Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eniu EKSPERYMENTUJE

eniu

Recommended Posts

Witam.

Nie krępuj się.

Jestem świeżo po lekturze "Fachkunde fur Hafner mit Fachzeichnen und angewandter Mathematik" Gerhard'a Eberl. Z chęcią porównam oficjalny podręcznik do nauki zawodu w Austrii i Czechach.

Chętnie zrecenzuję też to co przetłumaczyłeś z czeskiego ... jak wiesz mam nieco większe doświadczenie w redagowaniu tekstu pisanego - poprawię przynajmniej stylistykę i składnię ... Zrobię to nawet za darmo specjalnie dla Ciebie. Z chęcią też pomogę Ci wydać tę książkę.

Swoją drogą ... w swojej bibliotece posiadam ponad 200 pozycji z zakresu zduństwa, z czego około 60-ciu "nie gęsim językiem" pisane. Te właśnie uważam za najlepsze ... Mam do czego porównać ... niemieckie, austriackie, czeskie, słowackie, szwedzkie, węgierskie, angielskie, amerykańskie, norweskie, francuskie i włoskie to się mogą schować ... jedynie fińskie, ukraińskie, białoruskie i rosyjskie dorównują naszym zawartością merytoryczną i poziomem wiedzy technicznej.

Także chyba nie zaskoczysz nikogo.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

• Odpowiedzi 391
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Twoja AROGANCJA jest nie do opisania .

Forest Ty jesteś największy NARCYZ z tej branży w całej EU :yes::yes:

Kuźwa znowu cie poniosło ale w drugą stronę :D.Porównujesz foresta do tak pięknego kwiatu, który czasami stoi na uboczu mniej zauważalny niż np. tulipan czy róża ale stoi.Jeśli porównujesz go natomiast (bo cie znowu ponosi) do :

Narcyz, Narkissos, w mitologii greckiej, młodzieniec niezwykłej urody, syn boga rzeki Kefisos (Beocja) i nimfy Liriope. Nie chciał odwzajemnić uczuć nimfy Echo, wobec czego Nemezis ukarała go miłością do własnego odbicia w tafli wody.
,to myślę ,że tu samokrytyka z twojej strony tyż była by wskazana.Ale nie ty jesteś zduński z kwaśnym dowcipem i pozbawionym wszelkich zasad moralnych czeskiej szkoły, kaflem.Wyrozumiałości ci życzę ale dla siebie bo dla innych to już twój narcyzm jest ogromną przeszkodą.:(:(:(

Witam.

A ja myślałem że jestem tylko zwykłym zdunem ... :D

Arogantem można być mając po temu powody i pełne prawo lub będąc zwykłym bufonem. W pierwszym przypadku nie przeszkadza to w normalnych kontaktach międzyludzkich.

Trzeba się wypozycjonować jakoś w tym względzie.

Podtrzymuję moją propozycję względem książki jaką przetłumaczyłeś - Mistrzu Zduński. Pomogę Ci ją zredagować uwzględniając polskiego odbiorcę i znaleźć wydawcę. Potraktuj to jak zwykły biznes bez osobistych uprzedzeń. Jakby co to telefon do mnie masz.

Skoro temat książek mamy już za sobą to może przejdziemy do meritum wątku.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Eksperymenta idą pełną parą... ale tak jakby nie ma komu pokazywać.

Trochę ostatnio "tajnymi" się zająłem...i tak sobie skaczę po forum...Miło, że wpadłeś ...

Już mnie nie ma ale kuźwa w takim razie gdzie obiecane fotki ....jego mać :D:D:D .Tak naprawdę to popuściłeś wodze fantazji to sie towarzycho rozbrykało nie na temat za sprawą jakiegoś tam kafla czy cuś.:D

A która to szkoła i gdzie ma w swojej ofercie naukę zawodu ZDUN.? Z góry dziękuję RiK.

Szkoła w Republice Czeskiej .... Szkoła z normalnym świadectwem ukończenia nauki w zawodzie zdun , tak jak wszystkie inne zawody .. . Szkoła nie " czary mary :stirthepot: hokus pokus :wiggle: "

Ciekawe czy ktoś dorzuci inne adresy.. ;)

zduński a co ty na to:http://barka.salon24.pl/364835,ostatni-zdun

Dostanę kozową :D zjebkę od enia .ale co tam:D

A niech tam, najwyżej i mi się oberwie od enia :D

W linku który podałeś, w komentarzach jest dobry dowcip o zdunie;

".....zdun kojarzy mi się z anegdotką, opowiadaną na jednej z narad produkcyjnych. Anegdotka nie jest całkiem niewinna, bo nawiązywała w czasach PRL-u do partyjnych decydentów z komitetów wojewódzkich, którzy znali się na budownictwie i planach produkcyjnych jak hrabina i wszystko wiedzieli lepiej niż inżynierowie na budowie.

Otóż hrabina wezwała zduna, żeby postawił piec w salonie. Zdun przyszedł, ostukał i wyznaczył kąt dla pieca, ale pani hrabina stanowczo orzekła, że piec musi stanąć w kącie przeciwnym, bo tam będzie stał fortepian. Zdun piec postawił wg życzenia hrabiny i zainkasował zapłatę. Kiedy okazało się, ze piec nie "ciągnie" wezwano ponownie zduna, który oświadczył, ze piec nie ma prawa grzać, bo przewód kominowy jest w przeciwnym kącie, no, ale tam musi stać fortepian."

ENIU groźny, eniu zły... eniu szczerzy wielkie kły...:D

Nikt, MK . Na temat i tak pięknie , zawsze mile widziane...Świetny

tekst, doskonałe komentarze :)

Chodzi o to ,żeby małpy nie karmić na moim wątku...Rzucisz takiej

banana, a ta wrzeszczy na całe Czechy...(?)...łoj,,, coś pokręciłem ...:eek:

ENIU groźny, eniu zły... eniu szczerzy wielkie kły...:D

Nikt, MK . Na temat i tak pięknie , zawsze mile widziane...Świetny

tekst, doskonałe komentarze :)

Chodzi o to ,żeby małpy nie karmić na moim wątku...Rzucisz takiej

banana, a ta wrzeszczy na całe Czechy...(?)...łoj,,, coś pokręciłem ...:eek:

Są czeskie banany:D;D?..............eniu sorki za zaśmiecanie topiku ale zduński mnie mierzi:D.....Ja jestem nie reformowalny jako obserwator-klient(biję się w piersi i ok).....ale on jest niereformowalny jako branżysta.Po takich słowach wreszcie zrozumie ,że jego miejsce jest w Czechach........i tam powinien sprzedawać swoja wiedzę.

Przepraszam i ja ...........chciałem właśnie zwrócić uwagę na komentarze........one są wzorcowe dla tego typy problemów.

Przepraszam, że się wciąłem:)

Mam nadzieję, że się nie obraziłeś?

Oczywiście cała zasługa Twoja, znalazłeś bardzo interesujący tekst o zdunach.