Forest-Natura 20.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Witam.Nie krępuj się.Jestem świeżo po lekturze "Fachkunde fur Hafner mit Fachzeichnen und angewandter Mathematik" Gerhard'a Eberl. Z chęcią porównam oficjalny podręcznik do nauki zawodu w Austrii i Czechach.Chętnie zrecenzuję też to co przetłumaczyłeś z czeskiego ... jak wiesz mam nieco większe doświadczenie w redagowaniu tekstu pisanego - poprawię przynajmniej stylistykę i składnię ... Zrobię to nawet za darmo specjalnie dla Ciebie. Z chęcią też pomogę Ci wydać tę książkę.Swoją drogą ... w swojej bibliotece posiadam ponad 200 pozycji z zakresu zduństwa, z czego około 60-ciu "nie gęsim językiem" pisane. Te właśnie uważam za najlepsze ... Mam do czego porównać ... niemieckie, austriackie, czeskie, słowackie, szwedzkie, węgierskie, angielskie, amerykańskie, norweskie, francuskie i włoskie to się mogą schować ... jedynie fińskie, ukraińskie, białoruskie i rosyjskie dorównują naszym zawartością merytoryczną i poziomem wiedzy technicznej.Także chyba nie zaskoczysz nikogo.Pozdrawiam. Edytowane 20 Lutego 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czytam Was panowie i coraz mniej pojmuję. ForrestpPisze o książce i zastanawia się nad podręcznikami w Austrii, a ta książka zatwierdzona jest do użytku szkolnego w szkolnictwie zawodowym austriackim( i używana). Nic nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.02.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam. Nie ty jeden. Hašek napisał też niezłą książkę. Ale chyba nie na temat. Za to czyta się o wiele lepiej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam. Nie ty jeden. Hašek napisał też niezłą książkę. Ale chyba nie na temat. Za to czyta się o wiele lepiej Pozdrawiam. Twoja AROGANCJA jest nie do opisania . Forest Ty jesteś największy NARCYZ z tej branży w całej EU :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 21.02.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Twoja AROGANCJA jest nie do opisania . Forest Ty jesteś największy NARCYZ z tej branży w całej EU :yes: He, he - i kto to mowi? lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Twoja AROGANCJA jest nie do opisania . Forest Ty jesteś największy NARCYZ z tej branży w całej EU :yes: Kuźwa znowu cie poniosło ale w drugą stronę .Porównujesz foresta do tak pięknego kwiatu, który czasami stoi na uboczu mniej zauważalny niż np. tulipan czy róża ale stoi.Jeśli porównujesz go natomiast (bo cie znowu ponosi) do : Narcyz, Narkissos, w mitologii greckiej, młodzieniec niezwykłej urody, syn boga rzeki Kefisos (Beocja) i nimfy Liriope. Nie chciał odwzajemnić uczuć nimfy Echo, wobec czego Nemezis ukarała go miłością do własnego odbicia w tafli wody. ,to myślę ,że tu samokrytyka z twojej strony tyż była by wskazana.Ale nie ty jesteś zduński z kwaśnym dowcipem i pozbawionym wszelkich zasad moralnych czeskiej szkoły, kaflem.Wyrozumiałości ci życzę ale dla siebie bo dla innych to już twój narcyzm jest ogromną przeszkodą.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.02.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Witam. A ja myślałem że jestem tylko zwykłym zdunem ... Arogantem można być mając po temu powody i pełne prawo lub będąc zwykłym bufonem. W pierwszym przypadku nie przeszkadza to w normalnych kontaktach międzyludzkich. Trzeba się wypozycjonować jakoś w tym względzie. Podtrzymuję moją propozycję względem książki jaką przetłumaczyłeś - Mistrzu Zduński. Pomogę Ci ją zredagować uwzględniając polskiego odbiorcę i znaleźć wydawcę. Potraktuj to jak zwykły biznes bez osobistych uprzedzeń. Jakby co to telefon do mnie masz. Skoro temat książek mamy już za sobą to może przejdziemy do meritum wątku. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.02.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A może byście sobie poszli kupę robić za stodołę, a nie znów wmoim wątku ? Przecież i tak za chwilę wylecicie stad wszyscy takjak poprzednio . Nie szkoda wam energii ? Dłubcie w nosie jaknie macie co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.02.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam.Sorry chef ...Mnie już nie ma.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Eksperymenta idą pełną parą... ale tak jakby nie ma komu pokazywać. Trochę ostatnio "tajnymi" się zająłem...i tak sobie skaczę po forum...Miło, że wpadłeś ... Już mnie nie ma ale kuźwa w takim razie gdzie obiecane fotki ....jego mać :D:D .Tak naprawdę to popuściłeś wodze fantazji to sie towarzycho rozbrykało nie na temat za sprawą jakiegoś tam kafla czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A która to szkoła i gdzie ma w swojej ofercie naukę zawodu ZDUN.? Z góry dziękuję RiK. Szkoła w Republice Czeskiej .... Szkoła z normalnym świadectwem ukończenia nauki w zawodzie zdun , tak jak wszystkie inne zawody .. . Szkoła nie " czary mary hokus pokus " Ciekawe czy ktoś dorzuci inne adresy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 [quote=eniu;5215917 Przecież i tak za chwilę wylecicie stad wszyscy tak jak poprzednio . . Gdyby nie te wpisy to ten watek dawno by padł .... Opisów Twoich doświadczeń tu tyle że zaczynałem nabierać przekonania iż zszedłeś z tego świata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Skoro temat książek mamy już za sobą to może przejdziemy do meritum wątku. Pozdrawiam. To znaczy o co tu chodzi w tym wątku? Raczej Enia bym nie męczył, bo jak pisał fatalnie się czuje. Niech może dychnie troszkę. Edytowane 21 Lutego 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.02.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A która to szkoła i gdzie ma w swojej ofercie naukę zawodu ZDUN.? Z góry dziękuję RiK. To było ostatnie pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) zduński a co ty na to:http://barka.salon24.pl/364835,ostatni-zdun Dostanę kozową zjebkę od enia .ale co tam:D Edytowane 22 Lutego 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 22.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 zduński a co ty na to:http://barka.salon24.pl/364835,ostatni-zdun Dostanę kozową zjebkę od enia .ale co tam:D A niech tam, najwyżej i mi się oberwie od enia W linku który podałeś, w komentarzach jest dobry dowcip o zdunie; ".....zdun kojarzy mi się z anegdotką, opowiadaną na jednej z narad produkcyjnych. Anegdotka nie jest całkiem niewinna, bo nawiązywała w czasach PRL-u do partyjnych decydentów z komitetów wojewódzkich, którzy znali się na budownictwie i planach produkcyjnych jak hrabina i wszystko wiedzieli lepiej niż inżynierowie na budowie. Otóż hrabina wezwała zduna, żeby postawił piec w salonie. Zdun przyszedł, ostukał i wyznaczył kąt dla pieca, ale pani hrabina stanowczo orzekła, że piec musi stanąć w kącie przeciwnym, bo tam będzie stał fortepian. Zdun piec postawił wg życzenia hrabiny i zainkasował zapłatę. Kiedy okazało się, ze piec nie "ciągnie" wezwano ponownie zduna, który oświadczył, ze piec nie ma prawa grzać, bo przewód kominowy jest w przeciwnym kącie, no, ale tam musi stać fortepian." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Przepraszam i ja ...........chciałem właśnie zwrócić uwagę na komentarze........one są wzorcowe dla tego typy problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.02.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 ENIU groźny, eniu zły... eniu szczerzy wielkie kły... Nikt, MK . Na temat i tak pięknie , zawsze mile widziane...Świetny tekst, doskonałe komentarze Chodzi o to ,żeby małpy nie karmić na moim wątku...Rzucisz takiej banana, a ta wrzeszczy na całe Czechy...(?)...łoj,,, coś pokręciłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 ENIU groźny, eniu zły... eniu szczerzy wielkie kły... Nikt, MK . Na temat i tak pięknie , zawsze mile widziane...Świetny tekst, doskonałe komentarze Chodzi o to ,żeby małpy nie karmić na moim wątku...Rzucisz takiej banana, a ta wrzeszczy na całe Czechy...(?)...łoj,,, coś pokręciłem ... Są czeskie banany:D;D?..............eniu sorki za zaśmiecanie topiku ale zduński mnie mierzi:D.....Ja jestem nie reformowalny jako obserwator-klient(biję się w piersi i ok).....ale on jest niereformowalny jako branżysta.Po takich słowach wreszcie zrozumie ,że jego miejsce jest w Czechach........i tam powinien sprzedawać swoja wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 22.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Przepraszam i ja ...........chciałem właśnie zwrócić uwagę na komentarze........one są wzorcowe dla tego typy problemów. Przepraszam, że się wciąłem:) Mam nadzieję, że się nie obraziłeś? Oczywiście cała zasługa Twoja, znalazłeś bardzo interesujący tekst o zdunach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts