valarauco 14.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Zachciało mi się remontu, chciałam porzucić stare tapety na rzecz malowania w kolorze jakim chce, no i tak zaczęły się moje problemy. Dodaje zdjęcia roboty jaką dziś odebrałam - a w sumie nie odebrałam, bo będziemy wzywać inspektora, ale to inny horror - powiedzcie mi co można zrobić z takim efektem pracy (a raczej z taką katastrofą): http://fotoo.pl//out.php/i35560_dsc-0252.jpg http://fotoo.pl//out.php/i35551_dsc-0259.jpg http://fotoo.pl//out.php/i35550_dsc-0253.jpg http://fotoo.pl//out.php/i35562_dsc-0260.jpg Jeszcze jedna warstwa gładzi? czy drapanie tej i cała zabawa od nowa? A może ja za dużo wymagam i to jest odpowiednio położona gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 14.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 niestety, po obejrzeniu zdjec jestem w stanie tylko odpowiedziec na ostatnie pytanie:-NIE WYMAGASZ ZA DUZO I NIE JEST TO ODPOWIEDNIO POLOZONA...GLADZ(?!)takich fahofcuf to sie powinno wypier* na zbity pysk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.12.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Jeszcze jedna warstwa gładzi? czy drapanie tej i cała zabawa od nowa? A może ja za dużo wymagam i to jest odpowiednio położona gładź? bardziej wygląda mi to na pierwszą zgrubną warstwę, a na to kilka następnych dla wyrównania, potem szlifowanie... fachowcy stwierdzili że to już przygotowane do malowania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valarauco 14.12.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 tak, stwierdzili, że to koniec pracy - przebicia starej farby przykryje nowa farba - najlepiej 2- warstwy, a jak zapytałam co jeśli chce białe ściany to zaczęli się śmiać :/ na moje pytanie co z górkami i pagórkami (takie wzgórki jak na trzecim zdjęciu są w sumie 3 :/) odpowiedzieli, że tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 14.12.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 tak, stwierdzili, że to koniec pracy - przebicia starej farby przykryje nowa farba - najlepiej 2- warstwy, a jak zapytałam co jeśli chce białe ściany to zaczęli się śmiać :/ na moje pytanie co z górkami i pagórkami (takie wzgórki jak na trzecim zdjęciu są w sumie 3 :/) odpowiedzieli, że tak ma być jak dla mnie to trzeba to jeszcze na szpachlować, po docieraniu nie powinno przebijać podłoże bo będzie widać takie "placki"... o krzywych narożnikach itp. nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Zapłacisz jak skończą, bo na razie dopiero co zaczęli.Ale od jutra rana to oni płacą za materiały. W końcu się uczą chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remonty wawa 17.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 witam gładzie do wykonania jeszcze raz najlepiej pozbyć się tej warstwy gipsu już położonej i porządnie przygotować ściany pod gipsowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 17.12.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Witam!Czytam sobie tak i nie mogę zrozumiec sensu tej dyskusji ,ponieważ ze zdjęć winika iż są to fachowcy z czasów "Alternatywy 4" to nie widzę innej możliwości jak wylot na tzw. zbity pysk i zatrudnienie "normalnych ludzi".Sam miałem problem u siebie na budowie z pierwszą ekipą murarzy ,którzy nie wiedzieli co to sznurek i poziomica i postawili mi pierwsza scianę parteru tak ,że jak sobie wspomnę to do dzisiaj mnie krew zalewa.Wyrzuciłem ich bez dyskusji(ile butelek po jabolach później znalazłem to nie wspomnę).Z takimi "fachurami" nie ma co dyskutować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 tutaj sie zgodze z przedmowca, bo dobrzy fachowcy wszystko zepsuja jesli tylko chca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 20.12.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie no tragedia. Też nie widzę sensu do dyskusji, bo nie ma usprawiedliwienia. I do tego jeszcze bezczelni, że mówią, że już powierzchnia pod malowanie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 20.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie mam pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 21.12.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 moim zdaniem, to nic nie powinni dostać za takie coś, spartaczenie roboty i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 21.12.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Tak jak już mówiłem nie mam pytań to mi przypomina sciany jakie moja babcia miałą jakieś 20 lat temu malowane farbą kredową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 21.12.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 moim zdaniem, to nic nie powinni dostać za takie coś, spartaczenie roboty i tyle o ile juz nie jest zaplacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 31.12.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 No tak. Może już być po ptokach jak to mówią. Niestety w branży budowlanej często płaci się tylko za dostateczne staranie wykonawcy nie za efekt końcowy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valarauco 06.01.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Gładź się kończy (dwa tygodnie po terminie) i już nie przez tego "fachmana". Na szczęście nie było zapłacone, dostał tylko za to co było zrobione dobrze czyli drapanie ścian. Teraz mam za swoje i jak mus czekania to mus, bo jak widać i tak się swoje odczeka, a jeszcze tylko nerwów można się najeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts