kilu 16.12.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 WitamStoję przed nie lada problemem.Właśnie jestem po ocieplaniu poddasza wełną grubości 15cm - pomiędzy krokwy.Wszystko było by ok gdyby nie to, że ekipa od tynkowania ma przyjść za dwa dni.Moje pytanie to to czy muszę teraz szybko zakładać folię paroizolacyjną, żeby wełna się nie zawilgociła podczas prac tynkarskich??Problemem jeszcze jest to że na tą wełnę miała pójść wełna 10 lub 15cm pomiędzy profile do tynków.Czy na tę wełnę tj 2 warstwę też będę musiał założyć folię (przed regipsem)??Jeszcze jedno pytanie czy mogę tą paroizolacje przybijać do krokiew gwoździami przez kontrłatę? czy muszę to robić takerem i obklejać taśmą klejącą żeby była szczelnaPozdrawiam i dzięki za pomoc i sugestieKilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 16.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Cóż, trochę nie ta kolejność. ALe jak już tak masz, to pewnie byłoby dobrze dokończyć układanie wełny(obie warstwy i ułożyć folię a dopiero potem wpuszczać tynkarzy. PRzy tynkowaniu wprowadzasz do wnętrza ogromne ilości wody a wełna wchłania i traci swoje właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilu 17.12.2011 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 WitamDzieki za odpowiedźLecz niestety obawiam sie ze sie nie wyrobie z drugą warstwą.W hurtowni budowlanej powiedziano mi, że jeżeli chcę dać 2 warstwy po 15cm wełny muszę dać 2x folie paroizolacyjną.Czy to prawda??tzn wełna pomiędzy krokwy 15cm folia wełna 15cm pomiędzy profile folia i rigips.Co wy o tym sądzicie??W najgorszym przypadku ściągnę już zamontowaną folie i położę wate ( drugą warstwę)Pozdrawiam Kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilu 17.12.2011 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Witam Myślałem o zastosowaniu takiego sposobu ułożenia waty jak w załączniku wata lub wata2. Bardzo proszę o sugestie. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź Edytowane 17 Grudnia 2011 przez kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.12.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 moim zdaniem masz dwa wyjścia: 1) najtańszą żółtą folią teraz zabezpieczyć pierwszą warstwę wełny między krowkiami, wpuścić tynkarzy pilnując, zeby tej foli nie uszkodzili, po wyschnięciu tynków usunąć folie i dokończyć izolację (położyć druga warstwę ze stelażem i właściwą docelową paroizolację)2) wstrzymać tynkarzy, dokończyć izolację (położyć druga warstwę ze stelażem i właściwą docelową paroizolację), wpuścić tynkarzy pilnując, zeby tej paroizolacji nie uszkodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilu 17.12.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 moim zdaniem masz dwa wyjścia: 1) najtańszą żółtą folią teraz zabezpieczyć pierwszą warstwę wełny między krowkiami, wpuścić tynkarzy pilnując, zeby tej foli nie uszkodzili, po wyschnięciu tynków usunąć folie i dokończyć izolację (położyć druga warstwę ze stelażem i właściwą docelową paroizolację) 2) wstrzymać tynkarzy, dokończyć izolację (położyć druga warstwę ze stelażem i właściwą docelową paroizolację), wpuścić tynkarzy pilnując, zeby tej paroizolacji nie uszkodzili Dzięki wielkie za odpowiedź Możecie mi jeszcze powiedzieć czy można dać 2x15cm waty?? Tzn 15cm pomiędzy krokwy - 15cm pomiędzy profile - folia paroizolacyjna - regipsy Bo w hurtowni twierdzili jeżeli druga warstwa jest szersza niż 10cm to powinienem jeszcze dać folie pomiędzy waty może chcą mnie naciągnąć?? Szukałem odpowiedzi na forum ale mało kto stosuje 2x15cm jak już to 20 i 10 a ja nie miałem miejsca na te 20cm. Jeszcze raz dzięki za wypowiedzi. Pozdrawiam Kilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts