wibart 13.12.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Mam dach deskowany, juz chciałem kupić papę ok 16 pln m2podkładowa, sbs, poliester - droga niestety tak by dało sie ja teraz położyć w aktualnej temp.Własnie wpadł mi w rece materiał Icopala na temat sun'x bariera generacji X . Czy ktos z Was ma takie coś? Czy faktycznie jest chłodniej? Czy mozna to kłaść teraz? Czy nie uszkodzi snieg powłoki? Czy polozyc teraz przejsciowo folię budowlana a sun'x na wiosnę?Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.12.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Papę podkładową termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 14.12.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Na pewno do układania się nadaje bo nie trzeba tego zgrzewać, woda i śnieg raczej mu nie straszne, w końcu i tak będzie przez te czynniki atakowany (-a?). Wg mnie spokojnie można układać teraz, pogoda taka że i dachówkę mozna położyć. A czy warto ją stosować - jak pisałem w innym wątku trudno powiedzieć. Ja tam wierzę w ten marketing - dałem sie "nabrać", albo kupiłem bardzo dobry materiał - i tak ciężko będzie go porównac z innym bo każdy z nas ma jeden dom, a nawet jak ma dwa to nie takie same. Ostatnio u jednego sprzedawcy dachów usłyszałem, że te "ikopale" to najwiekszy syf jaki widział w życiu... Nie wchodziłem w dyskusję po takiej argumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 14.12.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Czy nie ma innych posiadaczy sun'x a chetnych podzielić wrazeniami użytkowymi tego materiału? Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 22.12.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 podciagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 30.12.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Drogi kolego!, Jeśli Masz deskowany dach i Masz zamiar izolować go welną mineralną to Ci szczerze współczuję, ponieważ wełna po 2-3 lat będzie tak mokra żę straci całkowicie właściwości izolacyjne. Nie bez powodu wymyślono folię paroprzepuszcalną. Jeśli mimo to chcesz mieć dach o wysokich właściwościach izolacyjnych zastosuj izolację natryskową z pian nie nasiąkliwych i oddychających.. Fakt ten potwierdzają moje raporty z przeglądów izolacji poddaszy kamerą termowizyjną. Dach deskowany praktycznie wyklucza możliwość wentylacji wełny, nie ma możliwości prawidłowego wykonania przewrwy wentylacyjnej, a co za tym idzie para wodna która przedostanie się do wartswy wełny z powodu braku wentylacji skrapla się w swojej grubości i wielki klops. Serdecznie pozdrawiam. I jeszcze jedna uwaga. Uwagi które tu można przeczytać to stek bzdur, brak znajomości fizyki budowli i poplątanie z pomieszaniem. Jestem inżynierem budownictwa z 40 letnim stażem i krew mnie zalewa jak się ktoś wypowiada na tematy o których nie ma żadnego pojęcia.Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2011 przez warcislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.12.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Przyjacielu, chyba nie wiesz co piszesz. Nie mówimy tu o partaczach upychających wełnę a o profesjonalnym wykonaniu. A co powiesz tym, którzy mają dachy pokryte takim materiałami jak gont bitumiczny, płytki włóknocementowe, łupek czy blachą na rąbek? Nie ma lepszego rozwiązania jak deskowanie (OSB) i papa oraz profesjonalnie wykonana szczelina wentylacyjna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 31.12.2011 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 " Jestem inżynierem budownictwa z 40 letnim stażem i krew mnie zalewa jak się ktoś wypowiada na tematy o których nie ma żadnego pojęcia." Panie inżynierze,uderzył Pan Sam w Siebie. Proszę to sobie przeanalizować i zastanowić się czy Pana odpowiedź nie zalewa krwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts