Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia Bluezee

bluezee

Recommended Posts

• Odpowiedzi 698
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lasche po tych wizualkach zgadzam się z Tobą w 100% bez mrugnięcia okiem. Muszą być kolorowe ramki z czarno-białymi zdjęciami i jednobarwna prosta lampa w zdecydowanym kolorze. To już wiemy. Wiemy też, że do kuchni będzie żółta HK Livig. Jaka w takim razie lampa na przedpokój?Mam już na oku (namiar od Arici) ładną, prostą lampę do przedpokoju, ale w kolorach do wyboru: szara, biała, pomarańczowa, ciemnoniebieska.Baaaardzo mi się podoba, i znowu problem-KOLOR. A Ty masz coś konkretnego na oku do przedpokoju?

nieudolnie, nieudolnie ;) !!!! dziękuję pięknie :yes:

mnie się tam widzi właśnie cóś w ten deseń. poszaleć sobie z ramkami, a lampę dać białą/szarą ( czarna się cholernie kurzy :lol2:)

fajnie, jakby stworzyć galeryjkę na podłodze ( później ją zawiesić, ofkorz) i przemalować jakoś ramki "globalnie", tak żeby kolory przechodziły z jednej na drugą...tak mi się objawiło, ale nie wiem jak to zobrazować, ani tym bardziej zrobić ....hihihihihi

Bluezee, a czy mogłabyś otworzyć szafkę z okapem i zrobić zdjęcie? ;)

Agatah, chętnie pokaże, ale jak będę mieć aparat. Po nieudanych identyfiakacjach mojej łazienki odpuściłam sobie wszelkie zdjęcia robione starym, pożyczonym aparatem, którego już i tak nie mam. Postaram się zamieścić wkrótce wszystkie zaległe zdjęcia + sfotografowane moje przyszłe, nowe nabytki w postaci lamp

Edytowane przez bluezee

Ehhhhhhh....no to czarteruj jakiś aparat...

i pstrykaj całość przedpokoju czemprędzej !

Jedno ujęcie oraz

... własne wyobrażenia pozostałej części :D.

- to ciut mało na sensowne propozycje.

p.s. Lustra lubią multiplikować to i owo

Edytowane przez MarynaM

Hej, 'przekopałam' się przez cały wątek :) Ile ludzi, tyle opinii, dlatego również i ja wtrące swoje trzy dekoratorskie grosze odnośnie kuchni. Były głosy na pastele, były na czerwienie, itp. itd. A ja mam dla Ciebie zadanie domowe: prześlij nam zdjęcia wnętrz, które są dla Ciebie inspiracją: pozwoli nam to poznać bliżej Twoje upodobania. Napisz, w jakich kolorach czujesz się najlepiej, jakich w ogóle nie bierzesz pod uwagę. Napisz, ile jest naturalnego światła w ciągu dnia w kuchni. Wyślij więcej zdjęc pomieszczeń, z którymi masz problem: dwa lub jedno zdjęcie tej samej ściany nie pomoże - musimy widzieć, z czym mamy do czynienia. Bez tego możemy sobie gdybać: a może tak, a może siak ;)

Zrobiłam podglądową wizualkę kuchni: tak dla przykładu, że nie musisz mieć wiele kolorowych dodatków, aby było kolorowo. Z reguły trzy przedmioty wystarczą. Masz o tyle komfortową sytuację, że masz neutralną bazę: tutaj praktycznie wszystko będzie dobrze wyglądało.

<a href=http://farm8.staticflickr.com/7030/6629078733_d33e3df956.jpg' alt='6629078733_d33e3df956.jpg'> Bluzee's kitchen by R_okoko20, on Flickr[/img]

:welcome:Rokoko, postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania. A więc tak nie mam konkretnych upodobań jeżeli chodzi o kolory. Zależy mi przede wszystkim aby wnętrze było spójne pod względem stylu i konsekwetnie urządzone. Bardzo podobają mi się nowoczesne wnetrza i takie też próbowałam stworzyć u siebie. Nie wiem czy to mi do końca wyszło. Mam wrażenie, że ciągle brakuje tego "czegoś". Lubię nowoczesne wnętrza, ale przytulne w odbiorze. Baaaaaardzo podoba mi się np. to wnętrze : http://www.domo.pl/2010/dach-nad-gwi...dam-sztaba_413 Nie wiem czy jak robiłaś wizualizacje to widziałaś pozostałe pomieszczenia jak salon, przedpokój, łazienka. Wizualizaja podoba mi się szczególnie ta roleta, firanka-nie wiem co to jest dokładnie, ale zastanawia mnie ta lampa, zioła czy kwiatki w doniczkach-czy to będzie pasować do całości. Tak więc nie mam konkretnych upodobań i jestem otwarta na wszelkie propozycje od Ciebie i innych uczestników forum jeśli będą mieć ochotę mi pomóc w tych moich wnętrzarskich zmaganiach.Wiem, że salon potrzebuje tkanin w postaci poduszek, dywanu. Widziałabym w salonie podobny, szary chodniczek jak u p.Szelągowskiej. Teraz wiem,że lepiej wyglądałoby coś cięższego na oknach. Paneli zasłonowych nie wymienie na razie bo dużo kosztowały, ale chętnie dowiem się co konkretnie by pasowało. Fajnie by było jakby z IKEI coś się nadawało bo mają tam przystępne ceny i wiedziałabym gdzie pójść to kupić. Edytowane przez bluezee