agnikkrol 19.03.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Jutro zaczynamy ocieplać poddasze o samym osiepleniu już się naczytałam na formu ale jak ocieplić i wykończyć przy oknach nie mam pojęcia!!!i stąd pytanie:Jak wykonać ocieplenie przy oknach dachowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 19.03.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Po prostu wsunąć wełnę tam, gdzie się da, nie upychając jej. Jak zostaje szczelinka, to ja np. wstrzykiwałem piankę. Jak jest miejsce między oknem a płytą g-k - wsunąć odpowiednio grubą warstwę wełny. Każdy przypadek chyba jest inny. Należy dążyć do tego aby zachować max. ciągłość izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 20.03.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Proponuję zrezygnować z pianki jako materiału o niewielkiej trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 nowicjusz napisał: Proponuję zrezygnować z pianki jako materiału o niewielkiej trwałości. czy mozesz rozwinac swoja mysl przewodnia i poprzec dowodami twierdzwnie dlaczego pianka nie jest trwalym materialem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.03.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Jest trwala po warunkiem ze nie plywa na nia promieniowanie UV - wtedy sie starzeje (w wygladzie zmiania kolor) i traci swoje wlasciwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 21.03.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Wynika to z moich doświadczeń związanych z niedawną przebudową elewacji ocieplonych styropianem ok. 11? lat temu, gdzie większe ubytki płyt styropianu uzupełniono jakąś pianką. Warunki "pracy" obu materiałów podobne, styropian w dobrym stanie, bez zażółceń i łatwo odspajających się ziaren, ale wypełnienia pianką wykazywały zbrązowienia i kruchość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.03.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Okna połaciowe wymagają starannej wiatroizolacji. Folię paroprzepusczalną trzeba przykleić do okna, bo inaczej najgrubsza warstwa wełny nie pomaga.Muszę to u siebie poprawić, bo szparami dmucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts