Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komantarze do dziennika budowy Szafran Gl 176

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zapraszam Was do pisania uwag nt projektu w wątku dla budujących domy z Studio Atrium S-GL Pozdrawiam Konrad

Witam i gratuluję wyboru domku jest naprawdę ładny. Ja też zapraszam do pisania w powyższym wątku. My także budujemy dom z pracowni Studio Atrium tylko parterówkę Sfinksa III. Życzę powodzenia w dalszym budowaniu. Pozdrawiam Wojtek.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

dawno nie zagladałem

spore postępy - macie już okna SUper

ja ciagle czakam moze za tydzien tez bede mial

co do ogrodzenia nie pomoge - nie moje klimaty - ale z tych 2 ladniejsza opcja ta trudniejsza

PS. nie zazdroszcze ocieplania tak duzego poddasza - ile m2 macie dachu od srodka do ocieplenia i jaka wełna będzie tzn jaka grubosc?

Witam, okienka czekały na montaż dwa tygodnie, bo dach nie był przykryty. No ale mamy wkońcu je zamontowane. Wełne na pewno będziemy mieli 15 i 18 ale dopiero jutro dokładnie mają wyliczyć ile metrów (tak ok 250-300m dlatego nie poszalejemy z jakością i weźmiemy jedną z tańszych)

Witam sąsiadkę zza miedzy:). Szybkie tempo macie.

Podpowiem coś na temat ogrodzenia. Podobne do tego z postu #57 jest przed Kołobrzegiem za skrzyżowaniem na Obroty, po prawej stronie- kamieni tam mniej było. Kolejne jest na pętli w Radzikowie (za Sano), kierunek na Stary Borek.

Pozdrawiam. Zbyszek.

Edytowane przez DEZET

Witam DEZET, miło jest pisać z forumowiczami z okolic. Właśnie to pod Kołobrzegiem nas natchnęło na stworzenie czegoś podobnego na naszej działce. Nie chcemy kopiować tego ogrodzenia od początku do końca, fajnie byłoby wrzucić coś od siebie. To ogrodzenie w kierunku Starego Borka musimy kiedyś podjechać i obejrzeć. Jadąc przez Uzdrowiska w Kołobrzegu ponoć jest bardzo ładne ogrodzenie.

Ciekawych ogrodzeń jest sporo. Olśniło mnie, że przecież mogę je fotografować, jak znajdę coś interesującego- zawsze to jakaś inspiracja, choć ja nie mam akurat co do ogrodzenia wielkich wymagań (jest siatka), jedynie furtki i brama będą "ciekawsze"- projekty są i.. jedna furtka już zrobiona, coś na wzór kutych ogrodzeń- sam sobie wymyśliłem wzór i zrobiłem. Pozdrawiam.