beesel 20.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam mój pierwszy post i od razu z grubej rury.W poniedziałek firma mająca akredytacje Gerdy montowała mi drzwi do mieszkania.Jako że montaż był wykonywany można powiedzieć "pod klucz" po powrocie z pracy stwierdziłem uszkodzenie futryny.O czym od razu telefonicznie i mailowo po informowałem sprzedawcę. Dziś po rozmowie z firma montującą usłyszałem że jest to "normalne" i jeżeli farba odeszła to mogą mi to podmalować.Jak zapewne się domyślacie takie rozwiązanie mnie nie zadowala. Czy komuś z was firma montująca uszkodziła futrynę w ten sposób?Czy jest to normalna praktyka współpracowników Gerdy? http://i.imgur.com/udGzY.jpghttp://i.imgur.com/NNSsy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 21.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Klienci często narzekali na zbyt ciężkie zamykanie się drzwi Gerda zaraz po ich montażu (z czasem ugniatały się uszczelki i wszystko było OK), przez co Gerda dała im "trochę" luzu... czasem trochę za dużo luzu. W takich wypadkach, żeby rygle mogły pracować bez oporów, jedynym rozwiązaniem jest podgięcie otworu na zapadkę. Wg zdjęć montażyści wykonali to w dość drastyczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesel 21.12.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dziś odwiedzili mnie panowie montujący moje drzwi.Zaproponowali szpachlówkę i ładniejsze malowanie co w żaden sposób mnie nie satysfakcjonuje.Po usłyszeniu mojej dezaprobaty dla tego rozwiązania zaproponowali ze w ostateczności wymienia mi cala jedna stronę futryny. Co z mojego punktu widzenia nie jest złe. Usłyszałem za to ich narzekanie że za futrynę zapłacą więcej niż zarobili.Najgorsze było jeszcze przede mną a mianowicie pytanie jednego z panów czy "mogą liczyć na jakaś rekompensatę" z mojej strony. Chyba nikt nie liczy że za źle wykonaną prace dostanie coś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts