Maanniutek 11.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 wszystkie ????? i co w związku z tym ? napiszcie mi fachowcy z wieloletnim stażem, który producent nie zakazuje montażu ich czujek na przeciw okien, nikt z Was na razie o tym nie wspomniał, rozumiem że czujecie się tak bardzo na sile, żeby poprawiać ludzi latami pracującymi nad swoimi produktami ? - gratuluję! a może dla wygodnictwa nie wspominacie nic o tym klientowi, bo zawsze łatwiej doprowadzić przewód w okolicach centralnych mieszkania, a klient po kilku fałszywych alarmach przestanie go załączać. filtr światła białego, to nie jest lekarstwo na fałszywe alarmy, nawet w czujkach dualnych. pzdr Jak przeczytałeś moje wypowiedzi wcześniejsze to powinieneś zauważyć iż napisałem że zgodnie z normami powinny być montowane wzdłuż ściany z oknem a nie pisałem że na przeciw. Oczywiście często są montowane naprzeciwko okien ale na setki instalacji jakie mam nigdy nie miałem problemów z fałszywymi alarmami z tego powodu, wszystko zależy od tego jak dobre czujniki damy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jak przeczytałeś moje wypowiedzi wcześniejsze to powinieneś zauważyć iż napisałem że zgodnie z normami powinny być montowane wzdłuż ściany z oknem a nie pisałem że na przeciw. Wzdłuż ściany? to znaczy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 11.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 w rogu pomieszczenia o ile jest to możliwe w którym spotyka się ściana lub ściany z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 11.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jak przeczytałeś moje wypowiedzi wcześniejsze to powinieneś zauważyć iż napisałem że zgodnie z normami powinny być montowane wzdłuż ściany z oknem a nie pisałem że na przeciw. Oczywiście często są montowane naprzeciwko okien ale na setki instalacji jakie mam nigdy nie miałem problemów z fałszywymi alarmami z tego powodu, wszystko zależy od tego jak dobre czujniki damy Owszem, zwróciłeś już uwagę w tym kierunku. Fałszywe alarmy? A co takiego, bo nie pamiętam klienci się nie przypominają - poszukali lepszego fachowca ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Owszem, zwróciłeś już uwagę w tym kierunku. klienci się nie przypominają - poszukali lepszego fachowca ? pzdr naprawdę? Ciekawe? Bo co roku mają płatne przeglądy, o których przypominają im sms' i maile. Elektryka co 5 lat. Opomiarowanie gniazdek w łazienkach plus kilka przypadkowych przy okazji przeglądu sys. alarmowego. O sprawdzeniu różnicówek przypominają im snms' raz na 3 mies. Jeszcze jakaś teoria na mój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 11.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a nie, to przepraszam - ja zakładam gniazdka a Ty gnazdka dodatkowo używasz snms-ów a to już wyższa technologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.01.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a nie, to przepraszam - ja zakładam gniazdka a Ty gnazdka dodatkowo używasz snms-ów a to już wyższa technologia WOW. A czegoś bardziej mądrego się możemy się spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 11.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 WOW. A czegoś bardziej mądrego się możemy się spodziewać? się możemy się spodziewać ze strony złotej rączki z 5-cioma instalacjami alarmowymi i elektrycznymi, no nie wiem, jak to wygląda u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 się możemy się spodziewać ze strony złotej rączki z 5-cioma instalacjami alarmowymi i elektrycznymi, no nie wiem, jak to wygląda u Ciebie Jestem porażony, może zacznij uczyć polskiego w podstawówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 11.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Cieszę się, że wyciągasz wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Naoglądał się chłopak jakiegoś chłamu źle zmontowanego to fałszywki mu sen z oczu spędzają... Poczytaj coś POZA REKLAMÓWKAMI o czujniku pyrroelektrycznym, soczewce Fresnela, optyce Fresnelowskiej, logice rozmytej...Pokatuj kilka takich od różnych producentów...Może załapiesz co miałem na rozumie... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 12.01.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Naoglądał się chłopak jakiegoś chłamu źle zmontowanego to fałszywki mu sen z oczu spędzają... Miło mi, zawsze to lepiej brzmi niż starzec, a być może wiekowo moglibyśmy podać sobie ręce Może załapiesz co miałem na rozumie... Adam M. Kolego, nikt nie jest wróżką, nie zapominaj, że piszesz na forum które czytają różni ludzie, także całkowici laicy. Napisałeś wprost: Czujniki ruchu PIR , wszystkie , mają już filtr światła białego. Najlepszym miejscem na nie jest ten kawałek ściany nad drzwiami wejściowymi do pomieszczenia. Rozwiń tą wypowiedź, jak to się ma do pomieszczeń, gdzie w większości sytuacji na przeciwko są okna. Wspomnij jak łatwo z zewnątrz można ingerować w system, napisz, że producent nie zaleca a wręcz zakazuje takiego montażu, lub podaj dla jasności konkretne modele, którego problem ten nie dotyczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Albo problematykę znasz i zrobisz poprawnie, albo nie. Alarmy jakie w większości się stawia są "na sztukę". Ma być, bo ma być! Ale... Jak alarm ma też działać poprawnie, to trzeba go zaprojektować. Dokonuje się tego zaczynając od oględzin miejsca i wywiadu z inwestorem dotyczącym specyfiki tego miejsca. Potem robi się analizę zagrożeń i na tych podstawach składa cały szkic pomysłu. Dobiera się też odpowiedni sprzęt. Zwykle później inwestor jest w małym szoku, jak cenę słyszy i zaczyna brednie, że sąsiadowi to za 1/którąś tam tego postawili! Bywa jeszcze zabawniej! Inwestor chce PROJEKT! Najczęściej tłumaczy mu się, że powinien się zdecydować: czy chce projekt czy chce alarm. Bo na oba to go raczej nie stać! Bywa, że projekt kosztuje znacznie drożej jak sam system. Poprawnie wykonany projekt to jakiś tydzień do dwóch tygodni roboty i uzgodnień. Kompletnie zbędny trud w obiekcie nie wymagającym ochrony obowiązkowej, jakim jest dom jednorodzinny. Tam sensowny szkic instalacji wystarcza. Kwestia klasy zagrożeń, klasy sytemu i jeszcze kilku innych czynników... Także norm i przepisów... Sugeruję, aby tu, w tym wątku szkolenia zawodowego nie robić, bo i tak bez praktyki dobrego alarmiarza się nie wykształci. Na to potrzeba całych lat... Który masz numer licencji? (Bo ja mam numer 1. Pierwszą wydaną w tym kraju!) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 12.01.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Witaj Myślę, że odpowiedź jaką udzieliłeś powinno się wytłuścić i zostawić w poradach dla inwestora. Dokładnie tak wgląda w Polsce rzeczywistość, klient jak słyszy, że musi więcej wydać niż sąsiad na alarm, stwierdzi że z Ciebie naciągacz! Ale jak ma dołożyć za kilka płytek ozdobnych do łazienki parę tysięcy - to nie ma problemu. Kiedy próbuję zaoferować solidny sprawdzony sprzęt, i dostaję odpowiedź - a po co, grzecznie pytam jakiej wartości auto będzie zostawiał w garażu do niektórych to przemawia. Temat długi jak rzeka i jedyna słuszna rada to nie uogólniać i indywidualnie podchodzić do każdej roboty. Pozdrawiam p.s Twoja licencja górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 12.01.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Tak naprawdę w Polsce klienci doceniają jakość sprzętu dopiero wtedy kiedy nie zadziała albo jeśli go wcześniej nie mieli a coś się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.01.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Potwierdzam!Najrozsądniejszy klient to ten świeżo i dotkliwie okradziony! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 13.01.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 reasumując - robią się ściany, więc kogo mi polecacie? Rozchodzi się o stolycę - a w zasadzie jej północno-wschodnie rejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 14.01.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 My działamy na tym terenie wiec zapraszam do kontaktu adres strony masz w banerku po prawej, tam masz nr tel i mailapozdr,Mariusz K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszk 16.02.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Szanowni Mędrcy - czy ktoś z Was działa na Kaszubach? Mam tajne zapytanie na prv a nie wiem komu wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.02.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mi, mi, mi wyślij tajne pytanie P.S. Nie jestem z kaszub, raz tam byłem i nie mogłem się dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts