Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój dach- proszę o opinię

gosja

Recommended Posts

Jeśli chcesz opinii to moja jest taka: obróbki i dach wykonane bardzo ładnie i estetycznie. Nijak mi jednak nie pasują te pseudo-góralskie wykończenia na krokwiach (wyoblenia, wycięcia, wzory etc.). Nie pasują i gryzą się z wyglądem całego domu. Szkoda, że takie zastosowaliście bo są tu zupełnie nie na miejscu.

Jeśli chcesz opinii to moja jest taka: obróbki i dach wykonane bardzo ładnie i estetycznie. Nijak mi jednak nie pasują te pseudo-góralskie wykończenia na krokwiach (wyoblenia, wycięcia, wzory etc.). Nie pasują i gryzą się z wyglądem całego domu. Szkoda, że takie zastosowaliście bo są tu zupełnie nie na miejscu.

dzięki,

takie właśnie wykończenie mi się podoba :)

Edytowane przez gosja

rzecz nie w tym, że za darmo tylko chodzi o różnicę w cenie między dachówkami krańcowymi a blachą

dla ekipy sposób wykończenia nie wpływał na cenę robocizny.

:)

Gratulacje

Bardzo ładny wykon.

Miałeś to szczęście że trafiłeś na ekipę dekarzy którzy znają się też na blacharce, ponieważ to właśnie prace blacharskie są bardzo często piętą Achillesową wielu ekip.

Jeszcze raz.

Dobra robota.

Ja mam pytanie dotyczące więźby?... to była jedna i ta sama ekipa czy dwie odrębne firmy.

Jak Ci wyszły cenowo prace ciesielskie przy obróbce okapów nadbitki ?

Gratulacje

Bardzo ładny wykon.

Miałeś to szczęście że trafiłeś na ekipę dekarzy którzy znają się też na blacharce, ponieważ to właśnie prace blacharskie są bardzo często piętą Achillesową wielu ekip.

Jeszcze raz.

Dobra robota.

Ja mam pytanie dotyczące więźby?... to była jedna i ta sama ekipa czy dwie odrębne firmy.

Jak Ci wyszły cenowo prace ciesielskie przy obróbce okapów nadbitki ?

Jedna ekipa robiła wszystko, od impregnacji więźby do montażu rynien włącznie. Cena za wykonanie całości- 50 zł m kw.

Było trochę spięć z powodu opóźnień w realizacji ale na koniec wyszło wszystko super i miło dla obu stron.

W lecie ta sama ekipa będzie nam jeszcze robić wiatę garażową z miejscem na drewno, budę dla psa itp, itd :)

Dziękuję za opinie, pozdrowienia :)

Jedna ekipa robiła wszystko, od impregnacji więźby do montażu rynien włącznie. Cena za wykonanie całości- 50 zł m kw.

Było trochę spięć z powodu opóźnień w realizacji ale na koniec wyszło wszystko super i miło dla obu stron.

W lecie ta sama ekipa będzie nam jeszcze robić wiatę garażową z miejscem na drewno, budę dla psa itp, itd :)

Dziękuję za opinie, pozdrowienia :)

O kurcze... nie wiem czy ci w lato to zrobią, ponieważ do tego czasu to oni mogą nie przetrwać zimy :) jak będą za taką stawkę zlecenia wykonywać.

Swoja drogą to cieszy że ktoś za tak niską stawkę potrafi coś dobrze technicznie wykonać a z drugiej zaś strony to straszne że są takie ekipy które cenowo odstają od realiów rynkowych.

Dla mnie bomba.

Ekipa roku 2011 . Chcę ich mieć jako podwykonawców :) to wreszcie zacznę dobrze zarabiać. :WW

Krizi,szukasz podwykonawców ?

Każdemu nie w smak oddawać lub nawet rezygnować ze zleceń z powodów oczywistych. Jak to mówią..."roboty nie przerobisz" :D a miło by było mieć kogoś kto nie dość że za pół ceny wykona zlecenie to jeszcze na dodatek do nie zmasakruje.

Sorry za OT :D

Edytowane przez Krizi
błąd pisowni