aro_32 12.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Witam, potrzebuję pilnie informacji jak założyć skutecznie mufkę na rurkę 14mm alu-pex gdyż pewien "specjalista" trafił mi wiertarką w taki właśnie obwód. Rurka kan-therm, udało mi się namierzyć złączkę innego producenta na sprasowanie ale nie mogę nigdzie znaleźć instalatora który ma do tego odpowiednie szczęki. Proszę o pomoc - buduję na Śląsku. Kan-therm nie produkuje złączek na "ścisk" tylko na skręcanie, ale wolałbym by połączenie było pewne i trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.12.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 oczywiście, że KAN-therm posiada złącza zaprasowywane - system KAN-therm Press Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Winny fachowiec ,bo nie widział przez beton. Obciążyć kosztami i dobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 13.12.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 oczywiście, że KAN-therm posiada złącza zaprasowywane - system KAN-therm Press Tylko nie na rurki 14mm... Ale są złączki innych producentów. Nie mogę znaleźć tylko szczęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 13.12.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Z reguły sklepy i hurtownie sprzedające kształtki ,wypożyczają szczęki "inwestorom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 13.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 pex 14 Kan-thermu to system push i lepiej zastosuj zlaczke systemowa.. U dystrybutora wypozyczysz sprzet i powiedza jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 14.12.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 pex 14 Kan-thermu to system push i lepiej zastosuj zlaczke systemowa.. U dystrybutora wypozyczysz sprzet i powiedza jak to zrobic System push czyli na ścisk? Bo przedstawiciel techniczny kanthermu powiedział coś zupełnie przeciwnego - że złączki na press produkują dopiero od 16mm. i zostaje tylko złączka na skręcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.12.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 push - system złącz skręcanych (od 12mm)press- system złącz zaprasowywanych (od 16mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 14.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 push to system pierścieni nasuwanych jak sama nazwa wskazuje. W katalogu znajdą się też złączki skręcane ale nie powinno się ich dawać w zalewaną posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 15.12.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Faktycznie jest taki system push od 12mm. Sprawdzę co mój instalator miał na myśli mówiąc o złączce skręcanej, skoro jest ten push z pierścieniami nasuwanymi. Ma pojutrze się pojawić z tą złączką "skręcaną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 19.12.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Niestety system push jest dla rurek pex, a ja mam instalację z alupex. Obwód naprawiony złączką skręcaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts