Chris Zielonka 25.08.2023 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Ja kupiłem monoblocka 7 kw gen J - zamontowałem sam pod kierunkiem sprzedawcy bo miał sporo wtedy zleceń - przyjechał tylko na odbiór sprawdzić czy wszystko tak jak trzeba zrobiłem i ...... tyle było naszych kontaktów . Pompa robi robotę choć łapała częste defrosty wiosną ale mam zamiar dołożyć jeszcze grzejników więc zejdę z ponad 40 C może na jakieś 35 lub jeszcze niżej to powinno się poprawić. Na razie jeden sezon za mną więc za wiele nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 06.09.2023 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Witam , czy ktoś może podrzucić instrukcje obsługi do wh- sdc09f3e8. dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepam 06.09.2023 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Obsługi po polsku https://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z64f89d76z1z3ce71z706cz706466z25z419a1ea86a2aaed5741c2a47bdd99b2e067d956a/tsn3/data/ALL/WHSDC07F3E5/OI/941748/WH-SDC07-16F_E_.pdfSerwisowa po angielsku https://tda.panasonic-europe-service.com/docs/2z64f89c96z1z3a7d0z656ez706466z26z46e96bba36665f61aa44b8e9f125c978f2254bb1/tsn3/data/ALL/WHSDC09F3E8/SVC/950684/PAPAMY1405035CE.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 08.09.2023 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2023 (edytowane) Dziękuję .Mam kolejne pytanie , w sumie problem .Użytkuję instalacje ogrzewania podłogowego już 8 rok .Niestety przepływomierze wyglądają jak na załączonym zdjęciu (1).Znalazłem je ale dystrybutorzy twierdzą że nie są w sprzedaży - trzeba kupić całą listwę 1,2 k za 10 obiegowa .Onnline Rozdzielacz mosiężny .Ja mam takie dwie listwy więc wychodzi dość sporo .Próbowałem je czyścić mechanicznie ale ze słabym skutkiem .Pytania :1. czy jest jakaś możliwość czyszczenia takiego rotametru2.czy jest sklep/sprzedawca gdzie mogę zakupic sam rotametr .pozdrawiam Edytowane 8 Września 2023 przez thxluk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 08.09.2023 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Oprócz tego ,że nie widać aktualnego przepływu ,to jest jakiś jeszcze uboczny skutek ? Rozregulowanie jakieś ? Zrobiło się nagle za ciepło lub za zimno na tej pętli ? Może jakaś myjka ultradźwiękowa i specjalna chemia ? ( nie miałem z tym nic do czynienia , tylko słyszałem i widziałem filmiki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinnk 10.09.2023 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Pisałęm trochę wyżej bo też miałem zasyfiałą cała instalację. Na forum nikt chyba nie ma doświadczenia. Ja użyłem Sentinel do wyczyszczenia instalacji a potem zalałem inibitorem, oraz użyłem dodatkowo środka do zapobiegania powstawania grzybów czyli mikrobiologii. Polecam.. Moja instalacja jest teraz krystalicznie czysta. Oprócz tego ,że nie widać aktualnego przepływu ,to jest jakiś jeszcze uboczny skutek ? Rozregulowanie jakieś ? Zrobiło się nagle za ciepło lub za zimno na tej pętli ? Może jakaś myjka ultradźwiękowa i specjalna chemia ? ( nie miałem z tym nic do czynienia , tylko słyszałem i widziałem filmiki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 10.09.2023 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Użytkuję instalacje ogrzewania podłogowego już 8 rok . Niestety przepływomierze wyglądają jak na załączonym zdjęciu (1). [ATTACH=CONFIG]466230[/ATTACH] Przede wszystkim ; - należy zastosować seperator w obiegu grzewczym, - https://www.google.com/search?q=seperator&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 11.09.2023 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Witam, seperator w instalacji jest zamontowany. Jeśli chodzi o grzanie to nie widze róznicy ale co jakis czas regulowałem przepływy . Teraz jest już to niemożliwe . @marcinnk w jaki sposób czyściłeś instalacje ? Chodzi o aspekt techniczny którędy "dostałeś " się do instalacji , ile czego wlałeś itp . Bedę wdzięczny za odpowiedź . [ATTACH=CONFIG]466230[/ATTACH] Przede wszystkim ; - należy zastosować seperator w obiegu grzewczym, - https://www.google.com/search?q=seperator&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 11.09.2023 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 w jaki sposób czyściłeś instalacje ? Dokładałem nowy duży grzejnik metalowy V33 ; - okazało się po zalaniu, że w środku był brudny, - zmuszony byłem do 2-krotnej wymiany wody w układzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatema 12.09.2023 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2023 Dokładałem nowy duży grzejnik metalowy V33 ; - okazało się po zalaniu, że w środku był brudny, - zmuszony byłem do 2-krotnej wymiany wody w układzie A to przykra niespodzianka? Jak zorientowałeś się że jest brudny po zalaniu? Ja mam do wymiany 6 grzejników na V33 i teraz myślę czy przed montażem nie przepłukać tych "nowych" na okoliczność wypłukania fabrycznego brudu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Techno 12.09.2023 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2023 To fachowo. Ie jest brudem tylko fabryczna konserwacją Po prostu olej ,który ma zapobiec rdzewieniu,a z tego robi się później pożywką dla różnego rodzaju bakterii. I zie robi czarna breja w układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 12.09.2023 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2023 anatema;8202683 Jak zorientowałeś się że jest brudny po zalaniu?Przy odpowietrzaniu, po zalaniu Ja mam do wymiany 6 grzejników na V33 i teraz myślę czy przed montażem nie przepłukać tych "nowych" na okoliczność wypłukania fabrycznego brudu...Płukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinnk 16.09.2023 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Przepraszam że zapomniałem odpisać. Instalator użył specjalnej pompy do czyszczenia .... nie widziałem gdzie się wpiął. Po oczyszczeniu tego co sentiner rozpuścił, teraz jest fajniutka żółta woda (kolor inhibotora) a na separatorze wreszcie nie mam żadnego mułu. Witam, seperator w instalacji jest zamontowany. Jeśli chodzi o grzanie to nie widze róznicy ale co jakis czas regulowałem przepływy . Teraz jest już to niemożliwe . @marcinnk w jaki sposób czyściłeś instalacje ? Chodzi o aspekt techniczny którędy "dostałeś " się do instalacji , ile czego wlałeś itp . Bedę wdzięczny za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinnk 19.09.2023 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 stężenie zgodnie z opisem na etykiecie - 1litr - 100 litrów wody w instalacji Przepraszam że zapomniałem odpisać. Instalator użył specjalnej pompy do czyszczenia .... nie widziałem gdzie się wpiął. Po oczyszczeniu tego co sentiner rozpuścił, teraz jest fajniutka żółta woda (kolor inhibotora) a na separatorze wreszcie nie mam żadnego mułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BudowaDebowa 20.09.2023 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 (edytowane) Moja Aquarea serii K All In One 5kW zużywa obecnie ok. 70W prądu w stanie czuwania (1.6 kWh / dzień). Czy to normalne zjawisko? Edytowane 20 Września 2023 przez BudowaDebowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 20.09.2023 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2023 (edytowane) A w stanie czuwania to Ci jakaś obiegówka nie chodzi ? ( nie wiadomo jaki masz układ , czy może bufor równoległy i za buforem kolejna obiegówka cały czas pracująca). Dwa , jeśli pomiar masz z SmartCloud , to raczej sobie odpuść. Przy J i H te pomiary były zupełnie niemiarodajne , pewnie w L i K nic się nie zmieniło. U mnie przy wyłączonych wszystkich obiegówkach pompa pobiera 11W , mierzone licznikiem zewnętrznym. Edytowane 21 Września 2023 przez MiG25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 24.09.2023 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2023 Czy w pc Panasonic seria k defrost jest na tej samej zasadzie co w serii j czyli jak powrót jest mniejszy od 27 stopni to załączy się grzałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepam 24.09.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2023 (edytowane) Tak, również w T-CAP (już nie ma deice mode 2). Ta głupota została poprawiona w serii L, tam temperaturą graniczną jest 7 stopni. Czemu seria K nie dostała tej poprawki to nie mam pojęcia, trzeba niestety wyłączać grzałkę w ukrytym menu, tyle że wg Panasonica powoduje to utratę gwarancji co jest jeszcze głupsze. Kumulacja głupoty jak w totku. Edytowane 24 Września 2023 przez Gepam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 25.09.2023 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2023 Tak, również w T-CAP (już nie ma deice mode 2). Ta głupota została poprawiona w serii L, tam temperaturą graniczną jest 7 stopni. Czemu seria K nie dostała tej poprawki to nie mam pojęcia, trzeba niestety wyłączać grzałkę w ukrytym menu, tyle że wg Panasonica powoduje to utratę gwarancji co jest jeszcze głupsze. Kumulacja głupoty jak w totku. Dzięki, fatalnie właśnie taką zamontowałem w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 25.09.2023 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2023 Mam pytanie dotyczące nowo zamontowanej pompy ciepła Panasonic. Po włączeniu wyświetlacz jest jakby brudny na bokach i wygląda tak jak na zdjęciu.. Nie widzę żeby to była jakaś brudna folia naklejona. Czy dostał się brud pod lub na wyświetlacz ? Można to jakoś wyczyścić ? https://zapodaj.net/plik-eR7umvarPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts