Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wasze okna tak mają??

Recommended Posts

1. Wewnątrz okien w rogach pozostawionę sa ostre "spawy" te większe mają po ok. 1 cm i są ostro ścięte.

2. W rowku okuciowym są podwójne nacięcia na górze i na dole, takie nacięcia sa w 5 oknach

3. Czy wasze okna miały pozadzieraną okleinę (5 rys na zewnętrznej stronie okna tarasowego) i czy reklamowaliście to w jakiś sposób?

No tak ale w swojej wielkiej mądrości ich nie nie zrobiłam, a fakturkę (drugą część) mamy zapłacić jutro, więc czas nagli.

Zresztą pomyślałam, że do wątku "szukam dobrych okien" to zaglądają Ci ktorzy są na etapie szukania.

Edytowane przez Anna Pepa
coś jeczcze

"słupek w innym kolorze" to pewnie widoczny pod uszkodzeniem okleiny kolor biały .Jeżeli nie są uwzglednione w protokole odbioru uszkodzenia to nie mozna skutecznie dochodzić reklamacji. Dopiero ZAPŁATA całkowita za umowę , uoważnia do skutecznego dochodzenia reklamacji. Co do reszty to bez zdjęć jak ktoś to juz powiedział nic nie można porzesądzać.

Oj Andrzej, to mało jeszcze widziałeś?? Mój znajomy zrezygnował ze współpracy z jedną firmą po tym, jak firma "poprosiła" go o wymianę - w ramach pomocy w reklamacji - słupka okna w palisandrze, gdzie ów słupek był w brązie czekoladowym. W słabym świetle hali trudno wyłapać każdy szczegół.

Swoją drogą - ostatnio na świeżo zamontowanych oknach osobiście zrywałem folię ochronną - pod folią były drobne uszkodzenia okleiny.

Anna Pepa - zgłoś się do oknotest.pl = użytkownik T12345T - może pomoże bardziej, bo zawodowo nie jest związany "solidarnością" montażystów jak większość z nas.. :)

Strasznie słabe te zdjęcia - niewiele widać :(

Na zdjęciu jest zaczep antywyważeniowy. Jeżeli w tym miejscu, w którym na jednej ramie jest taki zaczep są te nacięcia w innych to wygląda mi to na zaznaczenie miejsc, w których powinny się znajdować zaczepy ale ich brakuje.

A ten słupek to wg mnie nie żadna pomyłka tylko celowe działanie producenta (prawdopodobnie za zgodą sprzedawcy). Pewnie zabrakło słupka w odpowiednim kolorze więc założono "na sztukę" cokolwiek by zlecenie wyjechało z fabryki.

Teraz pytanie, czy ten słupek może być wymieniony na budowie? Z informacji jakie otrzymałam od sprzedawcy to właśnie tak zostanie rozpatrzona reklamacja, wymieniony zostanie tylko słupek.

Nacięcia są w każdym oknie na dole ramy i na górze ramy, nie są symetryczne względem siebie, sprzedawca przekonywał mnie, że to jest normalny proces produkcyjny i wszyscy tak mają.

Jeżeli wg sprzedawcy w tych miejscach nic nie powinno być przykręcone to nie powinno być tam żadnych takich śladów!

Dodatkowo dla własnej wygody (a raczej estetyki) warto zaślepić na dole ramy rowek okuciowy specjalnym profilem wypełniającym. Jeżeli producent nie oferuje go w standardzie to warto dokupić.

Edytowane przez bwojtek