OldDiver 17.12.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Chcę w obwód oświetlenia tarasu ogrodowego wstawić czujnik ruchu. Ale aby miał tryb zalączenia oświetlenia w trybie stałym - impreza na tarasie. Oczywiście mogę to zrobić przy pomocy dodatkowego wyłącznika ale może się obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 17.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Chcę w obwód oświetlenia tarasu ogrodowego wstawić czujnik ruchu. Ale aby miał tryb zalączenia oświetlenia w trybie stałym - impreza na tarasie. Oczywiście mogę to zrobić przy pomocy dodatkowego wyłącznika ale może się obejdzie. Czujki wbudowane w oprawy firmy Steinel mają taka funkcję - jak się je szybko 2x wyłaczy i załączy to przechodzą w tryb świecenia ciągłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 18.12.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mam nawet taka oprawę od frontu. Ale szukam tylko takiego czujnika. Muszę sprawdzić u Steinela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 18.12.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Sprawdziłem u Steinela. Jest taki czujnik ale drogi - ok. 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 18.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Nie ma nic za darmo kolego jak się chce to robić oddzielnie to tak jest. Najlepiej na etapie wcześniejszym przygotować pod zwykłą fotokomórke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 18.12.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jest jeszcze taki przypadek ... zastałem taki stan w kupionym domku. A co jeszcze zastałem to jest opowieść na conajmniej ... pól litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.12.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jeżeli chcesz jeszcze więcej możliwości w czujkach (ściemnianie %) to polecam:http://www.ensto.com/download/18179_oprawy_z_czujnikami_ruchu_ensto.pdf Ale jak i wyżej - wszystko co dobre to sporo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 18.12.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ale moge to rozwiazać przy pomocy czujnika za 40 zł i dodatkowego wyłącznika za 4 zł. I też będzie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 18.12.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Ale moge to rozwiazać przy pomocy czujnika za 40 zł i dodatkowego wyłącznika za 4 zł. I też będzie dobre. Sam chciałeś tylko czujki a nie łączniki więc koszt wzrasta ale wiemy dobrze, że przez portfel to i zawsze można przemówić do rozumu (za tańszym rozwiązaniem). Ponadto wyłącznika (łącznika) schodowego za 4zł to raczej nie kupisz a taki będzie Ci potrzebny. To rozwiązanie było kilka razy tutaj wałkowane ale ... nie będziesz miał przewodu ochronnego jeżeli będziesz chciał wykorzystać już istniejącą instalację 3przewodową. To tak na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 19.12.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wyłącznik oświetlenia tarasu mam wewnątrz domu. Jedynie mam dostep do opraw pod zadaszeniem (drewno) tarasu. Chce przed oprawy oświetleniowe wstawić czujkę i przy pomocy prostego wyłącznika mieć możliwość "bocznikowania" styku czujki celem wymuszenia stałego świecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts