fabick 14.12.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Posiadam narożną kabinę prysznicową ze ściankami szklanymi wyłącznie od strony pomieszczenia. Ściana, do której przylega, jest pokryta glazurą. Miejsce to najprawdopodobniej nie zostało odpowiednio zaizolowane przed przenikaniem wilgoci i po przeciwnej stronie ściany (niestety klatka schodowa) pojawiły się zacieki i wykwity.Nie uśmiecha mi się kompletny remont łazienki przed świętami a administracja wymaga ode mnie usunięcia przyczyny wycieku do 20 grudnia. Czy mogę coś zrobić żeby przestało przeciekać? Może jakiś impregnat? Czytałem instrukcje kilku specyfików, ale nie wiem jak by się sprawdziły w takich warunkach.Dodam, że spoiny są uszczelnione silikonem sanitarnym, więc problem najprawdopodobniej leży po stronie przenikalności samej glazury.Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts