Zielona 12.11.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Jaro. Faktycznie – wraz z przeprowadzką świat nie stanie się lepszy. Będą te same codzienne kłopoty, ale jedno już masz za sobą i będzie tylko lepiej. Myślę, że brak entuzjazmu to po prostu zmęczenie, jesienne przygnębienie. Moi znajomi mieszkali wraz z dwójką dzieci w bloku z teściami i wykańczali nowe mieszkanie. Kiedyś wpadłam do nich zobaczyć jak idzie wykańczanie, co się okazało – mieszkanie było gotowe do zamieszkania, wg mnie wtedy wszystko było zrobione, firanki w oknach, meble łazienkowe, komplet wypoczynkowy, oczywiście parkiety płytki, dywany w pokojach, dziecięce pokoje wykończone w najdrobniejszym szczególe. Pytam „co wy tu jeszcze wykańczacie jak to jest w pełni umeblowane, wykończone mieszkanie?” „Jeszcze brakuje szafy wnękowej w przedpokoju i paru drobnych rzeczy typu: tu przykręcić listwę, tu zamontować dodatkowe oświetlenie itp. Zdziwiłam się mocno, ale oni powiedzieli, że są już tak zmęczeni wybieraniem, szukaniem, ustalaniem i realizowaniem swojej wizji, że nie mają siły się przeprowadzić i chcą dopieścić wszystko tak, by tylko z paroma walizkami wprowadzić się do domu, bo gdy się wprowadzą to chcą się tylko rozkoszować nowym domem, pić winko przy kominku, a nie tyrać tak jak tyrali przez ostatni rok.. Wtedy ich nie rozumiałam, myśląc, że ja choćby na materacu chcę zamieszkać w swoim domu. Ale teraz widzę, że część życiowej prawdy w tym było. A ta listwa, którą mieli zamontować do tej pory nie jest zamontowana, choć mieszkają już na swoim prawie rok.Myślę, że po prostu jesteś zmęczony, a wiesz, że jeszcze dużo przed Tobą.Wytrwałości i powodzenia. Może jeszcze nie poczułeś tego ciepła wyżej żołądka, że oto stało się.Może jeszcze gonisz króliczka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2002 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Zielona: dzięki za ciepłe słowa. W każdym razie, jak możesz to wprowadzaj się raczej na wiosnę lub w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 12.11.2002 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Jaro, NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ Chociażby z tego powodu, że od 07.11.2002 Anno Domini mieszkacie we własnym domu. To znaczy, że teraz może być już tylko lepiej! Gratuluję Wam bardzo, trzymam kciuki i odganiam wszystkie przeciwności i chochliki, jakie by chciały Wam poprzeszkadzać! A kysz, a kysz [ Ta wiadomość była edytowana przez: Luśka dnia 2002-11-12 21:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 13.11.2002 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 Gratuluję! Będzie dobrze -na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2002 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2002 Dzięki za wszystkie życzenia. Zawsze wiedziałem, że na Forumistów można liczyć w każdej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 Jaro, jak masz ustawionego Buderusa. Jeżeli możesz to podaj parametry. U nas troche za dużo "pali" - mamy przewymiarowany /kupiony docelowo do ogrzania 400m2/. Nasz kocioł ma 28kw, pogodówkę, zasobnik 160l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2002 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2002 Majka: tak z głowy nie potrafię. Sprawdzę i odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2002 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Majka: sprawdziłem i wysłałem Ci na priva. Ciekawe, czy jeszcze potrzebujesz ? Może już doszłaś z piecem do prozumienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.11.2002 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2002 Dzięki, do "porozumienia" z piecem jeszcze nie doszłam. Mówimy w różnych językach Ani kijem, ani marchewką. U nas trudno ocenić ilość spalanego gazu, bo palimy w kominku. Ale dla Tomka /rodowity Krakus/, każdy metr gazu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.12.2002 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Tak czytałem ten dziennik i na końcu trochę się wzruszyłem. Końcówka zabrzmiała jak pójście na dno Kurska, itp. Zdaję sobie sprawę, że tak nie jest, ale jakoś smutno, że to już ostatni i ostateczny wpis. Gratuluję Ci Jaro po pierwsze i najważniejsze zbudowania i zamieszkania we własnym domu, po drugie gratuluję dziennika - bo tak mi się coś zdjae jesteś pierwszy który zaczął i skończył swój dziennik. Mam nadzieję, że będziesz zaglądał na forum i będziemy mogli liczyć na twoje doświadczenie. Pozdrawiam - udanych świat w nowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2002 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Dzięki kodi. Z Forum oczywiście nie znikam, chyba, że mnie siłą eksmitują . Polubiłem to miejsce a zwłaszcza tych ludzi. Będę oczywiście kibicował budowom innych Forumistów - także Twojej, kodi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.12.2002 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Jaro, dzięki za zainteresowanie. Powiedz mi czy można gdzieś zobaczyć twoją chatkę. Opis, opisem, ale wzrok bardziej do mnie przemawia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Jaro, serdecznie gratuluję. !!! Ja też chętnie obejrzałabym domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2002 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Opal: dzięki. Co do zdjęć: faktycznie, mam zamiar pokazać domek, więc chyba szybciej rozpakuję skaner i przywiozę z "depozytu" komputer, żeby coś zeskanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.12.2002 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Czekam, myślę, że nie tylko ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.12.2002 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 gratulacje jaro i wszytkiego dobrego w nowym domku !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2002 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2002 Ivonesca: dziękuję. Wszystkim nam życzę, żeby Mikołaj nie zapomniał o naszych potrzebach budowalnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2003 Trochę to trwało, ale wreszcie jest. W galerii zdjęć jest już zdjęcie mojego domu. Kto ma ochotę pooglądać - zapraszam. jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 02.02.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Chciałam zapytać, czy instalację CO zrobiłeś wg projektu (tzn. jednorurową)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2003 Sorki za opóźnienie w odpowiedzi, ale "bawiłem" na urlopie. Nie - instalację c.o. robiłem według osobnego projektu. pozdrawiam jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts