marek543 18.12.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam W tym tygodniu rozpoczynam kładzenie dachówki płaskiej TURMALIN (RUPP CERAMIKA) Generalnie dachówka w zestawie akcesoriów posiada spinki do jej przytwierdzania do łat. Aczkolwiek w samej dachówce są też zaszykowane otwory do mocowania wkrętami do łaty. Mój dekarz chciałby mocować na wkręty? (twierdzi że będzie prościej leżała. spinka podważa następną dachówkę - jestem skłonny się z nim zgodzić) Pytanie: czy są jakieś przeciwwskazania kładzenia z wkrętami? Proszę o komentarze Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.12.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Nie ma! Nie ma również unoszenia dachówki przez spinkę gdyż dachówki na zamkach nie stykają się. Rozumiem, że już jesteś upewniony po kolejnym zadaniu tego pytania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 20.12.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dziękuję... Jestem upewniony że nie ma przeciwwskazań...Nie jestem pewien co lepsze... Rozumiem że spinka zakładana byłaby na każdą dachówkę , wkręt do każdej dachówki założony nie będzie (?) Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.12.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie montuje się spinek do każdej dachówki. Mocuje się wszystkie skrajne (brzegowe), wentylacyjne, narożne, koszowe, przy oknach i oknach. Pozostałe zależnie od nachylenia połaci, strefy wiatrowej, usytuowania budynku, zaleceń producenta i wyczucia dekarza. Na przeciętnym dachu co piąta dachówka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 21.12.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Jedna spinka trzyma dwie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinradom1719502019 05.02.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Jedna spinka trzyma dwie dachówki. To zależy od typu zastosowanej spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 I od sposobu mocowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts