DEZET 02.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Z "?" pisałem, bo nie byłem pewien czy wstawiali, czy wychodzili przez nie.Wiem, że dachowe można (swoje 5 szt. wstawiałem)- nie używa się pianki montażowej.Niestety pianki źle pracują w niskich temperaturach. Właśnie wyczytałem z info na piance- min. temperatura butli +5st. i min. temp zewn. też +5st.Może te lepsze mają inne temp.. Ta kupiona w "Muszkieterach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 02.02.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Okna były wstawione, tylko dwa troszke krzywo i je poprawiali, bo są to okna w lukarnach a jak mróz odpuści to je opiankują tam gdzie zrobiły sie dziury. Nasza stała ekipa nawet w taki mróz dachówke kładzie no i dzisiaj montowali wyżej wymienione okno dachowe (na szczęście będzie tylko jedno nad schodami).Z mężem również odgadliśmy gdzie Twój domek sie buduje (podpowiedział nam zielny bydynek w tle na jednym ze zdjęć) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ten zielony "potwór" to mi nie pasuje w sąsiedztwie, ale cóż przynajmniej od sztormowego wiatru chroni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 05.02.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Po rozmowach z naszą ekipą i poczytaniu troszke w necie (prawdopodobnie telefony nie mają zasięgu jak jest folia aluminiowa) postanowiliśmy kupić żółtą folie paroizolacyjną. Za kilka lat sie okaże czy to był dobry wybór a jak narazie pare groszy w kieszeni zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Hmmm... przecież fale nie rozchodzą się tylko do góry, na boki też, więc przez ścianę te parę "kresek" komórka znajdzie. Zrobiłem eksperyment- zawinąłem komórkę w folię aluminiową kuchenną . Dopiero jak całkowicie została owinięta, oprócz oczka, żeby zobaczyć co z zasięgiem, to gubiła zasięg i to nie zawsze. Wsadziłem też komórkę do stalowego garnka i przykryłem folią- zasięg się zmniejszył z 4 do 1 kreski, ale nie zgubił. Możecie zrobić podobną próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 07.02.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Na ten pomysł nawet nie wpadłam, ale spróbuje z ciekawości. Nie tylko to zaważyło na naszej decyzji, folia już zamówiona, za kilka lat zobaczymy czy słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.02.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witaj Malwina! Zastanawia mnie co ty z tymi doniczkami zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 28.02.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Trzeba było je troszkę podreperować, odnowić, bo zwykłe plastikowe nie nadają sie koło domu. Wystarczy stara doniczka pieluch bądź pościel cement piach i woda. Na tej stronce masz opisane tylko nie pamiętam na której stronie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15493 . Ale warto przejrzeć cały wątek bo są tam ciekawe pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.03.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Miejmy nadzieję, że wiosna przyjdzie szybko i milej będzie spędzać czas na budowie.Fajnie wyglądają te doniczki. Jest to ciekawy pomysł, nie tylko na te naczynia;)Mnie się marzy, tak wielka przewrócona na bok amfora z wiszącymi kwiatami - zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie zbieram pomysły...np. na zegar słoneczny, jakieś kolumienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.03.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Gratulacje wiechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.03.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 fajnie że prace nabierają tempa! gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 13.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dobrze z tymi rynnami na lukarny zrobiliście. Wielkość rynien określa ile wody może tak rynna odebrać z dachu, a na lukarnach dachu tyle co nic - 125 to "kobyła" na taki daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 13.03.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak przykładaliśmy większe rynny to śmiesznie odstawały, chociaż bałam sie że do reszty rynien mogą nie pasować ale teraz jest ok. Ciesze sie że sie podoba, bo nie zawsze zmiany w projekcjie wychodzą na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 14.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witajcie Murowańcy! Przyszły się drewniaki przywitać Tak patrząc na Wasz domek od przodu, to jet bardzo podobny do naszego (choć z innego materiału). Po zdjęciach widać, że pora roku Was nie zraża i ostro pracujecie, oby tak dalej i do szybkiej przeprowadzki. A najbardziej to podoba nam się kosiarka konna:D Zapytam jeszcze Inwestorkę: te niskie krzewy wokół domu (te z brązowymi liśćmi) to buk czy grab? i czy to da się z tego żywopłot uwić? Pozdrawiamy gorąco! PS Odp. dot. dzwonka umieściłam w naszych komentarzach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 15.03.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 To jest buk czerwony. Wystarczy na początku pilnować żeby sie, żeby od dołu sie rozgałęział, a dalej sam stworzy ściane nie do przebicia. Lepszy efekt można uzyskać sadząc go w dwóch rzędach blisko siebie. Później wystarczy pilnować żeby za szybko do góry sie nie wybiły poszczególne gałązki. Ja tego nie robiłam ze względu na drugi rząd z iglaków. Buk ma przełamać zieloną ścianę latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.04.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ciekaw jestem efektu gzymsów na oknach. Zdolniacha z Ciebie, ale jak ma się smykałkę do robótek, to efekt podobny, a kasa w kieszeni zostaje.Też u siebie myślę nad czymś takim. Na pierwszy ogień pójdzie małe okienko nad garażem- jak się nie spodoba to innych nie obrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.05.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Wielkie dzięki Szkoda, że fotki takie malutkie, ale gzymsy widać i ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.05.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Zastanawiałem się, jak sobie poradzicie z otynkowaniem gzymsów. W ten sposób dużo dłubaniny.Zrobiłbym inaczej: Najpierw pokrył klejem wszystkie elementy, nawet bez siatki i kątowników, bo to element ozdobny.Następnie takie prawie gotowe przykleił do ściany. Pozostałoby wyrównać klejem tylko wokół gzymsu.Teraz pomalować całość i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 09.05.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Troche dużo dłubaniny z tym jest, ale wydaje mi sie, że musi być narożnik dany żeby sie nie odłamywało jak ktoś dotknie. Ptaszek może sobie podziubać a tak nie będzie miał dostępu. Poza tym pod narożnikami można ukryć niektóre elementy krzywo obcięte. No ale to kwestia gustu no i ilości wolnego czasu. Ja sama tego nie robie więc mi to bez różnicy, a fachowcy sami taką opcje zaproponowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.05.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Też racja - wymyślili, niech robią, a ładnie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts