jasiek71 14.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 jasiek, ile kosztuje sterownik z bezstopniową regulacją grzałki? bo ja twierdzę że moc grzałki ma znaczenie dla kosztów eksploatacji a po co kombinować, zwykły wystarczy byle dało się na nim ustawić te minus ileś tam... grzałka będzie chodziła pulsacyjnie, oczywiście te 5 kw które podałem dla przykładu to mocno przesadzone... ale tak ok. 0,6 kw w zupełności wystarczy ja z powodzeniem od dłuższego czasu stosuje takie wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek12 15.12.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 WITAM PONOWNIEPROSZĘ JEDNAK O ODPOWIEDZ. CZY W TAKIM UKŁADZIE MOGĘ KUPIĆ TEN TAŃSZY I O MNIEJSZYM WYDATKU REKUPERATOR.BO INSTALATOR POWIEDZIAŁ ŻE JEŻELI DO DOMU BĘDĘ WPUSZCZAŁ 100m3/H PRZY 12 OTWORACH NAWIEWNYCH TO W SYPIALNI MÓJ NAWIEW TO TYLKO 8m3/h, A W SALONIE 16m3/h to zdecydowanie za mało.NIE WIEM KTO MA RACJĘ ale na darmo nie wymyślili tych norm.INNY INSTALATOR POWIEDZIAŁ ŻE JEŚLI MIESZKAŁ BY PAN W BIUROWCU O POWIERZCHNI 20 000 m/2 i nawiał by pan sobie 100m3/h dla 6-cio osobowej rodziny to by się pan udusił. ale jeśli mieszkał by pan w sali 30m/2 to było by super. JESZCZE JEDNO . JEŚLI PAN ADRIAN MNIE CZYTA PROSZĘ O KONTAKT DO TYCH INSTALATORÓW CO ZAMONTOWALI TĄ NAGRZEWNICĘ, BO PRZESZUKAŁEM CAŁY INTERNET I NIC NIE ZNALAZŁEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.12.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 masz 12 anemostatów nawiewowych?ile masz pomieszczeń z nawiewem, a ile z wywiewem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek12 15.12.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 salon-2pokój dziecka-1pokój dziecka-1pokój dziecka-1sypialnia moja-1sypialnia teściowej-1fitnes-2 N 1wgabinet-1sala kinowa -1pralnia-1 kuchnia-1wspiżarka 1wwc-1whall-1włazienka-1wfitnes-1wpralnia-1whall piętro-1w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.12.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 salon-2 pokój dziecka-1 pokój dziecka-1 pokój dziecka-1 sypialnia moja-1 sypialnia teściowej-1 fitnes-2 N 1w gabinet-1 sala kinowa -1 pralnia-1 kuchnia-1w spiżarka 1w wc-1w hall-1w łazienka-1w fitnes-1w pralnia-1w hall piętro-1w przy takich frykasach chyba nie ma wielkiego znaczenia czy za centralę zapłacisz 5 czy 8 klocków;) a tak na poważnie w sali kinowej i fitnes wypadało by zrobić jakiś niezależny układ, pomieszczenia nie są używane często ale za to bardzo intensywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian135 15.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Maniek odnosnie tego urzadzenia cp zastepuje elektryczna nagrzewnice wstepna wpisz w wyszukiwarke googl glikolowa nagrzewnica wstepna i wtedy powinienes to znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.12.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Maniek odnosnie tego urzadzenia cp zastepuje elektryczna nagrzewnice wstepna wpisz w wyszukiwarke googl glikolowa nagrzewnica wstepna i wtedy powinienes to znalezc GGWC niby ma zapewnić takie oszczędności ?? te 80w jakie podałeś to na pompkę cyrkulacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian135 15.12.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 niewiem nieznam sie na tym co pobiera tam tyle watt ale mam gniazdko z licznikiem przeplywowowsci pradu i pokazuje mi ze jak chodzi to w danym momencie pokazuje mi pobor 60 watt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek12 15.12.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 adrian dzięki za info. znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 niewiem nieznam sie na tym co pobiera tam tyle watt ale mam gniazdko z licznikiem przeplywowowsci pradu i pokazuje mi ze jak chodzi to w danym momencie pokazuje mi pobor 60 watt a co daje w zamian ? mamy pogodę taką jak teraz, ile daje zysku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts