zubek1990 19.12.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam . Chciałbym prosić was o pomoc zwalczeniu plesni lub grzyba na ścianie przedpokoju . Blok jest zabytkiem nie mogą go ocieplić , mieszkam na parterze pod blokiem nie mam piwnic ani nic w tym stylu są pewnie jakieś lawy fundamentowe i nic więcej . co mam zrobic aby usunac te badziewie ??? zbic tynk do golej cegly i nalozyc jakis preparat czy moge zastosowac cos na tynku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 19.12.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Usprawnić wentylację i powinno samo zniknąć. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.12.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 u mnie sprawna wentylacja- grzyb sie pojawil pod oknem tam gdzie nie ma grzejnika, co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.12.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Zlikwidować drogę wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.12.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 23.12.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 tzn? grzyb na ścianie rośnie tam gdzie jest wilgoć w ścianie,a wilgoć bierze się z trzech przyczyn. 1 Brak lub niewystarczająca wentylacja/przewietrzanie pomieszczenia. 2 Zaciekanie (czy to wodą deszczową z dachu, rynny czy też wodą z instalacji wodnej lub kanalizacyjnej) 3 Kondensacji na mostkach termicznych wynikających z nieprawidłowego ocieplenia. Odpowiedz sobie na pytanie skąd bierze u ciebie wilgoć pod oknem? Za słaba wentylacja i spływa wilgoć kondensująca się na oknie. Zaciekanie ze źle zamontowanego parapetu zewnętrznego. "Dziura" w ociepleniu i mostek termiczny (być może wynik wadliwego montażu okna) To tylko kilka z możliwych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 wilgotność jest iska ok 35%, ale okna rano są "mokre" grzyb powstał pod wnęka gdzie nie ma kaloryfera, obok jest i nie ma tego problemu, wiec zapewne tu tkiw problem, niestety mieszkanie nie moje wiec nic nie mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts