Tomasz Antkowiak 17.12.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 witam trafila mi sie mozliwosc zakupu bloczkow M6 z rozbiorki. bloczki sa z nadziemnej czesci budynku gospodarczego, nie byly tynkowane ani izolowane, nie sa popekane, nie wydaja sie zlasowane ani nasiakniete wilgocia. generalnie wydaja sie byc zupelnie ok (po za tym ze niektore sa ciut przybrudzone zaprawa albo maja obtluczone narozniczki. jest ich sporo, w zasadzie to prawie ze polowa tego co potrzebuje. pytanie brzmi czy takie bloczki nadaja sie na scianke fundamentowa ktora bedzie w ziemi? jak ewentualnie mozna sprawdzic jeszcze czy sa ok? cena jest bardzo sympatyczna, a skoro inwestor=wykonawca=ja to jesli je lykne wszyscy beda zadowoleni jakie jest wasze zdanie szanowne gremium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.12.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Nie ma odzewu wiec dla potomnosci odpowiem sobie sam: bloczki z rozbiorki generalnie nadaja sie wg mnie na scianki fundamentowe, ale... ale decydujac sie na zakup nalezy je dokladnie sprawdzic oraz... obwachac Bloczki pomimo 100% technicznej sprawnosci (jesli mozna tak mowic o szescianie z litego betonu:)) moze dyskwalifikowac cos innego... np zapach Jesli rozbieranym budynkiem jest np chlewnia, czy obora to zapach jakim bloczki mogly przejsc jest nie do zniesienia Moze to i racja, ze przeciez bede zamalowane izolacja, zasypane ziemia, piaskiem itp... I moze nawet po wybudowani nie bedzie to smierdziec dookola domu... ale niewyobrazam sobie przetrwac murowania takich smierdzieli Reasumujac: bloczki kupuje nowe, a temat mozna zamknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 21.12.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 niewyobrazam sobie przetrwac murowania takich smierdzieli Całkiem na poważnie, uważaj na piach który bedziesz używał do murowania, jak sąsiad lub ktoś z okolicy ma kota to pełno w nim znajdziesz kocich gówien,na nic płoty,kat wszędzie wlezie, ja swój piach starannie przykrywałem plandeką ,no chyba że masz psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.12.2011 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 mam owczarka niemieckiego ale to nie przeszkadza nam przykrywac dziecku piaskownicy, choc o piasku do murowania nie myslalem... no ale oczywiscie bedzie trzeba o tym pamietac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts