Okiren 13.12.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam Staram się zabrać za wyszukanie odkurzacza przemysłowego, który będzie pracował jako centralny. Co strona to inne parametry odkurzaczy centralnych. Proszę, pomóżcie dobrać odpowiednie parametry. Moja instalacja: - 3 gniazda (dwa na dole, jedno na piętrze), - najdłuższa droga to 9m do gniazda końcowego, - najdłuższa droga (licząc kolano/trójnik 45st jako 1,5 mb rury i kolano/trójnik 90st. jako 3mb rury) to 18m - dwa główne odgałęzienia (jedno zakończona gniazdem na końcu, drugie gniazdem w połowie długości i na końcu). - jednostka stać będzie na wysokości 15cm na najniższymi częściami instalacji. - długość węża - 9m Interesują mnie parametry: - wydajność w l/s - podciśnienie bo na ogół te dwa są podawane w przypadku odkurzaczy przemysłowych. Pytanie wzięło się stąd, że biorąc pod uwagę opisy odkurzaczy centralnych a stronach producentów, to 99% przemysłowych da radę przy mojej instalacji. Podpowiedzcie proszę, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts