sterowiec40 01.04.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Raz zostawiłem je otwarte. W miarę się spostrzegłem, bo pewnie bym je zjarał... Zabudowany, niezabudowany...czy to aby nie zabobony? Eniu bede upierdliwy ,ale to Wasza szkoła(fachowców) Obawiam się o drzwi , bo są bardzo blisko , a jak są otwarte to nie są bardziej narażone na spalenie bo otwierają się nie na kominek , tylko w drugą stronę(chyba ,że to zabobon, albo patrzymy na inne zdjęcie) Na moje łoko drzwi od wkładu dzieli max 5cm , nie powiesz mi ,że to bezpieczna odległość od "dzewnianych" , okleinowanych drzwi. W Skokach czuje tę spaleniznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.04.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) To że jesteś upierdliwy wiemy:D Drzwi od kominka i od kantorka są w tej samej płaszczyźnie . Między nimi jest (w kolejności od wkładu): 5 cm swobodnego przepływu powietrza, 3 cm krzemiano wapnia, kilka cm gazobetonu... Skup swoja upierdliwość na tym, by Twoje eksperymenty nie skończyły się wizytą straży pożarnej. Obawiam się że moja prowizorka, wytrzyma dłużej niż Twój kominek! Jakby wszyscy majsterkowicze tak montowali belki drewniane w swoich kominkach, nie paliły by im się, jak to ma często miejsce. Belki nad wkładem mam na myśli, czyli tam gdzie temperatura jest kilkakrotnie wyższa i destrukcyjna dla drewna. I tylko się nie łobraź... Co do spalenizny...hm...mam nadzieję, ze to nie mój obiad w Karczmie Skockiej, dokąd się dziś z familią wybieram. Byleś tam kiedy? Ps na otwarte drzwi kantorka działa promieniowanie szyby Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Przecież to oczywiste, że Enia zawsze na wierzchu. Po co wogóle jakiekolwiek dyskusje, lub nawet jakiekolwiek wątpliwości, sugestie i uwagi? Jedynie słuszna droga, wielki powrót. PS AHAAAAAAAAA a co z kręgami.... tymi popękanymi? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.04.2012 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Powrót rzekłbym skromniutki... Hałas tych co nic do powiedzenia nie mają - faktycznie wielki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Hałas tych co nic do powiedzenia nie mają - faktycznie wielki... no to ja za hałasuje bo może przypadkiem i ja w to to się załapałem.Bohuniu żadne eńka na wierzchu nie piernicz.Sam nazwał topik wiadomo jak.Toć to tylko normalny eksperyment dla branżystów i finito.Potencjalny klient to oleje i poczeka co się urodzi.Tak jak ja to niniejszym czynię.Czekam. Belki nad wkładem mam na myśli,czyli tam gdzie temperatura jest kilkakrotnie wyższa i destrukcyjna dla drewna. Tu z tych żartów to cie poniosło i zapomniałeś o najważniejszym etapie montażu takiej beliki....ech ;),że niby sie owa rozpier....-ulegnie rozpadowi,sie zniszczy czy cuś???nie mi ci prawić morały ale chyba palemką cie prześwięcili ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.04.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) no to ja za hałasuje bo może przypadkiem i ja w to to się załapałem.Bohuniu żadne eńka na wierzchu nie piernicz.Sam nazwał topik wiadomo jak.Toć to tylko normalny eksperyment dla branżystów i finito.Potencjalny klient to oleje i poczeka co się urodzi.Tak jak ja to niniejszym czynię.Czekam. no NIKT kompletnie mnie rozbawiłeś z tymi eksperymentami dla branżystów. Totalna satyra i komedia, PIC NA WODE FOTOMONTAŻ. Masz poczucie humoru... No niby dziś taki dzień psikusów (1 kwiecień) ale żeby żarciki z tak grubej rury i tak super celne. Pełny podziw i szacun NIKT. PS Eniu z z kręgami, tymi z fotek popękanymi? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.04.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Co "z z kręgami"? Co cię NURTUJE? Wyduś w końcu, po polsku najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.04.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Co "z z kręgami"? Co cię NURTUJE? Wyduś w końcu, po polsku najlepiej... Zdalność obracania i czadzenia... jest. Zrobienie ze mnie jakowegość natręta nietematycznego również jest. To Eniu u Ciebie jest, a właściwie w Tobie jest. Tylko nie ma obiecanych opisów i komentarzy do fotek. Zamieszczonych fotek kręgów, fotek solo bez opisów i komentarzy. No nie sprawdzałem czy ten post istnieje jeszcze tu na forum, bo po co. Ważne, że temat został ruszony. Ten wątek tez na chlewik wygląda, wiec może coś na temat. Pisałem o tym ,ze krążki powinny współpracować z odpowiednim "silnikiem" . http://blog.kominki-batura.pl/?p=25 Eniu przećwiczył, ja skomentuję. Jako, że WAS nie rozróżniam i nie mam absolutnie interesu w tym aby Was rozróżniać, zapytanie o opisy kieruje do Ciebie Eniu. No może Piotra jako publicystę kojarzę na podstawie zdjęć zamieszczonych w pewnych drukowanych zbiorach artykułów Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.04.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Skoro już koniecznie musisz tymi niesamowicie interesującymi tylko Ciebieskojarzeniami obdarowywać ten wątek i czytających Cię ludzi w całym ogromnym kraju, wyduś z siebie może jeszcze jedno: po jaką cholerę to robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.04.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Skoro już koniecznie musisz tymi niesamowicie interesującymi tylko Ciebie skojarzeniami obdarowywać ten wątek i czytających Cię ludzi w całym ogromnym kraju, wyduś z siebie może jeszcze jedno: po jaką cholerę to robisz ? Nie wpadaj w paranoje z tą popularnością i ilością czytających.... to kilkaset osób, no niech będzie jakiś ułamek promila ogółu mieszkańców. No Wiesz Mistrz coś zaniedbuje forum, więc go narazie nieudolnie próbuje wyręczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 02.04.2012 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 To może oprócz sprawdzenia czy Ci się napisało to co chciałeś, przeczytaj ze zrozumieniem tekst który Cię skłonił do wynurzeń.Dwa, trzy razy ...Będzie lepiej dla tych kilkuset osób, no i chybagłównie dla Ciebie. Nigdzie nie napisałem ile osób nas czyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.04.2012 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Kominek już wiem gdzie stoi.Wiem także,że eksperyment eńka trwa.Wiem również ,że nie ma już w topiku rzeczowej dyskusji tylko duperele z których jasno wynika iż dany eksperyment jest nie dla ogółu.Czy eniek się z tym zgadza czy nie ja jako laik za dużo z owego nie wycągłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.04.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Żeby była dyskusja, muszą być dyskutanci. Nikt. Co Cię interesuje? Jestem ciekawski i lubię wiedzieć. Lubię też jak się z moich kominów dymi. Czasem się dzięki temu można czegoś dowiedzieć I tak już będzie, czy się to komu podoba, czy nie. Czy będzie palił Eniu, ja, czy jeszcze ktoś inny. Raz o tym napiszemy, innym razem nie. Czasem z braku czasu, czasem dlatego, że nie chcę. Raz będzie tego więcej, innym razem mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.04.2012 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Żeby była dyskusja musi być temat do dyskusji a dopiero potem biorący-zabierający w niej głos-udział uczestnicy.Jak sam widzisz ten jałowy topik nie jest dyskusją tylko próbą przekazania "WIDZIMISIE" jednego aktora ,który walczy jak lew z głupszymi (jak chyba uważa) od siebie ..............................................................................................Co interesuje mnie???Odpowiem całym zdaniem co mnie interesuje.Interesuje mnie szeroko zakreślone badanie ludzkiej wytrzymałości.Nie chcąc popełnić błędu staram się chłonąć to wszystko co wy BRANŻA macie do zaoferowania.Na tym polega .....jeśli jest...... ZDROWA DYSKUSJA.Wiem już dużo aby kasy ,którą mam przeznaczoną na zakup nowego wkładu i związaną z nim obudową nie wyrzucić w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.04.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam nadzieję, że śledzisz nie tylko forum. Bo to co tu się dzieje,jest tylko wierzchołkiem góry, a nie obrazem branży. Czubek ten:D, czasemupodabnia się do wrzodu, ale to już specyfika wszystkich tego typumiejsc. Umiejętność czytania i pisania odgrywa tu większą rolę niż treść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.04.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Panie eksperyment co Pan na to???Piotrze wielki szacun ,że wrzuciłeś tu trochę merytoryki, bo ona jest przecież taką która odnosi się do treści, do istoty jakiegoś zagadnienia, a może pomijać sprawy zewnętrzne ,które są nam tak potrzebne w tym naszym paleniu w kominku.Tyle ode mnie.Niech wypowie się władca TOPIKU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.04.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Powiem trak. Przepraszam, że wam dupę zawracałem... Dla tych , którzy jednak z tego "picu na wodę" coś wynieśli - zakończenie prób Pamy w obudowie szczelnej typu hypocaustum. Bez komentarza, bo mi się odechciało. Same zdjęcia muszą wam wystarczyć, i stwierdzenie, że nic nie pękło i nic się nie "wygło"! Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.04.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.04.2012 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Z mojej strony nic się nie zmieniło.Fotki jak to fotki "popynknięć " ani widu ani słychu,jakby taki..., nawet pokusze sie o stwierdzenie, mało "chodzący Dla tych , którzy jednak z tego "picu na wodę" coś wynieśli tyś się normalnie wziął i obraził ;).Tyle wyniosłem,że wkład mus kupić a obudowę to się zastanowię.Trza się samemu wynieść z topiku bo eniek z lekuchna się ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 05.04.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Fotki faktycznie ładne, śliczne.No ale w końcu Piotr Batura pokupował aparaty fotograficzne wysokiej jakości, no i zalecił noszenie ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts