Mistrz222 14.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ma siłownię w pomieszczeniu gospodarczym w zaokrągleniu 16,5 m2 wys 2m. (ściany na półtora pustaka) drzwi drewniane zaizolowałem wełną została od ocieplania domu 10cm. Chcę zrobić kozę (szybko ciepło daje , a grzejnik olejowy nie da rady ogrzać za długo to trwa ,a jak przyjdą mrozy to już w ogóle nie da rady. A nie wiem jaką grubość blachy wybrać ? , piec będzie chodził 5 tygodniu 2 - 2,5h .Mam oczywiście zamiar zrobić z blachy ze złomu . No i jak duża taka koza powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Mała, bo i dziupla mała . Jak ze złomu, to kup jakieś drzwiczki piecowe i od nich zacznij spawanie. Pod drzwiczkami zrób jakąś dziurkę regulowaną do powietrza , jak drzwi zamkniesz. Ściany i dno obłóż płytkami szamotowymi, na górę kawał żeliwa. Jak dasz szamot blacha 2mm starczy. bez szamotu, to i 5 mm się powygina.Nie baw się w żadne ruszty, pal na podłodze z szamotu, możesz dać podwójny. Nie gruby - podwójny ! żeby wymieniać. Pękaniem szamotu się zbytnio nie przejmuj. Pęknięty szamot, to też szamot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistrz222 14.12.2011 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Tak myślałem o 5mm lub 6mm . Wygięcie przy paleniu max 2,5h to długo za nim się powygina . Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 15.12.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A my mamy koze zrobioną ze starego bojlera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.12.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A my mamy koze zrobioną ze starego bojlera Najlepszy kształt paleniska - okrągły ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistrz222 15.12.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Z bojlera dobry jest na koze , gdyby miał to też bym z niego robił , robię ze blachy z 8mm ( złom) Wiem gruba blacha ale to od kupiona od wójka wiec po cennie skupu złomu. Pewnie i starczy przy moim paleniu na bite 15 sezonów albo dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts