pakaj2d2 19.12.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam.Jestem przed kupnem działki. Teraz ja sprawdzam i mam wątpliwości, które bym prosił was o wyjaśnienie.W Księdze Wieczystej w Dziale I-O, Rubryka 1.4, Podrubryka 1.4.1 w Sposobie korzystania jest napisane iż jest to grunt orny. Dodatkowo dodam że dla tego terenu istnieje studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy. Według niego działka przeznaczona jest pod obszar sieci osadniczej i ekstensywnej zabudowy mieszkaniowej.Czy to co znajduje się w KW tym przypadku jest to coś groźnego ???? w przypadku gdy chcę tam budować dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 19.12.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Zapisem w KW nie musisz się przejmować. Moja działka również miała taki zapis, ponieważ póki nie postawiłam na niej domu, była wykorzystywana jako grunt orny. Najważniejszy jest zapis w planach przestrzennego zagospodarowania gminy. Jeżeli tam jest przeznaczenie pod zabudowę mieszkaniową, to będziesz musiał jedynie zrobić wyłączenie z gruntów ornych (mnie w poprzednim roku kosztowało bodajże 250zł) i bez problemu dostaniesz pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.12.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie przejmuj się wogóle tak jak nini napisał.Jak odbiorą ci dom to zmienisz to w geodezji i wtedy ujawnisz w KW na 10000%.Jak ci się podoba to kupuj i się tym akurat nie zajmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts