Anna Pepa 14.12.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 1. Wewnątrz okien w rogach pozostawionę sa ostre "spawy" te większe mają po ok. 1 cm i są ostro ścięte. 2. W rowku okuciowym są podwójne nacięcia na górze i na dole, takie nacięcia sa w 5 oknach3. Czy wasze okna miały pozadzieraną okleinę (5 rys na zewnętrznej stronie okna tarasowego) i czy reklamowaliście to w jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Zamiast pisać w każdym możliwym wątku proponuję zamieścić zdjęcia i poczekać na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 14.12.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) No tak ale w swojej wielkiej mądrości ich nie nie zrobiłam, a fakturkę (drugą część) mamy zapłacić jutro, więc czas nagli.Zresztą pomyślałam, że do wątku "szukam dobrych okien" to zaglądają Ci ktorzy są na etapie szukania. Edytowane 14 Grudnia 2011 przez Anna Pepa coś jeczcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Zapłata za fakturę a reklamacja to dwie różne rzeczy. Nie wiem czy podpisałaś fakturę i protokół odbioru oraz co się w nim ewentualnie znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 14.12.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Faktura podpisana, a w protokole jest tylko o słupku w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.12.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Nie, nie mamy tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 No to szczerze mówiąc jesteś raczej na przegranej pozycji jeżeli chodzi o rysy na profilach. Co do jakości zgrzewów sprawa jest raczej otwarta. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to zgodnie z prawem musisz zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 14.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Tak z ciekawości. Oświeć nas proszę jaka to firma wykonuje okna, gdzie słupek jest w innym kolorze?Zamieść zdjęcia tego co Ci się nie podoba to coś podpowiemy.Zapłacić powinnaś, co nie blokuje Ci drogi do dochodzenia racji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 15.12.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 "słupek w innym kolorze" to pewnie widoczny pod uszkodzeniem okleiny kolor biały .Jeżeli nie są uwzglednione w protokole odbioru uszkodzenia to nie mozna skutecznie dochodzić reklamacji. Dopiero ZAPŁATA całkowita za umowę , uoważnia do skutecznego dochodzenia reklamacji. Co do reszty to bez zdjęć jak ktoś to juz powiedział nic nie można porzesądzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Oj Andrzej, to mało jeszcze widziałeś?? Mój znajomy zrezygnował ze współpracy z jedną firmą po tym, jak firma "poprosiła" go o wymianę - w ramach pomocy w reklamacji - słupka okna w palisandrze, gdzie ów słupek był w brązie czekoladowym. W słabym świetle hali trudno wyłapać każdy szczegół. Swoją drogą - ostatnio na świeżo zamontowanych oknach osobiście zrywałem folię ochronną - pod folią były drobne uszkodzenia okleiny. Anna Pepa - zgłoś się do oknotest.pl = użytkownik T12345T - może pomoże bardziej, bo zawodowo nie jest związany "solidarnością" montażystów jak większość z nas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.12.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Może mi się uda dodać zdjęcie słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Nooo... Prawie nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.12.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 W jednym oknie na górze mam o takie coś metalowe w oknie, na dole i na górze wewnątrz ramy, czy to jakieś okucie? W pozostałych oknach mam wlaśnie takie nacięcia w rowachu okuciowych, czy tam powinno być coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.12.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) O a to zdjęcie dedykuję wszystkim fachmanom forumowym, słupek w pełnej krasie Edytowane 15 Grudnia 2011 przez Anna Pepa na zdjęciu ziemia na górze, ździebko źle mi się odkręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Strasznie słabe te zdjęcia - niewiele widać Na zdjęciu jest zaczep antywyważeniowy. Jeżeli w tym miejscu, w którym na jednej ramie jest taki zaczep są te nacięcia w innych to wygląda mi to na zaznaczenie miejsc, w których powinny się znajdować zaczepy ale ich brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A ten słupek to wg mnie nie żadna pomyłka tylko celowe działanie producenta (prawdopodobnie za zgodą sprzedawcy). Pewnie zabrakło słupka w odpowiednim kolorze więc założono "na sztukę" cokolwiek by zlecenie wyjechało z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.12.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Nacięcia są w każdym oknie na dole ramy i na górze ramy, nie są symetryczne względem siebie, sprzedawca przekonywał mnie, że to jest normalny proces produkcyjny i wszyscy tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.12.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A ten słupek to wg mnie nie żadna pomyłka tylko celowe działanie producenta (prawdopodobnie za zgodą sprzedawcy). Pewnie zabrakło słupka w odpowiednim kolorze więc założono "na sztukę" cokolwiek by zlecenie wyjechało z fabryki. Teraz pytanie, czy ten słupek może być wymieniony na budowie? Z informacji jakie otrzymałam od sprzedawcy to właśnie tak zostanie rozpatrzona reklamacja, wymieniony zostanie tylko słupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.12.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Tak, może być wymieniony na budowie. Jest przykręcony wkrętami do ramy skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Nacięcia są w każdym oknie na dole ramy i na górze ramy, nie są symetryczne względem siebie, sprzedawca przekonywał mnie, że to jest normalny proces produkcyjny i wszyscy tak mają. Jeżeli wg sprzedawcy w tych miejscach nic nie powinno być przykręcone to nie powinno być tam żadnych takich śladów! Dodatkowo dla własnej wygody (a raczej estetyki) warto zaślepić na dole ramy rowek okuciowy specjalnym profilem wypełniającym. Jeżeli producent nie oferuje go w standardzie to warto dokupić. Edytowane 15 Grudnia 2011 przez bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts