Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komantarze do dziennika budowy Szafran Gl 176

Recommended Posts

witaj malwinko

własnie natrafilam na twoj dziennik budowy i jestem zachwycona... przede wszystkim oknami i pomyslem na szprosy-wygladaja cudnie. gdzie zamawialiscie okna i jesli mozna zapytac ile kosztowaly? kolejna rzecz ktora mnie tak ujela to wykonczenie dachu-zamiast blachy struktonit- no miodzio!

zarowno okna jak i struktonit to moj gust, szkoda tylko ze u nas krucho z kasa, ale ciesze sie ze ktos bedzie mial taki piekny dom.

ogolnie domek zapowiada sie rewelacyjnie, juznie moge sie doczekac kolejnych odcinkow pt "wykonczeniowka".

zycze wszystkiego dobrego

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciesze sie, że podoba ci sie mój domek. Co do struktonitu to u nas nie było dużej różnicy cenowej w stosunku do blachy , a o wiele lepiej wygląda. Decyzje podjęliśmy w sklepie, bo blacharke mieliśmy wliczoną w cenę całego dachu i sprzedawca zaproponował nam właśnie stuktonit (też myślałam jak ty, że nie będzie mnie na niego stać, warto zapytać w hurtowniach ile was wyniesie taki zakup).

Gzymsy jak pewnie czytałaś robiłam sama i tu troszke kasy sie zaoszczędziło. Starczyła 1 paczka srytopianu podłogowego 2 i spora ilość narożników.

Nie pamiętam jakiej firmy mamy okna (na pewno były robione na bazie aluplastu). Za szprosy zapłaciliśmy ok 2500 zł. Dokładnie nie wiem bo były wliczone w całość. Badzo efektownie to wygląda dlatego warto było, nie ma problemu z myciem, bo są one wewnątrz okna pomiedzy szybami. Jedyny minus to taki, że przy zamykaniu słychać lekkie dzwonienie, ale w niczym to nie przeszkadza

• 4 months później...

Rubinowa twoja jodełka jest śliczna, u nas troszke bedzie szła po skosie w salonie, tak żeby przy ścianie było prosto i nie było za dużo odpadów, inaczej cena za robocizne wzrosłaby 4krotnie. Fuge dałaś 1,5mm czy inną?

Dezet wsumie to nie wiem co jest lepsze, czy nasz etap i kredyt na 30 lat, czy może robić kilka lat a później sie cieszyć z mieszkania w domku i nie martwić sie kredytem. Nieraz to mnie wszystko przerasta, a szczegulnie kiedy kasa sie kończy a pracy jeszcze dużżżżżżżżo.

Nie sądzę żeby 1,5 mm, szczerze nie pamiętam (minęły 3 lata), wiem tylko, że płytki są nierówne (chociaż był I gat.) i klnęli. Rada: patrz im na łapy (a najlepiej im je obcinaj!!!), żeby przy ścianach te ścięte były położone słojami w odpowiednią stronę, u nas musieli poprawiać (mówili, że przecież to nie widać - tak, ale ja widziałam wszystko i źle by mi z tym było). Powodzenia.

• 2 months później...