gosja 21.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) A to mój dach- wykonanie dachówka cementowa BRAAS cisar grafit Ze względu na koszty, zdecydowaliśmy się na obróbki z blachy. Wyszło jak na zdjęciach. Co o tym sądzicie? Edytowane 21 Grudnia 2011 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 21.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Bardzo ładny , dobrze wykonany , kolorystycznie ok , materiały ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 21.12.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Estetycznie ładnie. A co do kosztów, to obróbki wiatrownic zrobili za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 22.12.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 rzecz nie w tym, że za darmo tylko chodzi o różnicę w cenie między dachówkami krańcowymi a blachą dla ekipy sposób wykończenia nie wpływał na cenę robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.12.2011 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Chyba jesteś zadowolona bo jest wykonany wzorowo. Gratuluję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.12.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Zauważyłem, że mury dotykają desek. Powinno tam być ocieplenie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 25.12.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wizualnie ok. oglądam zdjęcia w dzienniku i kilku technologii jeszcze nie rozgryzłem,dalej sie zastanawiam co Ci tam zrobili pod dachówką. Masz więcej zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 26.12.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 rzecz nie w tym, że za darmo tylko chodzi o różnicę w cenie między dachówkami krańcowymi a blachą dla ekipy sposób wykończenia nie wpływał na cenę robocizny. Miałaś szczodrą ekipę, ile zwieli za całość (pokrycie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 26.12.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Jeśli chcesz opinii to moja jest taka: obróbki i dach wykonane bardzo ładnie i estetycznie. Nijak mi jednak nie pasują te pseudo-góralskie wykończenia na krokwiach (wyoblenia, wycięcia, wzory etc.). Nie pasują i gryzą się z wyglądem całego domu. Szkoda, że takie zastosowaliście bo są tu zupełnie nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.12.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Miałaś szczodrą ekipę, ile zwieli za całość (pokrycie)? 50zł za metr kw dziękuję za opnię i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 26.12.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Jeśli chcesz opinii to moja jest taka: obróbki i dach wykonane bardzo ładnie i estetycznie. Nijak mi jednak nie pasują te pseudo-góralskie wykończenia na krokwiach (wyoblenia, wycięcia, wzory etc.). Nie pasują i gryzą się z wyglądem całego domu. Szkoda, że takie zastosowaliście bo są tu zupełnie nie na miejscu. dzięki, takie właśnie wykończenie mi się podoba Edytowane 26 Grudnia 2011 przez gosja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 28.12.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 50zł za metr kw dziękuję za opnię i uwagi Dla mnie wszystko jasne, cena adekwatna do wykonania, tj. dobra cena dobre wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krizi 29.12.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 rzecz nie w tym, że za darmo tylko chodzi o różnicę w cenie między dachówkami krańcowymi a blachą dla ekipy sposób wykończenia nie wpływał na cenę robocizny. Gratulacje Bardzo ładny wykon. Miałeś to szczęście że trafiłeś na ekipę dekarzy którzy znają się też na blacharce, ponieważ to właśnie prace blacharskie są bardzo często piętą Achillesową wielu ekip. Jeszcze raz. Dobra robota. Ja mam pytanie dotyczące więźby?... to była jedna i ta sama ekipa czy dwie odrębne firmy. Jak Ci wyszły cenowo prace ciesielskie przy obróbce okapów nadbitki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 29.12.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Gratulacje Bardzo ładny wykon. Miałeś to szczęście że trafiłeś na ekipę dekarzy którzy znają się też na blacharce, ponieważ to właśnie prace blacharskie są bardzo często piętą Achillesową wielu ekip. Jeszcze raz. Dobra robota. Ja mam pytanie dotyczące więźby?... to była jedna i ta sama ekipa czy dwie odrębne firmy. Jak Ci wyszły cenowo prace ciesielskie przy obróbce okapów nadbitki ? Jedna ekipa robiła wszystko, od impregnacji więźby do montażu rynien włącznie. Cena za wykonanie całości- 50 zł m kw. Było trochę spięć z powodu opóźnień w realizacji ale na koniec wyszło wszystko super i miło dla obu stron. W lecie ta sama ekipa będzie nam jeszcze robić wiatę garażową z miejscem na drewno, budę dla psa itp, itd Dziękuję za opinie, pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krizi 30.12.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Jedna ekipa robiła wszystko, od impregnacji więźby do montażu rynien włącznie. Cena za wykonanie całości- 50 zł m kw. Było trochę spięć z powodu opóźnień w realizacji ale na koniec wyszło wszystko super i miło dla obu stron. W lecie ta sama ekipa będzie nam jeszcze robić wiatę garażową z miejscem na drewno, budę dla psa itp, itd Dziękuję za opinie, pozdrowienia O kurcze... nie wiem czy ci w lato to zrobią, ponieważ do tego czasu to oni mogą nie przetrwać zimy jak będą za taką stawkę zlecenia wykonywać. Swoja drogą to cieszy że ktoś za tak niską stawkę potrafi coś dobrze technicznie wykonać a z drugiej zaś strony to straszne że są takie ekipy które cenowo odstają od realiów rynkowych. Dla mnie bomba. Ekipa roku 2011 . Chcę ich mieć jako podwykonawców to wreszcie zacznę dobrze zarabiać. :WW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 30.12.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Krizi,szukasz podwykonawców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 30.12.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 pierwsza uwaga: rynna osadzona za nisko, przy większych opadach większość wody przeleci za rynnę. Jednym słowem ktoś kto to robił nie ma pojęcia o wykonaniu systemu odprowadzenia wody opadowej. Najciekawsze jest co jest pod dachówką? Bo jeśli wełna to współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.12.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 A tak konkretnie to, do którego (czyjego) dachu kierujesz swoje uwagi? Nie znam dachu, na którym na wełnie montowano by dachówkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.12.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Warcisław ; gdyby była wyżej to narażona byłaby na zniszczenie przez zsuwający się śnieg i lód. Płotki nie każdemu się podobają. A co ma wełna do dachówki ?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krizi 31.12.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Krizi,szukasz podwykonawców ? Każdemu nie w smak oddawać lub nawet rezygnować ze zleceń z powodów oczywistych. Jak to mówią..."roboty nie przerobisz" a miło by było mieć kogoś kto nie dość że za pół ceny wykona zlecenie to jeszcze na dodatek do nie zmasakruje. Sorry za OT Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Krizi błąd pisowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts