dzikiolo 13.12.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam, planuję dostawić pokój z betonu komórkowego. Wybrałem pustak z betonu komórkowego klasy 600, w rozmiarze (m/w) 24x24x60cm. Do wyboru mam Termalicę, H+H, Solbet. Proszę o informację, czy jest jakaś różnica pomiędzy nimi ? Czy mam się sugerować wyłącznie ceną, czy jest różnica pomiędzy producentami ? Ściana będzie dwuwarstwowa beton komórkowy 24cm + 10 cm styropian. Dziękuję za dobrą radę, a naprawdę wyczerpujące porady nagradzam piwem Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 13.12.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 A ytong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikiolo 13.12.2011 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Nie biorę go pod uwagę. Jest za drogi. Szukam dobrego i tańszego produktu. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.12.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 można prosić o namiar do tych pustaków pianobetonowych??? tak z ciekawości, bo jeszcze nie widziałem pustaków z pianobetonu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 13.12.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Znaczy szukasz 2 materiałów. Jednego taniego i drugiego dobrego. A tak na poważnie beton komórkowy nie jest dobrym materiałem w eksploatacji. Łatwo się go muruje bo bloczki są lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 14.12.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A tak na poważnie beton komórkowy nie jest dobrym materiałem w eksploatacji. A jakież to wady betonu komórkowego napotyka się w jego eksploatacji? Bo mieszkam w domu z Ytonga i jakoś nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 20.12.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ściana będzie dwuwarstwowa beton komórkowy 24cm + 10 cm styropian. l buduj z BK może być Solbet 24 cm + 15 cm styropianu i nie słuchaj głupot o cudowności ceramiki i wełny zadbaj tylko o odpowiednią wentylacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 20.12.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie biorę go pod uwagę. Jest za drogi. Szukam dobrego i tańszego produktu. D. Jakie masz ceny na ytong? Gdy ja kupowałem materiał na ściany (wrzesień 2011), to (w składzie w którym ostatecznie kupiłem materiał) za ytonga chcieli 6,90zł/szt zaś za H+H też 6,90zł/szt., tak więc ytong wychodzi niewiele drożej. Jednak kupiłem H+H. Jeśli mnie pamięć nie myli to ok. 1000zł na całym budynku (tylko nośne ściany) wyszedł taniej H+H aniżeli ytong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 21.12.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A jakież to wady betonu komórkowego napotyka się w jego eksploatacji? Bo mieszkam w domu z Ytonga i jakoś nie zauważyłem. Masz myszy? U mnie wpadła jedna to w przeciągu niecałego dnia prawie przegryzła 24cm ściany z pom. gosp. do sąsiedniego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 21.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ponoć deszcz jak zacina to przez BK wpada do środkano i małe dzieci mogą wydłubać łyżeczką dziurę na wylotsłyszałem też o włamywaczach co zamiast kombinować z drzwiami czy oknami wolą teraz wyciąć piłką otwór w ścianie - dużo szybciej i wygodniej ja bym brał bloczki betonowe, no ewentualnie silkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.12.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ponoć deszcz jak zacina to przez BK wpada do środka no i małe dzieci mogą wydłubać łyżeczką dziurę na wylot słyszałem też o włamywaczach co zamiast kombinować z drzwiami czy oknami wolą teraz wyciąć piłką otwór w ścianie - dużo szybciej i wygodniej ja bym brał bloczki betonowe, no ewentualnie silkę eee tam, badziew, jak już to bierz beton z gruchy w szalunkach ostro zbrojony przynajmniej #16mm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 21.12.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Mieszkam w domu z suporexu 20 lat, myszy i dzieci trochę się przewinęło, a jednak ściany są całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 21.12.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ponoć deszcz jak zacina to przez BK wpada do środka no i małe dzieci mogą wydłubać łyżeczką dziurę na wylot słyszałem też o włamywaczach co zamiast kombinować z drzwiami czy oknami wolą teraz wyciąć piłką otwór w ścianie - dużo szybciej i wygodniej ja bym brał bloczki betonowe, no ewentualnie silkę Powiem Ci że po 2 miesiącach zauważyłem że w czasie opadów deszczu gazobeton zaczął się rozkładać. Połowa mi "stopniała" Co do dłubania, wystarczy krzyknąć i ściany pękają, o myszach nie słyszałem? Z tego co wiem to są inteligentne stworzenia i do tak promieniotwórczego budynku z całą pewnością nie będą wchodzić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 21.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 We wrześniu Ytong kupiłem po 6,80, H+H był po 7,10. Brunet miał więcej szczęścia z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.12.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 buduj z BK może być Solbet 24 cm + 15 cm styropianu i nie słuchaj głupot o cudowności ceramiki i wełny zadbaj tylko o odpowiednią wentylacje Popieram Wojtka,buduj z BK i nie słuchaj tych co mówią że mysz przegryzła im czy że jak pada to zacina w środku,totalne bzdury,jak opowiadam innym to boki zrywają,mieszkam w domu z BK 4 lata i nie miałam żadnej myszy,mało w lecie odczuwasz miły chłód a w zimie długo trzyma ciepło bez grzania przy temp pow. zera,również dałabym 15 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 22.12.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Tylko uwazaj bo jak za nisko helikopter przeleci to moze domek sie rozlozyc ... a Polacy to tylko pija wodke i jedza kiszone ogorki... Takie same bzdury i stereotypy z tym BK jak powyzsze, przeciez oprocz ogorkow jeszcze jakas kielbaska jest hihihi.... Teraz powaznie, ja mam dom z BK 400 Solbetu ale 36cm grubosci i nie widze jakis problemow w uzytkwaniu. Przy mniejszych gestosciach trzeba uwazac podczas murowania bo bloczki sa dosyc kruche i najlepiej dawac zaprawe cienkowarstwowa ciepla -solbet dostarczal mi od razu klej w komplecie z bloczkami Ideal, nie wiem jak u innych. BK z zalozenia nie moze byc zbyt dlugo narazaony na dzialanie besposrednie czynikow zewnetrznych jak kazdy material bo po dluzszym czasie zaczyna materail sie niszczyc - ZAWSZE i KAZDY material nalezy zabezpieczyc chocby "zwyklym" tynkiem ale jednak. Jesli mieszkasz w poblizu kolei czy "autostrady" (jakiejs bardzo ruchliwej drogi) to lepiej muruj z "twardego" materialu np.porotherm,MAX itp. bo BK niestety nie tlumi tak dobrze dzwiekow z zewnatrz przy mniejszych grubosciach bloczkow. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 31.12.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 We wrześniu Ytong kupiłem po 6,80, H+H był po 7,10. Brunet miał więcej szczęścia z ceną A w lipcu mogłem kupić o 20 groszy taniej... Gdyby mnie woda nie zalała w lato Ostatnio widziałem beton komórkowy w markecie (chyba Leroy) po 7,50zł. Jak na market to cena rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 07.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jeszcze domu nie skończyłem ale wybudowałem z Ytonga 400 ale wszystkie ściany wewn. z siliki Na tą chwile powiem że ściana mimo że na dworze było minus w dotyku od środka była ciepła ,coś czego się nie uzyska z ceramiką Sąsiadowi nawet przemarzła ściana północna bo nie ma jeszcze ocieplenia ,ja tego problemu z BK nie mam Ogólnie po obserwacjach i opiniach polecam ale ściany wewn z silki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Ja bede budowal z BK. Z uwagi na cene i dostepnosc wybralem szara odmiane z Prefabetu, bez PW. W LeroyMerlin tuz za plotem amja je po 5,95 za sztuke (240x240x590, po 48szt na palecie). Sciana u nas tez bedzie 2W (styropian w projekcie mamy #12). Zastanawialem sie nad ceramika... ale krotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 09.01.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja bede budowal z BK. Z uwagi na cene i dostepnosc wybralem szara odmiane z Prefabetu, bez PW. W LeroyMerlin tuz za plotem amja je po 5,95 za sztuke (240x240x590, po 48szt na palecie). Sciana u nas tez bedzie 2W (styropian w projekcie mamy #12). Zastanawialem sie nad ceramika... ale krotko Skoro w LM taka dobra cena, to sprawdź na allegro i w składach, może być jeszcze lepsza. Ja kojarzę, że szary w drugim gatunku Prefabetu można było kupić bodajże po 4,80zł/szt (w lato, gdy szukałem na swój dom). Też zastanawiałem się swego czasu nad ceramiką. Ba, od zawsze wyobrażałem sobie swój dom tylko i wyłącznie z ceramiki. Jednak z czasem dojrzałem do BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts