mar1712 16.12.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Witam, mam drzwi plastikowe , w środku jakas kratownica, strasznie przepuszczają odgłosy z klatki, czy jak wycisze je od wewnątrz korkiem to coś da? czy są jakies moze inne metody bardziej skuteczne, drzwi nie są płaskie, mają zagłębienia, profilowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 19.12.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jezeli drzwi sa "puste w środku" to muzna je w wielu punktach nawiercić i wypełnić pianką poliuretanową niskorozprężną , maieriał dźwiekochłonny ( korek, obicie z materiału i gąbki ) można też nakleić.Oba zabiegi tak naprawdę nie wiele dadzą. Najlepiej będzie jak zamontujesz drugą parę drzwi . Drugie drzwi + zamknięta pomiedzy nimi warstwa powietrza wystarczająco wyciszą ci hałas z korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1712 19.12.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Myslałem żeby przykleic takie maty wyciszające, używa się ich np do wyciszenia drzwi auta, są samoprzylepne, ale nie wiem co dalej? przecież nie zostawie tak wykonczonych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 20.12.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Te " maty " przytwierdza sie do skrzydła drzwiowego od wewnątrz i tyle . Natomiast efekt będzie " wątpliwy " . Przerabiałem juz to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betton1987 13.03.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jeśli chcesz widzieć efekt swojej pracy (tj. estetyczny wygląd i brak hałasu) to po prostu polecam kupić drzwi z atestem dźwiękoszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HipHopAst 04.02.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Hi.Zabawiłem się w archeologa i odkopałem temat który też mnie interesuje.Mam drzwi które wychodzą na klatkę schodową. Drzwi są podobne do tych: http://allegro.pl/drzwi-pcv-pvc-sklepowe-cieple-z-niemiec-125-x-210-i2975043780.htmlTe po prawej stronie lub 2gie zdjęcie. Po boku jak i na górze są te podłużne szybki jak i same drzwi mają taką szybę zbrojoną.Drzwi są drewniane i słychać co się dzieje na klatce. Wymiana nie wchodzi w rachubę, bo nie dostaniemy pozwolenia.Jedynie co możemy zrobić to jakoś je wygłuszyć. Założenie mam takie.W miejsce szyby włożyć wygłuszającą wełnę mineralną na całe drzwi położyć mate wygłuszającą co wg producenta jedna warstwa 2mm wygłusza około 24dB. na matę dać 3mm sklejkę i całość na drzwi. Pomalować wg uznania.Z drugiej strony to samo. Czyli będą 2 warstwy co daje około 29dB. http://www.bicpro.co.uk/SBM5_soundproofing.htmSzybki z boku jak i u góry na ościeżnicy zrobić tak samo.Dodatkowo nie mam żadnych uszczelek więc te też bym zamontował na wszystkie 4 boki.Nie chodzi mi to o kompletne wyciszenie ale o znaczną poprawę bo teraz to każde krzyki i rozmowy jak i uderzenia to słychać w domu. Pewnie też słychać nas na zewnątrz. Edytowane 4 Lutego 2013 przez HipHopAst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.02.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 rewela - jakie to proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HipHopAst 04.02.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ja nie mówiłem, że to proste.A wręcz zastanawiam się czy takie coś cokolwiek da. Dlatego dałem taki temat do bardziej obeznanych w temacie aby się wypowiedzieli czy takie "ulepszenie" coś da??Bo nie chce wydawać pieniędzy na coś co nie zda egzaminu. A i drzwi mają 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.02.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam Jeżeli podpierasz się materiałami tłumiącymi dźwięk to powinno działać, producent ich to zapewne gwarantuje. Jednak podstawowa sprawa do uszczelnienie skrzydła po całym obwodzie, co Ci po zastosowaniu takich materiałów na drzwiach i bokach skoro próg będzie nieszczelny ? - nic to nie da. Ostatnio zaprzyjaźniony kierownik produkcji opowiadał jak wycofali się z przetargu gdzie KTOŚ założył sobie wykonanie drzwi z niskim progiem chyba 42dB miały mieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 04.02.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Te " maty " przytwierdza sie do skrzydła drzwiowego od wewnątrz i tyle . Natomiast efekt będzie " wątpliwy " . Przerabiałem juz to. tu masz odpowiedź od fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HipHopAst 04.03.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Tak tylko te mate nie są przeznaczone do samochodu. Poza tym są testowane czyli coś tam dają. Dlatego zdecydowałem się na zamontowanie tych mat do drzwi. Co do uszczelek to wybrałem też dźwiękoszczelne coś na taki wzór: Tylko tu jest problem. Każdy bok uszczelki ma 12mm a ja mam narożniki do uszczelek głębokość 10mm. Brakuje 2mm. Czym zeskrobać te 2mm. Ościeżnica jest drewniana więc nie powinno być problemu ale jak się za to zabrać?? Papierem ściernym czy jakąś piłką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarantowy 02.06.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Hej! A gdzie można kupić takie fajne uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts