Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Bluezee

bluezee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No no no świetna ta inspiracja, do Twoich wnętrz w tym drewnie będą idalne te lustra, ale nie widziałam nic podobnego, gotowego w sklepach. Zawsze wyjściem jest szklarz, który Ci zrobi na wymiar. Ja wziełam Te z Ikei bo były tanie i jednolite, mogły by być trochę mniejsze takie 45-tki byłyby najlepsze. No nic będą sięgać trochę wyżej.

Przywiesiliśmy wczoraj lustra w salonie. Świetnie to wyszło, ale ja znowu mam problem z wielkością:) Tym razem zastanawiam się czy oby nie kupiliśmy za dużych tych luster. Może to takie wrażenie bo narazie wiszą jeszcze te panele w pasy i wnętrze jest takie niespokojne i chaotyczne bo są pasy, koła, geometryczne meble. Jak tylko zawiesimy ramki to wymienimy panele zasłonowe na białe, jednolite zasłonki.

Przychodzę do Was z poradą. Nadszedł czas na zakup krzeseł eamsów. Też jesteście tak jak ja za białymi z drewnianymi nóżkami??? Pytam się bo małż mi wczoraj dał do myślenia mówiąc, że w salonie nie ma żadnego drewnianego akcentu... No i najważniejsze podeślecie mi namiar na te krzesła? Przeglądałam pobieżnie Allegro i kosztują tam 250zł za szt. i taka cena mnie bardzo satysfakcjonuje tyle, że nie mają z drewnianymi nóżkami i nie wiem, który sprzedawca oferuje najlepiej wykonane. Czytałam gdzieś u kogoś na wątku, że kupował na Allegro te krzesła. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie niech pisze

...no nie macie...ale przecież to właśnie mało się zmienić....

miałaś przecież ocieplić i "uszlachetnić" wnętrze, poprzez dodanie naturalnych materiałów ( drewna właśnie ;) )

i pomyś, czy na pewno nie chcesz tam wrzucić choć jednego szaraka, albo pomarańczy :D..

możesz też zmiksować nóżki. część kupić z drewnianymi, a część z metalowymi.

nie zapomnij upomnieć się o rabacik...często oferty już są tak przygotowane, ze przy zakupie kilku sztuk dają upust..

rere, problem w tym że większość fajnych ( cenowo również;)) tac, ma nafrezowane uchwyty.....:(

jest też opcja tamborkowa.....wiesz, te kółka, na których rozpina się tkaninę przy haftowaniu ;)

A widzisz o uchwytach nie pomyślałam. Tamborki to też dobra myśl ;)

bluezee, pochwal się kółkami. Co do krzeseł, skoro miałaś ocieplić salon to ja bym poszła w to drewno, albo jak aricia proponuje, zrobiła miks. Ja z alle... nie pomogę, bo mój Eames kupowany na ebay. Dopytaj dziewczyn, bo wiem, że był problem z kolorem drewna (wpadał w kolor pomarańczowy).

Dziewczyny jutro wkleje zdjęcia kółek , dziś nie dam rady. Ciekawa jestem co powiecie na temat wielkości. Może to i dobrze, że są takie duże. Dobra nie gdybajmy-jutro wkleje i czekam na opinie.

Lasche stół zostaje ten co był-bez zmian. A z tym miksem to będzie za duży chaos, jakoś bardziej leży mi spokojniejsza wersja. Ustaliłyśmy z Wiolą, że pomarańczowy, czerwony, szary, biały i czarny to za dużo szczęścia na raz w jednym pomieszczeniu, dlatego rezygnujemy z tej pomarańczy a wprowadzimy czerń. Przekonałyście mnie biorę te z drewnianym akcentem, tylko fajnie by było znaleźć je tańsze niż po 300zł

Edytowane przez bluezee

Lina dzięki za namiar.Dostałam namiar od Arici na sprawdzone eamsy, ale krzesła są dostępne na zapytanie. Napisałam do nich, ale nikt nie odpisuje. Znalazłam na Allegro jeszcze taką ofertę z Warszawy.Aricia wiesz coś o tej firmie? http://allegro.pl/krzeslo-insp-eames-dsw-epc-vitra-warszawa-okazja-i2153154636.html Kupował ktoś z Was w sklepie internetowym? Jak z jakością i cenami?