gringos 15.12.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Wiem, że są różne sposoby na walkę z wodą w piwnicy... Ja zamierzam zastosować jeden z nich... zasypać ją. Zostawię tylko z metr od góry (wejście jest z podłogi). Tylko czym? a) Gruz + piach b) Gruz + żwir c) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 15.12.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Wiem, że są różne sposoby na walkę z wodą w piwnicy... Ja zamierzam zastosować jeden z nich... zasypać ją. Zostawię tylko z metr od góry (wejście jest z podłogi). Tylko czym? a) Gruz + piach b) Gruz + żwir c) ? Cokolwiek z piachem byle to było nieorganiczne. Co z izolacjami pionowymi i poziomymi zasypywanych ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringos 16.12.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Cokolwiek z piachem byle to było nieorganiczne. Co z izolacjami pionowymi i poziomymi zasypywanych ścian? Chyba nie do końca rozumiem pytanie. Izolacja żeby uratować piwnicę? Nie pytasz chyba o izolację przy zasypywaniu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringos 16.12.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 I w sumie to się zastanawiam, co ten piasek ma dać, bo przecież ta woda nadal tam będzie, tyle że w piachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 16.12.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Chyba nie do końca rozumiem pytanie. Izolacja żeby uratować piwnicę? Nie pytasz chyba o izolację przy zasypywaniu...? Chodzi o to czy ściany parteru są zabezpieczone przed podciąganiem wilgoci z zasypanych ścian. Zasypuj byle czym byle nie było to organiczne typu gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringos 01.01.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Chodzi o to czy ściany parteru są zabezpieczone przed podciąganiem wilgoci z zasypanych ścian. Nie wiem, ponieważ nie budowałem tego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.01.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kolego ja tez mialem taki dylemat jak ty czym zasypac piwnice(25cm zasypywalem) i byle czym nie polecam ci tego robic, mi doradzil znajomy ktory jest inzynierem budowlanym zasypac zultym piachem i ubic zageszczarka a na wysokosc zasypu zrobic izolacje na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 08.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Wiem, że są różne sposoby na walkę z wodą w piwnicy... Ja zamierzam zastosować jeden z nich... zasypać ją. Zostawię tylko z metr od góry (wejście jest z podłogi). Tylko czym? a) Gruz + piach b) Gruz + żwir c) ? Zasypywaliśmy piwnicę wiosną tego roku. Zdjęcia pewnie będą w linku, w stopce. Najpierw dreny, bez tego niestety tylko " przysypiesz " problem. Potem zasypywac z gruzem z piaskiem ( nam tak poradził kierownik budowy) i ubijac lub mocno !! polewać woda. U nas z racji budynku ponad 100 letniego używanie zagęszczarki nie było możliwe. Warstwy nie wiecej niż 30 cm. Przy okazji zasypywania naszej piwnicy i zakladania odwodnienia fantastycznie osuszylismy rowniez piwnice sasiada- bliźniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts