zakrecona, potem miejsce na drugi czujnik i go brak. Nizej powrot i na samym dole zimna woda ktora uzupelnia. Zasilanie cieplejsze od powrotu. Wlasnie dziwne to ze np mam na zasobniku np 45 st wlacza sie podloga np 32 i w zasobniku przez godzine tez jest 32. A nikt nie korzystal z cuw....������ Być może problem jest przy samej PC - Nie zamyka się ten trójdrożny elektrozawór No kurdę ciężko tak na szybko Zaobserwuj gdy PC grzeje ( CO ) --położenie tego trójdrożnego Bo do grzania CWU ta dzwignia powinna się przełączyć na grzanie CWU Po zagrzaniu powinna powrócić I tu też może być przyczyna jak źle ci to pospinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Jak by to nie było zrobione to przy wyjściu ze ściany powinny być zaworki takie podobne jak do kibelka ( spłuczki Bo ty musisz miec możliwość zakręcenia i wymiany Raczej będzie podłączenie bojlera, Tam skup swoje przemyślenia opisz gdzie rurka ciepła a gdzie zimna Nic nie jestem pewien jak nie widzę Jutro jeszcze sprawdzę jaka woda leci ze "ściany" w drugiej łazience na cieplej i zimnej, tam nie mam jeszcze baterii i wężyków więc według teorii źle podpiętych powinna być gorąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgttgb 23.01.2023 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 A powiedz czy jak pc nagrzeje Ci zbiornik cuw i podlogowka tez dogrzeje wy zadanej to pompa obiegowa dalej przerzuca wode czy sie powinna wylaczyc czy przemielic co jakis czas? Mam ja zamontowana za buforem tylko na podloge i nie wiem czy nie lata caly czas czyli polowe dnia bez sensu bo grzeje tylko 8 godz dziennie.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 U mnie chodzi na okrągło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Tak sobie pomyślałem bo ja na początku myliłem te temp. Tzn. Podłogówka mi grzała powiedzmy do 30, a jak temp w zasobniku się wychłodziła do 37, tak miałem ustawione histereze na 8 stopni i włączało się grzanie to na środku ekranu pokazuje temp. wężownicy, a w prawym górnym rogu 'kranik' to temp wody. Coś chyba namieszałeś w PC Czym sterowana podłoga????? Na środku to jest temp. zasilania ( CO ) a jak grzeje CWU to ta wartość przynajmniej w PC Tcap wzrasta do 59*C Jak ustawiasz GO i CWU to te wartości powinny vyć i SĄ z lewej strony ( że są aktywne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Ogarnijmy Jutro PC aby wszystko było OK Potem zajmiemy się CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgttgb 23.01.2023 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Nawet recznie probowalem na zaworze 3d tzn zagrzalem cuw przestawilem recznie na podloge to cuw zawsze spadalo do takiej samej temp jak zadane na podloge... Panie cuda cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 A powiedz czy jak pc nagrzeje Ci zbiornik cuw i podlogowka tez dogrzeje wy zadanej to pompa obiegowa dalej przerzuca wode czy sie powinna wylaczyc czy przemielic co jakis czas? Mam ja zamontowana za buforem tylko na podloge i nie wiem czy nie lata caly czas czyli polowe dnia bez sensu bo grzeje tylko 8 godz dziennie.??? Przy grzaniu CWU -nie masz grzania podłogi. Ogrzewanie domu robi STOP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuballo 23.01.2023 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Grzeje wedlug kg. Nie namieszałem, w J tak jest. W momencie przełączenia na grzanie CWU na środku pokazuje temp wody w wężownicy, a po prawej kranik temp zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.01.2023 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Nawet recznie probowalem na zaworze 3d tzn zagrzalem cuw przestawilem recznie na podloge to cuw zawsze spadalo do takiej samej temp jak zadane na podloge... Panie cuda cuda Nie może być COŚ TAM Z USTAWIENIAMI JEST Wygrzej jutro dobrze dom aby można się pobawić na spokojnie CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts