Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eniu EKSPERYMENTUJE

eniu

Recommended Posts

Nie przyjmuje zleceń od klientów którzy straszą " bo was opisze na FM" ... :no::no::no:

Propozycji że jak obniżę cenę za kominek to "ktoś" będzie o mnie dobrze pisał także odsyłam do innych wykonawców . :p

Nie przekładam terminów u klientów którzy już podpisali umowy dla tego że komuś się spieszy .. Każdy klient jest równie dobry i równie ważny . :yes:

• Odpowiedzi 391
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie przyjmuje zleceń od klientów którzy straszą " bo was opisze na FM" ... :no::no::no:

Musiało być ich wielu ale zdaje się że mylisz mnie z kimś. Nigdy ode mnie tego nie usłyszałeś. Zresztą żaden wykoanwca tego nie usłyszał. Rozumiem że argumentów brak to wpadłeś na taki sposób obrony. Ja wiem jak było, Ty też wiesz jak było. Jeśli dobrze się czujesz z taka wersją rzeczywistości jaką głosisz teraz, to Twoja sprawa.

Owszem czasami opisuje wykonawców na tym forum. Np Twój sąsiad Dominik, z mojego polecenia, wybudował jakieś 10 domów ludziom z forum. A z tego co pamiętem to niezyt pochlebnie się wyrażałeś o jego umiejętnościach. . Teraz będzie budował dom moich sąsiadów. Zgadnij kto im na pewno nie będzie robił kominka? Jak mówiłem - do usług :-)

Propozycji że jak obniżę cenę za kominek to "ktoś" będzie o mnie dobrze pisał także odsyłam do innych wykonawców . :p

Nie przekładam terminów u klientów którzy już podpisali umowy dla tego że komuś się spieszy .. Każdy klient jest równie dobry i równie ważny . :yes:

Tu się Mistrzu zgadzam z Tobą zupełnie. Lepiej chleb z smalcem niż jakoweś konszachty, spoufalania się z klientem.

Każdy jest wolny póki ma możliwość i zdolność wyboru, a jak nie to już kicha zupełna.

No ale jak widzę mocno ten wątek odbiegł od tematu podstawowego. Eniu biega, rąbie drewno, pali ostro, zdjęcia robi. Dodaje szczegółowe opisy eksperymentów, a tu czytający czym innym zupełnie są zainteresowani.

Proszę uszanować starania autora tematu ENIA

Panowie, przepraszam, że się wcinam, ale tak czytam niektóre wypowiedzi, i jakoś te "małpy", "pajace" nie za bardzo mi brzmią. Wiecie, sposób wyrażania świadczy o nas samych... Ale to tylko tak, na marginesie.

Tylko to Ci nie pasuje w tym wątku ?

Nie, nie tylko to. Ale nie wnikam w animozje kilku uczestników tego forum i przepychanki pojawiające się prawie każdym wątku dotyczącym kominków. Nie jestem z branży i nie znam kontekstu, a który zapewne istnieje. Po prostu napisałem co myślę, o takim a nie innym zwracaniu się do "przeciwnika". No i nie ukrywam, że wątki znacznie lepiej by się czytało bez tych osobistych wycieczek.

jeśłi chodzi o okładanie Mistrza to Eniu nie będzie miał za złe :-)

Pracujesz .. starasz się ... jak możesz ...

Nie pierwszy już raz piszesz złośliwości pod moim adresem ..

Szkoda że nie było Ciebie stać na zapłacenie "normalnej ceny" za zbudowanie kominka ...

....A tak na marginesie to KTO wybudował ten Twój kominek ?? ;)

[quote=coulignon;5227404....Jeśli dobrze się czujesz z taka wersją rzeczywistości jaką głosisz teraz, to Twoja sprawa.

Owszem czasami opisuje wykonawców na tym forum. Np Twój sąsiad .... z mojego polecenia, wybudował jakieś 10 domów ludziom z forum. Teraz będzie budował dom moich sąsiadów. Zgadnij kto im na pewno nie będzie robił kominka? Jak mówiłem - do usług :-)

Jak sam piszesz świadczysz USŁUGI reklamowe dla wykonawców...

Jak mam rozumieć twoje "do usług" ??

Ile bierzesz za chwalenie na forum ??

Ten Twój wpis pokazuje kim naprawdę jesteś....

Jak sam piszesz świadczysz USŁUGI reklamowe dla wykonawców...

Jak mam rozumieć twoje "do usług" ??

Ile bierzesz za chwalenie na forum ??

Ten Twój wpis pokazuje kim naprawdę jesteś....

Zaczynam coraz bardziej przychylać się do opini Enia wyrazonej kilka postów wyżej.

Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu.

Czyli Mistrzu całe to forum z wskazaniem na kategorię KOMINKI, to czysta komercja i manipulowanie w bardziej i mniej wyrachowany sposób wpisami?

Przykładowo sugerujesz, że w zamian za jakoweś pochlebne wpisy, można uzyskać rabaty cenowe? Tak tutaj to działa?

I dlatego na tym forum jest taka mała liczba użytkowników, bo przecież 100 - 500 użytkowników to praktycznie nic. Porównując to do ilości działających kominków.

O praktycznie śladowej ilości wykonawców z branży kominkowej nie wspomne, bo ta śladowa ilość obrazuje totalną klęskę tego forum. Producentów z branży kominkowej = zero, co też obrazuje wartość merytoryczną.

A witaj Eniu

Fajnie, że zawsze w krótkim czasie można liczyć na Twą odpowiedź. To miłe.

Wiesz próbowałem nakłonić pozostałych tych paru aktywnych uczestników tego tematu, aby dostosowali się do zagadnień tutaj poruszanych.

Aby uszanowali Twoje starania, pracę i poświęcenie.

Czyli skupili się na eksperymentach i testach związanych z ogrzewaniem.

Niestety wyobraź sobie, nie odniosło to natychmiastowego efektu, nadal zdażają się wpisy które nie skupiają się merytorycznie na Twoich eksperymentach.

Nawet zamiast doceniania i słów podziwu zdażają się słowa krytyki. Zapewne krytyka może pochodzić z czystej ludzkiej zazdrości.

No ale nie przejmuj się i nie zniechęcaj.

PS

Rozumiem również, że jako osoba skromna i nieśmiała usuwasz swoje posty. Tak jak to stało się przykładowo teraz.

Cóż życie eksperymentatora łatwe nie jest.

Edytowane przez bohusz

miałem mały przerywnik związany z targami ale wracam już do zabawy...

szybki sprawdzian wymiennika wodnego własnej produkcji :

IMAG0444.jpg

Na "wodę" jeszcze przyjdzie czas... na razi to co mnie najbardziej interesuje to porównanie kanałów szamotowych z "innymi".

Wymienniki opadowe na razie zarzuciłem i teraz potrenuję z wachlarzowym:

[ATTACH=CONFIG]103998[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]103999[/ATTACH]

Konspiracja i prywata pełna.

Wydrukuj zdjęcia i połóż na stoliku między piwami i ewentualnym śledzikiem w śmietanie, lub paluszkami słonymi.

No a może z laptopikami każdy przychodzi, tylko gdzie wtedy piwko się zmieści

Edytowane przez nurt

Nurt co byś chciał wiedzieć ? Napisałem, że zacząłem pomiary kanałów szamotowych, chcę porównać je do innych, tańszych lub droższych, cięższych lub lżejszych.

Na początek ułożyłem je w systemie wachlarzowym, czyli spaliny sprowadzam do dołu a następnie "poziomymi zawijasami" ciągną do komina. Klocek ma wymiar ok 100x100 czyli wraz z pierwszym kanałem opadowym mamy ok 5 mb ciągu, mówi Ci to coś ??

Przechwytywanie.JPG