swawrz 15.12.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Witam, Interesuje mnie Wasza opinia o projekcie "Dom w zielistkach" z Archonu+ http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zielistkach/m4d8afcf6ce8e3 Co o nim sądzicie? PozdrawiamSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestian 30.12.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Hej, Też bliżej interesuje się tym projektem w mojej opinii jest bardzo rozsądny. Zastanawiam się tylko na miejscem na kominek który chciałbym wstawić do salonu i nad możliwością zamknięcia kuchni - czyli zasadniczo musiałbym przeorganizować salon - reszta jak najbardziej OK. Może jeszcze okna zwykłe zamieniłbym za balkonowymi pietrami - na mojej działce tam jest południe i wtedy taras miałbym od południa a nie od wschodu jak jest w projekcie Pozdraiwam również Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swawrz 04.01.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Hej, Zabawne. Ja również rozważam te zmiany o których wspomniałeś tzn. przeniesienie wyjścia na taras w szczyt budynku i zamknięcie kuchni. Co do zamknięcia mi wyszło, że ścianę frontową w kuchni muszę zrównać ze ścianą z kotłowni (tzn. przesunę ją o 50 cm - drzwi pozostaną cofnięte we wnęce). Kuchnię pozostawię szeroką na te 237 cm jak w projekcie co oznacza, że mój salon powiększy się o 50 cm. Niby niewiele, ale z mojego rysowania wynika, że umożliwi mi to "pożenienie" stołu i wyjścia na taras. Ja kominka nie planuję i wydaje mi się, że możesz mieć ciężko go zmieścić no chyba, że nie planujesz w salonie żadnych mebli prócz kanapy, stołu, TV i kominka. PozdrawiamSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestian 09.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 hej, wynika, że mamy podobne podejście do budowy domu (albo podobne potrzeby) w związku z tym mam dwa pytania: 1. Co sądzisz o projekcie Z102 z pracowni http://www.Z500.pl bardzo podobny do Zielistek 2. Co myślisz o podpiwniczeniu tego domu (piwnica to prawdziwy konik mojego teścia a wtedy przeniesienie kuchni w miejsce kotłowni i dzięki temu robi się duży salon z kominkowym zakątkiem w projektowanej kuchni plus jest taki że pozostają dwa kominy i salon robi się bardziej sensowny nie wiem tylko jakie minusy.. pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swawrz 12.01.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 hej, wynika, że mamy podobne podejście do budowy domu (albo podobne potrzeby) w związku z tym mam dwa pytania: 1. Co sądzisz o projekcie Z102 z pracowni http://www.Z500.pl bardzo podobny do Zielistek 2. Co myślisz o podpiwniczeniu tego domu (piwnica to prawdziwy konik mojego teścia a wtedy przeniesienie kuchni w miejsce kotłowni i dzięki temu robi się duży salon z kominkowym zakątkiem w projektowanej kuchni plus jest taki że pozostają dwa kominy i salon robi się bardziej sensowny nie wiem tylko jakie minusy.. pozdrawiam Sebastian Hej Z102 z bryły jest trochę podobny, ale: 1. Nie ma schodów ze spocznikiem co jest według mnie wadą 2. Nie ma dużej kotłowni - tą w zielistkach można wykorzystać i na pralnię jak i pomieszczenie na rowery itp. 3. Brak garderoby na piętrze 4. Wanna pod skosem = nigdy sobie w wannie wygodnie nie wstaniesz 5. Niższa ściana kolankowa i dużo okien dachowych. 6. Balkon nad wykuszem może być źródłem problemów (przemarzanie, przeciekanie) Do jego zalet na pewno można zaliczyć duży przedsionek, wydzielona pralnia (choć raczej będzie ona klaustrofobiczna) no i kominek na którym Tobie zależy . Co do podpiwniczenia zielistka to jeśli Ciebie stać to na pewno jest dobry pomysł. Pytasz o minus - cóż jedynie to, że będzie dłuższa droga do jadalni, pomyśl o wyjściu na ogród prosto z kuchni bo w przeciwnym wypadku łatwiej będzie wychodzić ci na ogród przez drzwi wejściowe niż przez okno tarasowe. Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestian 18.01.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 wielkie dzięki, naprawdę ciekawe uwagi! zdecydowanie na korzyść Zielistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 21.01.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Jakoś cicho tu w temacie zielistkowym, a z tego co widać gdzie indziej sporo osób ten domek buduje. Można liczyć na jakiś komentarze budujących?Jak zawsze ciekawią mnie koszty. Jeden z budujących wypowiadający się na forum archonu stwierdził, że stan "developerski" dla tego domku to koszt około 300 tys. Czy to możliwe w kontekście tego, że wiele osób budujących nie dużo mniejszy i podobnie prosty domek z34 mieści się w 200 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miętówka 04.04.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 NieJan, wydaje mi się, że można taniej wybudować ten domek. My kupiliśmy już projekt. Osoba z forum Archonu+ wydała 300 tys dlatego, że budowała pełnym systemem zleconym, a to kosztuje. Na razie spotykamy się i rozmawiamy z tymi tańszymi ekipami...ja zawsze byłam zdania, że niekoniecznie drodzy to dobrzy, a tani to źle...choć często tak jest, ale są i wyjątki i ja mam zamiar taki znaleźć Optymizm początkującego....ale wiara czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielistka 03.10.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam serdecznie I ja z chęcią dołączę do grupy budujących domek w zielistkach Naszą budowę zaczynami w przyszłym roku najwcześniej jak tylko będzie się dało. A na jakim etapie Wy jesteście .... chętnie poczytam wszystkich budujących jakie mają doświadczenia związane z tym projektem...dobre rady zawsze w cenie wiec będę bardzo wdzięczna. Może nawet wstawicie kilka zdjęć Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dancia31 10.10.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam serdecznie I ja z chęcią dołączę do grupy budujących domek w zielistkach Naszą budowę zaczynami w przyszłym roku najwcześniej jak tylko będzie się dało. A na jakim etapie Wy jesteście .... chętnie poczytam wszystkich budujących jakie mają doświadczenia związane z tym projektem...dobre rady zawsze w cenie wiec będę bardzo wdzięczna. Może nawet wstawicie kilka zdjęć Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu Jeżeli chodzi o zdjęcia budujących się zielistkowiczów, to więcej można zobaczyć na stronie moja budowa.Ja tam podglądam galerię zielistków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazic 21.04.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Potwierdzam, że więcej na temat tego projektu można zobaczyć raczej na "mojabudowa".Jeśli chodzi o koszty - to może nasze nie są "tradycyjne" ale za to staraliśmy się rzetelnie je dokumentować tym bardziej, że budujemy systemem mocno gosodarczym. Dla ciekawych wszystkich tych kosztów i zdjęć zapraszam na http://www.dom-w-zielistkach.mojabudowa.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts