Bedstemider 16.12.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam;szukam wykonawcy przyłącza wodociągowego, gmina Ożarowice, ok 40 m od głównego rurociągu do studzienki;Pozdr;Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 16.12.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Masz już wszystko uzgodnione z wodociągami? Projekt? Jeśli tak to nic trudnego. Zamów koparke na wykopanie i zasypanie wykopu. Kup rure taką jak w projekcie Kup, jeśli nie masz własnego piasku z 4-5t do obsypania rury. Kup krąg betonowy, albo lepiej dwa 2dni roboty i gotowe Rure, krąg, piasek, przywiozą Ci na działke, koparkowy wykopie rów pod przyłącze, wykopie pod studzienke. Potem wsypiecz piasek 10-20cm i wstawisz rure, na rure znowu 10-20cm piasku(lepiej więcej 20cm), zadzwonisz do wodociągów poinformować że mają przyjechać podłączyć(lepiej wcześniej ich poinformować o terminie). Potem koparkowy zasypie i wyrówna. I będziesz miał wode w studzience Odezwij się na PW jeśli chcesz coś wiecej wiedzieć Edytowane 16 Grudnia 2011 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedstemider 16.12.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Z wodociągami jest już wszystko uzgodnione i projekt też jest; trzeba tylko zgłosić zajęcie pasa drogowego bo w nim będzie szedł rurociąg.Nie jest to takie proste jak się wydaje, ponieważ w pasie drogowym jest linia energetyczna i teleinformatyczna i trzeba to odpowiednio zabezpieczyć.Studnia ma być nie betonowa a Kajma. Czasu też nie mam, żeby samemu to zrobić, więc wole komuś to zlecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 16.12.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Zapytaj u siebie w wodociągach ile za taką usługę by chcieli, pewnie kopią gdzieś coś w okolicy, podjedz i zapytaj. Inne wodociągi za wykopanie po godzinach chcieli 900zł(85m), gaz szedł obok wykopu. Myślę że 1500zł mogą skasować za taką robote. Tędy najlepsza droga, a jak nie oni to inni napewno coś w okolicy kopią i z nimi pogadaj Ja bym nie szukał żadnych firm, tylko przejechał się po okolicy i zapytał majstrów jak gdzieś kopią ile by za taką usługę chcieli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietro Muratore 17.12.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Polecano mi Hydro- Service z Wojkowic. Ostatecznie skorzystałem z tańszej firmy z Sosnowca chyba. Ale tej nie będę polecał. Licz się z wydatkiem powyżej 6000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts