barnio 13.12.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 WitamJakie alarmy na rynku mają moduł monitoringu po IP ? Chodzi mi o alarmy posiadajace moduł wystawiający wybrane ich funkcje poprzez WWW lub aplikacje na urządzenia mobilne. Z tego co widzę SATEL posiada takowy, są jeszcze jakieś inne formy z takimi rozwiązaniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 16.12.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Wiem ze w Paradox'ie cos takiego jest -ja mam modul IP ale i tak sygnal sle po "radiu" do centrali agencji ochrony.Czasem wchodze i sprawdzam stan syatemu, mozna zalogowac sie zdalnie zeby uzbroic lub rozbroic alarm z poziomu www, do innych zastosowan trzeba zainstalowac na zdalnej maszynie odpowiedni soft -zeby np. moc konfigurowac centralke itp.Sa teraz pewnie nowsze centrale ja mam EVO48, modul internetowy IP100 i MG-RTX3 do pilotow wraz z pilotami dwukierunkowymi MG-REM2.Ponoc mozna po tym IP module slac informacje netem ale nie sprawdzalem osobiscie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts